Η πίστη, ο έρωτας και η αυταρέσκεια

2
1535

Τι σημαίνει πιστεύω; Για τον Χρήστο Μαλεβίτση, Πίστη και συμπεριφορά , Θεολογία της γκρίνιας, Φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας, Η πορνογραφία καταστρέφει την Φαντασία, H ασκητική των αρχαίων και των Αγίων.

Συζήτηση του π. Νικόλαου Λουδοβίκου με μέλη από την παρέα του filosofa.gr. (β' μέρος)

Δείτε το (α΄μέρος)​

2 Σχόλια

  1. Αυτόν τον ευλογημένο άνθρωπο με αυτό το απίστευτο μυαλό τον ακούω και τον διαβάζω αδιαλείπτως τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάθε φορά κάτι καινούργιο έχει να πει! Τι να πω… ανεξάντλητος… πάντα καλά να είναι και ο ίδιος και η οικογένειά του.

  2. Θα συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου! Τα βιβλία του είναι ένας πραγματικός “θυσαυρός” και νομίζω πως αν τα διάβαζαν περισσότεροι νέοι άνθρωποι που αγωνιούν αγωνιζόμενοι, καταφεύγοντας πολλές φορές στην κατά Ρεμπώ “εξάρθρωση των αισθήσεων” ώστε να ανακουφιστούν για λίγο από τον κίνδυνο να χάσουν αυτό το οποίο έχει ήδη χαθεί -συντηρώντας την εικόνα του-, θα έβλεπαν μια πραγματική προοπτική Ζωής και Χάριτος! Το λέει και ο Χριστός: ” ..θα χάσει και αυτό που νομίζει ότι έχει”. Κάλλιο να αφήνεις πίσω “νομίσματα” και να ελπίζεις, παρά να επιμένεις γεμίζοντας πουγκιά, που αργά ή γρήγορα, θα γίνουν απλά μέταλλα που θα αρχίσουν να βαραίνουν. Άντε μετά να συνεννοηθείς εν μέσω μιας παρέλασης που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ένα smalltalk, το πολύ να ανταλλάξεις δυο παρηγορητικές κουβέντες, με βήμα έξωθεν κανονισμένο, σταθερό, και επαναλαμβανόμενο, που ουσιαστικά δεν διαφέρει από το φινάλε της “Έβδομης Σφραγίδας” με τη διαφορά ότι στο μεταξύ, έχει προστεθεί η σειριακή, με τη βοήθεια του ιμάντα, “άφεση”. Δεν έχουμε τα κότσια, ούτε να χορέψουμε πια..

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ