Πόσο trendy είναι το φύλο;

2
779

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Μια απλή αίτηση στον εισαγγελέα και μια δικαστική απόφαση αρκεί για την αλλαγή φύλου. Κάτι σαν συναινετικό διαζύγιο. Διαδικασία απλούστερη από την υιοθεσία. Το νομοσχέδιο, μάλιστα, ορίζει ότι δεν απαιτείται καμία προηγούμενη ιατρική αγωγή. Ξεκαθαρίζω τη θέση μου ευθύς εξαρχής. Η αλλαγή φύλου δεν έχει σχέση με την ομοφυλοφιλία ή τα δικαιώματα των ομοφύλων ζευγών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητη για την ψυχική υγεία ευάριθμων, είναι η αλήθεια, συμπολιτών μας. Η αντίδρασή μου οφείλεται στην αμέλεια με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και η ευκολία με την οποία παραδίδεται στα σαγόνια της δήθεν προοδευτικής μετανεωτερικότητας. Μην ανησυχείτε υπέρ το δέον. Ο νομοθέτης ορίζει ότι όχι μόνον η αλλαγή φύλου μπορεί να γίνει μία μόνον φορά, αλλά ότι το φύλο μπορεί να αλλάξει, όμως δεν αλλάζει το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ. Τι είναι το φύλο μπροστά στην ιερότητα του ΑΦΜ;
Νόμος ή φύση; «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος», είχε αποφανθεί ο σοφός Πρωταγόρας. Εκτοτε ένας ολόκληρος πολιτισμός, ο δυτικός, παλεύει να βρει τι είναι αυτός ο άνθρωπος. Ποιο μερίδιο της ύπαρξής του ανήκει στη φύση και ποιο στις συμβάσεις που ο ίδιος κατασκευάζει για τον εαυτό του. Η τυφλή αλαζονεία της μετανεωτερικότητας το διέγραψε το πρόβλημα. Κονιορτοποίησε κάτι αιώνες πολιτισμού για να φτιάξει την κινούμενη άμμο της σχετικότητας. «Ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίον το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά». Ετσι γράφει ο σοφός νομοθέτης. Ο εστί μεθερμηνευόμενον, το βιολογικό φύλο έχει περίπου ίση αξία με το ληξιαρχείο όπου κατετέθη το πιστοποιητικό γεννήσεώς σου. Οθεν και το απλούν: η αλλαγή φύλου είναι κάτι σαν μεταδημότευση. Στοιχείο ταυτότητας, ασθενέστερο του ΑΦΜ.
Λυπάμαι για τα άσχημα νέα, αλλά η φύση υπάρχει. Αλλιώς δεν θα είχαμε πρόβλημα με τη δημιουργία ζωής στα εργαστήρια ή με την ευγονική. Και όσο υπάρχει, και ελπίζω να υπάρχει όσο ζω, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματά της. Η φύση επιβάλλει όρια. Κι όταν τα ξεπερνάς το ελάχιστο που σου οφείλει ο πολιτισμός μας είναι να στο υπενθυμίζει. Οσοι συμπολίτες μας θέλουν να υιοθετήσουν άλλο φύλο απ’ αυτό που τους έδωσε η φύση, το κάνουν για να βρουν την ψυχική τους ισορροπία. Το δικαιούνται. Υπάρχει όμως και ο ψυχίατρος, που μπορεί να ελέγξει το απαραίτητο ή επείγον του θέματος και να προειδοποιήσει τον ενδιαφερόμενο για το αναπότρεπτο του διαβήματος.
Ευτυχώς η συγκυρία απέτρεψε και τη Ν.Δ. και τη ΔΗΣΥ από το να ψηφίσουν, λόγω «προοδευτικών ενοχών», το κατάπλασμα της φιλοσοφίας των trendy bars.
Ο ζωγραφικός πίνακας που πλαισιώνει τη σελίδα είναι έργο του Paul Klee.

2 Σχόλια

  1. Έχει μεγάλη σημασία αυτό που αναφέρει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος σχετικά με τη Φύση και τούτο διότι οτιδήποτε πηγαίνει αντίθετα με τη φύση εγκυμονεί κίνδυνο και καταστροφή. Θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι οι κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των όντων στη Φύση έχουν και εξαιρέσεις και όρια ανοχής. Μάλιστα ο κανόνας της ισορροπίας εμπεριέχει όλους τους κανόνες. Αν θέλουμε λοιπόν να συμβαδίζουμε σαν άνθρωποι και μέρος της Φύσης με την ίδια μας τη φύση, θα πρέπει η προσπάθεια μας να είναι στην κατεύθυνση αποκατάστασης της ισορροπίας και όχι στο να κάνουμε κανόνα τις εκτός ορίων ανοχής περιπτώσεις και τις εξαιρέσεις . Θα πρέπει επίσης να παραδεχθούμε ότι η Φύση δεν κάνει λάθη και ότι τα μεν όρια ανοχής του κανόνα βοηθούν στην ομαλή εξέλιξη των όντων οι δε εξαιρέσεις βοηθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις στην επιβίωση των όντων, όπως είναι η αυτοάμυνα.

  2. Σχετικώς με το θέμα αντιμετώπισης της ολοένα και αυξανόμενης αποδοχής (και όχι απλώς ανοχής) της ομοφυλοφιλίας ως σεξουαλική επιλογή ισότιμη με την φυσιολογική συμπεριφορά απόροια της φυσικής έλξης μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, πολλοί κάνουν το λάθος (όπως πρόσφατα ένας πρώην ποδοσφαιριστής) και επικαλούνται τις θρησκευτικές μας καταβολές και διδαχές ως το απόλυτο επιχείρημα: “Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα και τίποτε άλλο” είπε ο κύριος Τσιάρτας και μίλησε σωστά αν και με αρκετή αφέλεια. Διότι πίσω από το θρησκόληπτο επιχείρημα του Θεού, του Αδάμ και της Εύας υπάρχει κεκρυμμένη η ΑΠΟΛΥΤΗ αλήθεια της ύπαρξης του ανθρωπίνου είδους. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των Αδάμ που παρα’ φύσιν συνουσιάζονται με …Αδάμ και όσο αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που δεν υπανδρεύονται αλλά συμβιώνουν με μίαν άλλη ..Εύα, τότε αυτομάτως μειώνεται ο αριθμός των (ετερόφυλων) ζευγαριών τα οποία αποτελούν την εν δυνάμει ομάδα επιφορτισμένη με την τεκνοποίηση, δηλαδή την διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους. Με απλά λόγια αντί τα επιχειρήματά μας κατά της ομοφυλοφιλίας (και τώρα της τρανσέξουαλ επιλογής) να εμπεριέχουν σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο του υποκειμενικού συναισθηματισμού και (κατά την γνώμη μου ακόμα χειρότερα) της θρησκευτικής πίστης, καλύτερα να ρωτάμε τους …θιασώτες αυτών των “μοντέρνων τάσεων” την εξής απλή ερώτηση: Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα η υπογεννητικότητα είναι στο 1,3 (στοιχεία 2016) με πτωτικές τάσεις, τότε η προώθηση της ομοφυλοφιλίας και των τρανσέξουαλ, τι σκοπό έχει: Σίγουρα όχι να βοηθήσει να μην εξαφανιστούμε εμείς οι Έλληνες. Και σε αυτό αναρωτιέμαι τι προτείνουν οι διάφοροι προοδευτικοί και αντιφασίστες;

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ