Στέλιος Ράμφος “Περί Φιλοκαλίας” Διάλεξη 1η

6
262

Στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων φιλοσοφίας “Περί φιλοκαλίας” με τον Στέλιο Ράμφο παρακολουθήστε και “κατεβάστε” ΟΛΗ την πρώτη εισαγωγική διάλεξη που έλαβε χώρα την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο ϊδρυμα Θεοχαράκη.

 

 

“κατεβάστε” εδώ το αρχείο ΗΧΟΥ με δεξί “κλίκ” & save target/link  as

6 Σχόλια

  1. Βρε, πώς αλλάζει η οπτική μας θεώρηση σε ένα έργο, όταν βλέπουμε και το ιστορικό πλαίσιο ενός έργου! Αδημονώ για τη συνέχεια των διαλέξεων!

  2. Άραγε παίζει η μετεμψύχωση; Αν ναι τότε ο κύριος Ράμφος είναι ο νέος μέγας Βαρλαάμ! Αν αυτό είναι προσπάθεια ανανέωσης της Ορθοδοξίας τότε και γω είμαι ο Πάπας Πίος ο Πέμπτος! Παρακαλώ οι αδαείς να ακούν αλλά να κρατούν μικρό καλάθι. Υφίσταται ορθόδοξη αγκύλωσις; Ναι πράγματι υφίσταται. Υφίσταται παρακμή και έλλειψη δημιουργικότητας; Ναι πράγματι. ΟΜΩΣ υφίσταται για τους λόγους που προτάσσει ο “Βαρλαάμ”; Πραγματικά λυπούμεθα αλλά τσου.[u] ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ πραγματικά για την ανάρτηση αλλά να έρθει ο επόμενος παρακαλώ.[/u] Θα την βρούμε την άκρη που θα πάει. Είμαστε τόσο ξεφτίλες που τα σωστά ερωτήματα μόνο ένας “Βαρλαάμ” βρέθηκε να τα θέσει; Στο όνομα της αναπνοής μεταξύ του υψηλού και του όμορφου, του αποφατισμού και του καταφατισμού, του άμορφου και της μορφής που εξέφρασε η ορθόδοξη εικόνα που τόσο περιφρονεί ο “Βαρλαάμ” επιστρέφω και γω τώρα στο άμορφο βασίλειο της σιωπής.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
Please enter your name here