Στέλιος Ράμφος “Περί Φιλοκαλίας” (Μεταχρονολογημένα Επιλεγόμενα)

6
622

Στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων φιλοσοφίας “Περί φιλοκαλίας” με τον Στέλιο Ράμφο παρακολουθήστε και “κατεβάστε” ΟΛΗ την τελευταία  διάλεξη( 15η) με θέμα: Μεταχρονολογημένα Επιλεγόμενα στο “κενό του εαυτού ” η Νηπτική Θεωρία του αγιορείτη “απηλπισμένου μοναχού” και τα Οράματα και Θάματα του στρατηγού Μακρυγιάννη” που έλαβε χώρα την Τετάρτη 2 Ιουνίου του 2010 στο ϊδρυμα Θεοχαράκη.

 

“κατεβάστε” εδώ το αρχείο ΗΧΟΥ της ομιλίας/συζήτησης με δεξί “κλίκ” & save target/link as

6 Σχόλια

  1. Ευχαριστώ για την ανάρτηση. Θα το εκτιμούσα πολύ αν ανεβάζατε και τις υπόλοιπες διαλέξεις του Ράμφου πανω στη Φιλοκαλια

  2. Μείνετε στις φαντασιώσεις σας όσοι αρνείστε την πραγματικότητα. Προτιμείστε την Ανατολή της χαύρας, της βρώμας και του φανατισμού. Αρνούμενοι την “κακιά” Δύση, δυστυχώς αρνείστε την ίδια τη σκέψη, την ίδια την εξέλιξη και την αυτοκριτική. Ξεπεράστε τις καθηλώσεις των παρθεναγωγείων και των κατηχητικών και ανοίξτε λίγο τα μυαλά σας. Τουλάχιστον καταλάβετε πρώτα τη σκέψη του κ. Ράμφου και διαβάστε και λιγάκι παραπάνω πριν τον αφορίσετε.

  3. Άραγε παίζει η μετεμψύχωση; Αν ναι τότε ο κύριος Ράμφος είναι ο νέος μέγας Βαρλαάμ! Αν αυτό είναι προσπάθεια ανανέωσης της Ορθοδοξίας τότε και γω είμαι ο Πάπας Πίος ο Πέμπτος! Παρακαλώ οι αδαείς να ακούν αλλά να κρατούν μικρό καλάθι. Υφίσταται ορθόδοξη αγκύλωσις; Ναι πράγματι υφίσταται. Υφίσταται παρακμή και έλλειψη δημιουργικότητας; Ναι πράγματι. ΟΜΩΣ υφίσταται για τους λόγους που προτάσσει ο “Βαρλαάμ”; Πραγματικά λυπούμεθα αλλά τσου. Να έρθει ο επόμενος παρακαλώ. Θα την βρούμε την άκρη που θα πάει. Είμαστε τόσο ξεφτίλες που τα σωστά ερωτήματα μόνο ένας “Βαρλαάμ” βρέθηκε να τα θέσει; Στο όνομα της αναπνοής μεταξύ του υψηλού και του όμορφου, του αποφατισμού και του καταφατισμού, του άμορφου και της μορφής που εξέφρασε η ορθόδοξη εικόνα που τόσο περιφρονεί ο “Βαρλαάμ” επιστρέφω και γω τώρα στο άμορφο βασίλειο της σιωπής.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ