Τι συνέβη τον Δεκέμβριο 2008;

1
715

Στο τεύχος που κυκλοφορεί (Φεβρουάριος 2009) η Νέα Εστία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως δεν είναι ένα λογοτεχνικό περιοδικό που βρίσκεται μακριά από τη ζωντανή κοινωνική, πολιτική και πνευματική ζωή του τόπου μας. Κι ακόμη, πόσο ζωτικά την ενδιαφέρει η αντιπαράθεση των ιδεών. Για το τεύχος με τίτλο «Τι συνέβη τον Δεκέμβριο 2008;» συζήτησαν ο Σταύρος Ζουμπουλάκης με τον Δημήτηρη Κοσμόπουλο στον Ρ/Σ της εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο τρέχων τεύχος υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τα γεγονότα που σημάδεψαν τον περασμένο Δεκέμβριο με κείμενα δεκαοχτώ συνεργατών του περιοδικού, οι οποίοι εκπροσωπούν ένα αρκετά ευρύ φάσμα ηλικιών, ιδεολογικών αφετηριών και κοινωνικού προβληματισμού (Νίκος Αλιβιζάτος, Ευριπίδης Γαραντούδης, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Τάκης Καμπύλης, Γιώργος Καράμπελας, Θεόδωρος Κοντίδης, Κατερίνα Λαμπρινού, Θάνος Λίποβατς, Αλέκος Λούντζης, Σάββας Μιχαήλ, Γιάννης Μπαλαμπανίδης, Μιχάλης Πάγκαλος, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Δαμιανός Παπαδημητρόπουλος, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Πάνος Παπαθεοδώρου, Νικόλας Σεβαστάκης, Κώστας Σπαθαράκης).

{mp3}Kosmopoulos_Zoumpoulakis{/mp3} 

H Nέα Eστία είναι το παλαιότερο λογοτεχνικό περιοδικό της χώρας: εκδίδεται αδιάλειπτα από το 1927 μέχρι σήμερα. Πρώτος διευθυντής της ήταν ο Γρηγόριος Ξενόπουλος. Ακολούθησαν ο Πέτρος Xάρης, ο Eυάγγελος N. Mόσχος και, από το 1998, ο Σταύρος Zουμπουλάκης. Όπως διαβάζουμε στον επίσημο ιστότοπο του Βιβλιοπωλείου της «Εστίας», «η Nέα Eστία συνεχίζει σήμερα τη μακρά παράδοσή της με τον μόνο δυνατό τρόπο: την ανανέωσή της, προκειμένου να εκφραστούν σε αυτήν οι ζωντανές πνευματικές δυνάμεις και ο έγκυρος κριτικός λόγος. H λογοτεχνία (ποίηση και πεζογραφία, ελληνική και ξένη, δοκίμιο και φιλολογική μελέτη) ορίζει το κύριο πεδίο ενδιαφέροντος της Nέας Eστίας, αλλά όχι το μοναδικό. H φιλοσοφία, η ιστορία, η πολιτική σκέψη και, κυρίως, η αντιπαράθεση των ιδεών την ενδιαφέρουν επίσης ζωτικά». 

πηγή κειμένου: http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/ 

 

1 σχόλιο

  1. Καταρχάς, πολλά πολλά συγχαρητήρια για το σάιτ σας! Κατά δεύτερον, δεν είναι κακή η αντιγραφή, αλλά και μια ελάχιστη μνεία της πηγής που αξιοποιείτε αυτολεξεί για το κειμενάκι σας εδώ (μπλογκ Ιδιωτική Οδός) δεν είναι επίσης κακή!

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ