Παρουσίαση βιβλίου: “Ο Σύντροφος Ιησούς”

1
4152

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Αρκάδα "Ο Σύντροφος Ιησούς" Αριστεροί Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ελλάδα του 20ου αιώνα από τον Δημήτρη Αγγελή και τον Θανάση Παπαθανασίου στην Άπειρο Χώρα τον Οκτώβριο του 2020.

1 σχόλιο

  1. Όχι απλά ενδιαφέρων: Ιδιαίτερα γόνιμος ο προβληματισμός πάνω στο θέμα «Αριστερά και χριστιανοί». Όχι όμως και στο θέμα «Αριστερά και Εκκλησία», καθώς η δεύτερη εννοιοδοτήθηκε περιοριστικά ως Ιεραρχία – κι ως προς αυτήν επικράτησε (απο-γοητευτικά για μένα) μια δεδομένη τάση κατακρίσεως.

    Υ.Γ.1 : Γνωμοδοτώ για την συζήτηση βέβαια, δεν γνωρίζω για το βιβλίο.
    Υ.Γ.2: Ξέρω πόσο εύκολο προβαίνει, επί διαδικτύου, να υποκλέπτω τον κόπο και την ευθύνη κάθε συγγραφέα ή κάθε ομιλητή, υφαρπάζοντας για τον εαυτό μου την “τελευταία” ίσως “λέξη” της ανάρτησης.
    Θέλω να ελπίζω ότι συν χωρείται όταν αυτό προκύπτει ως, επίσης, προϊόν ευθύνης – όχι ως τόκος ευτελείας.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ