Θ. Αγγελόπουλος – Ν. Παναγιωτόπουλος Ο καθένας και η μουσική του

1
213

Ο Αντώνης Κόκκινος και ο Γιάννης Σολδάτος συζητούν με τον Kώστα Μπλάθρα για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, για μια αναπάντεχη συνομιλία τους και απρόσμενη συνάντησή τους. Οι ταινίες και ο τρόπος δουλειάς τους ήταν διαφορετικές. Πού όμως συναντιούνται;

 

1 σχόλιο

  1. Συναρπαστικά σημαίνουσα η γνωστοποίηση, αυτοπροσώπως, από τον Θόδωρο Αγγελόπουλο (όπως καταγράφεται στο ντοκυμανταίρ, και πληροφορούμαστε μέσω της παρούσας συνέντευξης του Αντώνη Κόκκινου στον Κωνσταντίνο Μπλάθρα) ότι ο ίδιος θα ήθελε να ενδιαφέρονται περισσότερο, οι κριτικοί, για τη «γλώσσα» των ταινιών του.
    Απ’ τη σκοπιά μου, έχω την άποψη ότι αυτό που θα μείνει στην Ιστορία, από τις (περί Ιστορίας) ταινίες του σπουδαίου δημιουργού, θα είναι πολύ περισσότερο η γλώσσα τους, και πολύ λιγώτερο η άποψη ή η ιδεολογία την οποία εισηγούνται.
    # Αλλά για την «γλώσσα» αυτή, ατυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν ελάχιστες μόνο αναφορές.

    Μία από τις πρώτες και πολυτιμώτερες πάντως (και μάλιστα, από έναν Αμερικανό πολίτη) προβαίνει η ακόλουθη – όπως διασώθηκε κάποτε από την “Καθημερινή”, και μπορούμε να τη βρούμε αναρτημένη στο “Αντίφωνο”:
    https://antifono.gr/_%ce%b7-%ce%b2%cf%85%ce%b6%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%89%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%ce%bb%ce%ac/

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ