ΟΔΟΣ ΥΔΑΤΩΝ: Διονύσης Σαββόπουλος

4
281

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν καλεσμένος της τηλεοπτικής εκπομπής “Οδός Υδάτων” από την κρατική τηλεόραση ΕΡΤ 3 όπου συνομίλησε με τον Γιώργο Παύλο.

(Συμπαραγωγή: Ταμιείον Θράκης – ΕΡΤ 3)

 

 

4 Σχόλια

 1. Απολαυστικός ο έν τινι μέτρω διονυσιάζων Διονύσης, με την αγάπη του για τη γιορτή, ως τομή του χρόνου, με το να τα θέλει όλα, ολόκληρα, όχι μισά και μισερά, και να τελειώνει με τα ελάχιστα αντικρίσματα που μένουν στη γενιά του: “… τους τίτλους τ’ ουρανού, το αίμα του Θεού”.
  Να ‘σαι καλά, Γιώργο, για τα κεντρίσματα που του ‘δωσες ν’ ανοίξει την παιδική και μεγάλη καρδιά του!

 2. Λησμόνησα προηγουμένως και τη σεμνή κι ευγενική μορφή του Νίκου Παπάζογλου, στο πλάι του Διονύση.
  Ο Θεός να τον αναπαύσει μετά των αγίων Του!

 3. Ο καθ. Γ. Παύλος έφερε τον Σαββόπουλο στα μέτρα μας!

  Εύγε…με συγκίνησε ο _τρόπος_ με τον οποίο ο οικοδεσπότης της εκπομπής κατάφερε να απελευθερώσει μέσα από τον Διονύση τον Νιόνιο της δεκαετίας του ’80…

  Ασχέτως με το ποιός είναι και τί εκπροσωπεί πραγματικά ο Σαββόπουλος, για μας τα Τραπεζάκια Έξω (με τα οποία μεγαλώσαμε) ήταν φως. Ολόκληρη η πορεία του μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν πορεία προς το φως. Η μετέπειτα φθορά δεν πρέπει να μας απογοητεύει: ζούμε σε φθαρτό κόσμο, και η αλλαγή είναι μέσα στο παιγνίδι.

  Το αποτύπωσε, αυτό το αίσθημα, στην “Σύναξη” του Σεπτεμβρίου του 1983, ο π. Σταμάτης Σκλήρης, στο άρθρο του “Ο Διονύσης πλαγιάζων και διονυσιάζων”.

 4. Αυτό το άρθρο, Κυριάκο, είχα υπ’ όψιν όταν άρχισα όπως άρχισα το πρώτο σχόλιό μου. Μόνο που δεν θυμόμουν ποιος το είχε γράψει.
  Ευχαριστώ.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
Please enter your name here