ANTΙΘΕΣΕΙΣ: Οικονομική κρίση: Μπουραντάς, Γενημματάς, Σταθάκης

4
257

Ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τους κ. Παναγιώτη Γεννηματά, Δημήτρη Μπουραντά, & Γιώργο Σταθάκη στις 19  Νοεμβρίου του 2010 στο κανάλι Kρήτη ΤV στα πλαίσια της εκπομπής “Αντιθέσεις”. Το θέμα ήταν: Οικονομική κρίση υπάρχει ελπίδα;

Δείτε ΟΛΗ την συζήτηση παρακάτω:

 

“κατεβάστε” εδώ το αρχείο ΗΧΟΥ της συζήτησης με δεξί “κλίκ” & save target/link as

4 Σχόλια

 1. Πιστεύω ότι τα κοτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ θα μπορούσαν να λύσουν το οικονομικό ρόβλημα της χώρας και με κίνητρο τις αμφιβολίες που μας δημιουργούν σε όλους η φανερή πλέον άσκηση μυστικής διπλοματίας εκ μέρους του πρωθυπουργού, επιτρέψτε μου να σας υποβάλλω μια σκέψη μου ελπίζοντας ότι έτσι βοηθάω στην μελέτη των πολιτικών φαινομένων των ημερών και για περαιτέρω ανάλυση.
  Υπόθεση εργασίας: Ο κος Γ Παπανδρέου στις κατ’ ιδίαν συνολικά πολύωρες συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογο του έχουν καταλήξει σε συμφωνίες που δεν θα μπορούσαν ακόμη να ανακοινώσουν, φοβούμενοι αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Στην συνέχεια ενώπιον των Τούρκων διπλοματών και του ίδιου του συνομιλητή του κου Ερντοάν καταγγέλει την Τουρκική τακτική και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο με τον Κο Ερντοάν να μην χάνει το ύφος ικανοποίησης από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων του με τον Κο Παπανδρέου και με τον Κο Νταβούτογλου να συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι με την Ελλάδα κάνομε ήδη μπίζνες.
  Υπ’ όψιν ότι ο Κος Παπανδρέου συνεχίζει να αναφέρει ως θέμα προς επίλυσιν το ξεπερασμένο πλέον θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, ενώ ο καθορισμός των ΑΟΖ θα έπρεπε να είναι το θέμα, και όχι βέβαια μόνο στο Αιγαίο !
  Μήπως γιαυτό η αναγγελία υπαγωγής μας στο μηχανισμό στήριξης και απώλειας “μέρους” της Εθνικής μας κυριαρχίας έγινε από το Καστελόριζο ?
  Μήπως, το εξάλλου μάλλον πτωχό σε υδρογονάνθρακες, Αιγαίο υπερπροβάλλεται για να ξεχνάμε το εκτός Αιγαίου Καστελόριζο και την τεράστια σημασία του για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ σε περιοχές πλουσιότατες σε φυσικό αέριο ? Τυχαίο ?
  Φανταστείτε με βάση πάντα την αρχική υπόθεση εργασίας να έχουν ξεπουληθεί εθνικά μας συμφέροντα και τα ΜΜΕ να πανηγυρίζουν για το ότι ο κος Παπανδρέου τα είπε χύμα, σταράτα και με θάρρος στους Τούρκους !
  ΥΓ: Εάν με τις υποψίες μου παρεκτρέπομαι να ληφθεί παρακαλώ υπ’ όψιν ότι έχομε να κάνομε με παράτυπη και αντισυνταγματική μυστική διπλοματία εκ μέρους του πρωθυπουργού, γεγονός το οποίο προσπαθεί να διασκεδάσει με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις.

 2. Ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς τα είπε όλα έξω από τα δόντια, συμφωνώ μαζί του από την αρχή έως το τέλος.
  Προσθέτω ότι εαν δεν γίνει διαχωρισμός κράτους εκκλησίας, θα πάμε από το κακό στο χειρότερο._

 3. «Εαν δεν γίνει διαχωρισμός κράτους εκκλησίας, θα πάμε από το κακό στο χειρότερο.»

  Η εκκλησία μας έπαιρνε 3 φορές την ημέρα τηλέφωνο για να μας δώσει δάνειο;
  Η εκκλησία μας έπαιρνε τηλέφωνο για να μας δώσει πιστωτική κάρτα και δώρο ένα κινητό και ένα μίξερ;
  Η εκκλησία έδινε στο κράτος χρήματα για επιδοτήσεις, με την προϋπόθεση να δανειστεί από τις τράπεζες άλλα τόσα;

  Η εκκλησία έδωσε το 96% της περιουσίας(ακίνητα) της στο κράτος και αυτό από την απληστία δανείστηκε άλλα τόσα για το «σκοπός στην ζωή είναι να περνάμε καλά».

 4. Το «σύμπαν σημείων» που ορίζεται μέσα από τις παρεμβάσεις των δωδακαθεϊστών σε τούτο το site ενέχει μια χρησιμότητα: Μας διηγείται – έστω εμμέσως – σε ποια… ποιότητα αισθήματος θα είχε βυθιστεί η ανθρωπότητα αν δεν είχε αναδυθεί η χριστιανική αναφορά του νοήματος, μέσα στην Ιστορία:
  Πώς, περίπου, θα ήταν οι πραγματικοί σκοτεινοί αιώνες της πλάσης.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
Please enter your name here