Συνάντηση σύγχρονων ζωγράφων με το κοινό: Xρήστος Μποκόρος

1
548

Στο πλαίσιο της έκθεσης  «Το βλέμμα του χρόνου – Ιστορίες εικόνων», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη με έργα της συλλογής του Σωτήρη Φέλιου τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2009, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των καλλιτεχνών με το κοινό. Μεταξύ των άλλων ζωγράφων   ο Χρήστος Μποκόρος,  παρουσίασε τα έργα του, επικοινώνησε και συνομίλησε με το κοινό. Η εκπομπή «Παρασκήνιο» κατέγραψε τις συναντήσεις αυτές, επιζητώντας να αναδείξει την αθέατη πλευρά του ζωγράφου-δημιουργού, τη σχέση του με τη δημιουργία και το έργο του και τις παρουσίασε στην τηλεόραση της ΕΤ1 το Δεκέμβριο του 2010.

«Δεν θα μπορούσα να ανεχθώ σκοτεινή τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, γι’ αυτό και ο τίτλος αυτού του έργου είναι «Η σκοτεινή σκιά του ανθρώπου φωτισμένη», δηλώνει μπροστά σε κάποιο έργο του ο Χρήστος Μποκόρος.

1 σχόλιο

  1. Αν τυχόν ο Χρήστος Μποκόρος είχε γεννηθεί στη βόρεια μεριά της Αμερικής, θα μιλούσαν (ήδη) γι’ αυτόν μέχρι και στις σχολικές αίθουσες όλων των γωνιών του πλανήτη.
    Στην περίπτωση όμως που ο Χρήστος Μποκόρος δεν είχε γεννηθεί στην ανατολική μεριά της Ευρώπης, είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα είχε παραγάγει το έργο που έχει παραγάγει.
    Το αυτοζημιωτικό – για όλους εμάς τους υπόλοιπους – αποτέλεσμα, πάντως, είναι ότι τον γνωρίζουν μονάχα όσοι ασχολούνται συστηματικά με τα ημεδαπά εικαστικά δρώμενα.

    Έστω κι έτσι: Είναι σπουδαίο να αξιώνεται να αποδείξει κάποιος ότι ακόμα και τα πλαίσια του σύγχρονου κόσμου, όταν ο ίδιος έρχεται σε θέση να τα διαστείλει, διόλου δεν φράζουν το δρόμο για την ανάκτηση οικείωσης (εκ μέρους μας) του [i]συγκλονισμού[/i] και του [i]δέους[/i].

    ΥΓ: Ευχαριστίες στο «Παρσκήνιο» και στην ΕΡΤ, για την τεκμηρίωση του γεγονότος ότι η τηλεοπτική εικόνα ενέχει – δυνάμει – αιτία υπάρξεως.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ