Για τον Λυκούργο Αγγελόπουλο

2
599
Εκδήλωση – αφιέρωμα στον μακαριστό Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και ιδρυτή της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας Λυκούργο Αγγελόπουλο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων “ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…”.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Χρυσικός, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης (οδού Αιόλου) και ο κ. Ανδρέας Χρόνης, δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας,
Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κ. Αναστάσιος Μεντάκης.

2 Σχόλια

  1. Πολλές ευχαριστίες για την ανάρτηση της ομιλίας αυτής του π. Θωμά, γιατί, για σοβαρούς λόγους, δεν ήταν δυνατόν να παραβρεθώ στην εκδήλωση.

  2. Έπεσε ο φίλος μας και αδελφός και τα νυν εγνωμιάζεται αλλά και θα εγκωμιάζεται στο μέλλον. Έχει δίκιο ο π. Θωμάς. Ψηφίδες μόνο μπορούμε να θυνόμαστε απο το έγο του. Ευχαριστώ για όσα άκουσα και τον π. Θωμά και τον φίλο κ. Ανδρέα Χρόνη. Για μας πέρα από όλα αυτά ήταν και κάτι ακόμη . Ο Λυκούργος της δημιουργικής συντροφιάς και της οικειότητας, της αρχοντιάς και της απλότητας. Για σκεφτείται. Όλοι τον αποκαλούσαν Λυκούργο, όχι μόνο εμείς οι φίλοι του. Παντού άκουγες και ακούς να αποκαλείται ο Λυκούργος και όχι ο Αγγελόπουλος. Τού οφείλεται στη οικειότητα που ανέβλυζε η ύπαρξή του και που γιν’οταν εύκολα αποδεκτή. Ταύτα προς το παρόν. Πολλές ευχαριστίες στους ομιλητές και τους διοργανωτές.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ