Αντίσταση στο Ναζισμό – Φασισμό τότε και τώρα

3
330

Με αφορμή, αφενός την επέτειο της  εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940  και αφετέρου τα νοσηρά φαινόμενα απόπειρας εκφασισμού της πνευματικής, κοινωνικής και πολιτικής  ζωής του τόπου μας, το Κίνημα  της Χριστιανικής Δημοκρατίας οργάνωσε  αγωνιστική εκδήλωση την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012,στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα:

Αντίσταση στο Ναζισμό – Φασισμό τότε και τώρα
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: Mανώλης Γλέζος, βουλευτής, Νίκος Μαρκάτος, τ. πρύτανης του Ε.Μ.Π., Σωτήρης Γουνελάς, συγγραφέας, Γιάννης Τριάντης, δημοσιογράφος και Γιάννης Ζερβός, διευθυντής σύνταξης της «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ», δικηγόρος.

Συντόνισε ο διευθυντής της «Χ»  Κώστας Μπλάθρας.

3 Σχόλια

 1. Χαίρετε!

  Για να ξέρουμε για τι μιλάμε, θα σας ήταν εύκολο να γίνετε λίγο πιό συγκεκριμένος σχετικά με το τι εννοείτε όταν αναφέρεστε σε φασισμό-ναζισμό “τότε” και “σήμερα”; Επίσης πώς συμβιβάζεται η ονομασία “Χριστιανική” Δημοκρατία όταν οι ομιλητές της συγκεντρώσεως προέρχονται όλοι από “χώρους” οι οποίοι έχουν δηλώσει, σαφώς, ότι δεν ασπάζονται αυτήν την θρησκευτικήν (ας την πούμε) …προτίμηση;

  Ευχαριστώ!

 2. Ἡ ἐκδήλωση ἔγινε μὲ ἀφορμὴ τὴν ἐπέτειο τῆε 28ης Ὀκτωβρίου 1940. Στὴν περίοδο ἐκείνη ἀναφέρεται τὸ τότε. Τὸ “τώρα” δὲν χρειάζεται περαιτέρω διευκρίνιση. Ἡ ΧΔ στὶς ἐκδηλώσεις της καλεῖ ὁμιλητὲς καὶ ἀπὸ ἄλλους χώρους, ὅταν μὲ τὰ πρόσωπα αὐτὰ ὑπάρχουν κοινὰ σημεῖα στὸ συγκεκριμένο θέμα, ἀσχέτως πεποιθήσεων. Δὲν τίθεται λοιπὸν θέμα οἱασδήποτε μορφῆς “συμβιβασμοῦ”.

 3. Δηλαδή κ. Ζερβέ, με βάση όσα διευκρινιστικά σημειώνετε στον κ. Παναγιώτου, θα ήταν πολύ άστοχο να εικάσουμε ότι σε περίπτωση που η ΧΔ διοργανώσει εκδήλωση της οποίας η θεματική να μην αφήνει περιθώρια αποκλίσεων ακόμα και μεταξύ προσώπων από τελείως αντίθετους και ετερόκλητους πολιτικούς χώρους (π.χ. η ανακήρυξη της ΑΟΖ ή η διεκδίκηση από τη Γερμανία του υποχρεωτικού κατοχικού δανείου), θα μπορούσε εν τοιαύτη περιπτώσει να παραστεί ως προσκαλεσμένος σας ομιλητής και ο κ. Κων. Πλεύρης ή ο κ. Ηλ. Παναγιώταρος; Αν όχι, αυτό δεν θα συνιστούσε κραυγαλέα αντίφαση στην αιτιολόγηση που δίνετε στον κ. Παναγιώτου;

  Το παρακάτω βίντεο σάς αφιερώνεται εξαιρετικά.
  http://www.youtube.com/watch?v=I8Jzt8DnmeQ

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ