Μήπως οι «ψεκασμένοι» είχαν τελικά δίκιο;

15
5346

Όταν, αρχές του 2020, ξεκινούσε η πανδημία της COVID-19 στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, ένας καταιγισμός τρομακτικών ειδήσεων και θλιβερών εικόνων πλημμύριζε κάθε βράδυ τις οθόνες μας. Ένας νέος και επικίνδυνος κορωνοϊός εμφανίστηκε στην μακρινή Κίνα. Μεταπήδησε από τις νυχτερίδες ή κάποιο άλλο άγνωστο ζώο στον άνθρωπο και απειλεί ολόκληρο τον κόσμο. Οι κυβερνήσεις έκλεισαν τους ανθρώπους στα σπίτια τους για να τους προστατεύσουν. Νέκρωσε η ανθρωπότητα ολόκληρη.

Κόντρα στο ρεύμα, κάποιοι αμφισβήτησαν τότε το κυρίαρχο αφήγημα και γι’ αυτό χαρακτηρίστηκαν «ψεκασμένοι» και «συνομωσιολόγοι». Φυσικά αποκλείστηκαν από τα συστημικά ΜΜΕ, ακόμα και αν ήταν διακεκριμένοι γιατροί στον τομέα τους. Όποιος ήθελε να ακούσει τις απόψεις τους έπρεπε να ψάξει σε μη ελεγχόμενες πλατφόρμες του διαδικτύου για να τους βρει.

Ας ακούσουμε σήμερα με ψυχραιμία, τρία χρόνια μετά, τι έλεγαν τότε αυτοί οι άνθρωποι.

 1. Πρώτα ο Γάλλος ιολόγος Λυκ Μοντανιέ, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής το 2008, έλεγε θαρραλέα από την πρώτη στιγμή ότι ο νέος αυτός ιός δεν θα μπορούσε ποτέ να εμφανιστεί με φυσικό τρόπο. Το πιθανότερο σενάριο είναι να «ξέφυγε» από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν στο οποίο εδώ και χρόνια γίνονταν πειράματα πάνω στους κορωνοϊούς και κυρίως πάνω στην αύξηση της τοξικότητας τους.
 2. Ο διάσημος Έλληνας καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των αυστηρών lockdown στην διακοπή της μετάδοσης του κορωνοϊού, προτείνοντας την άρση τους.
 3. Όταν κυκλοφόρησαν σε χρόνο ρεκόρ τα εμβόλια και μάλιστα με καινούργια τεχνολογία mRNA, ο Ταϊλανδο-Γερμανός Σουχαρίτ Μπαγκντί, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς, όπου από το 1991 έως το 2012 ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής, προειδοποιούσε με σκληρά λόγια τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποτελεσματικότητά τους. Τόνιζε ότι είναι αδύνατον να χτιστεί τοίχος ανοσίας σ’ έναν κορωνοϊό με εμβόλια που γίνονται μέσα στην έξαρση της πανδημίας. Επίσης, τόνιζε τον κίνδυνο θρομβώσεων που θα προκαλούσαν αυτά τα πειραματικά εμβόλια.
 4. Αξιόλογοι γιατροί, έξω από το σύστημα που ελέγχουν οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, ανέπτυξαν εναλλακτικές θεραπείες για την COVID-19, οι οποίες πολεμήθηκαν και λοιδορήθηκαν προκειμένου να προωθηθούν τα εμβόλια σαν η μόνη λύση απέναντι στην ασθένεια.
 5. Όταν οι γιατροί των επιτροπών, για τους οποίους το κράτος εξασφάλισε νομική ασυλία, ισχυρίζονταν ότι η ανοσία που αποκτά κάποιος κάνοντας το εμβόλιο είναι ισχυρότερη από την φυσική ανοσία που αποκτά αυτός που νόσησε από τον ιό, οι «ψεκασμένοι» αντιδρούσαν υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίθετο.

Ας δούμε τώρα αν αυτοί οι άνθρωποι δικαιώθηκαν από την εξέλιξη της πανδημίας ή όχι.

 1. Όπως δημόσια παραδέχτηκε ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Κορωνοϊού του Λευκού Οίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμβουλος κάθε προέδρου των ΗΠΑ μετά από τον Ρόναλντ Ρήγκαν, το Ινστιτούτο Ιολογίας στην Ουχάν έπαιρνε χρηματοδότηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για πέντε ολόκληρα χρόνια! Δηλαδή, οι φαρμακευτικές εταιρείες γνώριζαν καλά τι γίνεται σ’ αυτό το Ινστιτούτο. Το γνώριζαν μάλιστα τόσο καλά που ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, μιλώντας πρόσφατα στο Νταβός, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του παρήγαγε 100.000 δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 το 2019, πριν καν ξεκινήσει η πανδημία!!!
 2. Τα lockdown όπως παραδέχονται σιγά-σιγά και κάποιοι από αυτούς που τα υποστήριξαν τότε, δεν πρόσφεραν κάτι ιδιαίτερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εξάλλου, υπάρχουν παραδείγματα χωρών όπως η Σουηδία, που τα πήγαν καλύτερα χωρίς να καταφύγουν σ’ αυτά τα ακραία μέτρα.
 3. Το αφήγημα ότι με τα εμβόλια θα χτίσουμε τοίχος ανοσίας κατέρρευσε τελείως όταν εμφανίστηκαν οι μεταλλάξεις του ιού. Τα νοσοκομεία και οι εντατικές γέμισαν με εμβολιασμένους που νοσούσαν από COVID-19, ειδικά αν η απόσταση από τον τελευταίο εμβολιασμό ήταν μεγαλύτερη από τους τρεις μήνες.
 4. Οι εναλλακτικές θεραπείες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές και πολλοί εμβολιασμένοι κατέφυγαν σ’ αυτές προκειμένου να γλυτώσουν τη νοσοκομειακή νοσηλεία.
 5. Τόσο η ίδια η ζωή όσο και οι κλινικές μελέτες απέδειξαν την υπεροχή της φυσικής ανοσίας που αποκτά κάποιος μετά την νόσηση από την ανοσία που δίδουν τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Το θέμα της COVID-19 έχει φύγει πλέον από τα πρωτοσέλιδα αλλά όχι και από τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό τους. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν κλειστές πόρτες για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και να διεκδικήσουν κάποιες αποζημιώσεις. Το μόνο που τους μένει είναι οι ομάδες διαμαρτυρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατάλαβαν με πολύ σκληρό τρόπο το λόγο που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς - φαρμακευτικές εταιρείες, γιατροί των επιτροπών και πολιτικοί - φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη νομική ασυλία τους,. Κατάλαβαν επίσης γιατί υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ότι έχουν ενημερωμένη συναίνεση όταν έκαναν το εμβόλιο. Κατάλαβαν τέλος ότι η επιστήμη δεν είναι μια θεία οντότητα που πρέπει να την υπακούμε πιστά και άκριτα. Η επιστήμη υπηρετείται από ανθρώπους και οι άνθρωποι πολλές φορές έχουν αποδείξει ότι δεν βρίσκονται πάντα στην πλευρά του αγαθού.

Ένα άλλο επικίνδυνο φαινόμενο που παρατηρείται όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό είναι η αύξηση των αιφνίδιων θανάτων κυρίως νέων ανθρώπων. Παρατηρείται επίσης  αύξηση της ολικής θνησιμότητας σχεδόν σε όλες τις χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Σύμφωνα με αποκάλυψη του Μοριακού Βιολόγου  Παναγιώτη Πολυκρέτη «Από τον Γενάρη του 2021 μέχρι το τέλος του 2022 έχουν πάθει καρδιακή ανακοπή 1598 αθλητές, οι 1101 εκ των οποίων πέθαναν. Και συγκρίνουμε αυτόν τον αριθμό με μια δημοσίευση που έγινε το 2006 και καταμετρούσε τους αθλητές που υπέστησαν καρδιακές προσβολές από το 1966 μέχρι το 2004. Πέθαναν 1100 άτομα, ο ίδιος αριθμός». Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως μέσα σε δύο χρόνια είχαμε τον ίδιο αριθμό θανάτων που είχαμε σε διάστημα 38 ετών!

Έτσι εξηγείται η βιασύνη να τοποθετηθούν τώρα απινιδωτές στα σχολεία και σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου.

Κλείνοντας θα πρέπει όλοι ταπεινά να αναγνωρίσουμε, έστω κι αν αυτό θίγει τον εγωισμό κάποιων από εμάς, ότι οι «ψεκασμένοι» είχαν τελικά δίκιο. Δυστυχώς, όμως, για ακόμα μία φορά η αλήθεια αποκρύπτεται και αποσιωπάται. Γι’ αυτά τα Τέμπη μάλλον δεν θα υπάρξει καμιά επιτροπή να αποδώσει ευθύνες. Αρχίζει σε λίγο η κωμωδία των εκλογών της εικονικής δημοκρατίας μας και για την επιτυχία αυτής της κωμωδίας είναι απαραίτητη η άγνοια και η «ενημερωμένη συναίνεση» του λαού.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του για τη συνέχεια.

Ο ζωγραφικός πίνακας που πλαισιώνει τη σελίδα ("Κύριος που διαβάζει εφημερίδα, 1882) είναι έργο του Αριστείδη Βαρούχα. 

15 Σχόλια

 1. Το ότι ο Ιωαννίδης έλεγε παντού ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αν κάνουμε τα εμβόλια γιατί δεν το λέτε; Να μην λέμε τα μισά μόνο.

  • Τα μισά και πολύ λιγότερα λες ακριβώς εσύ.
   Το πνεύμα του άρθρου είναι απόλυτα σωστό.
   Μας κορόιδεψαν και τώρα κρύβονται για να μην εκτεθούν.

 2. ειχαμε δικιο.
  μιλησαμε για φυσικη ανοσια.
  αμφισβητησαμε την ασφαλεια και αποτελεσματικοτητα νεας τεχνολογιας, μη δοκιμασμενων εμβολιων.
  επισημαναμε το εμφανες σε ολους γεγονος, κοντρα στους ισχυρισμους των “ειδικων”, οτι οι εμβολιασμενοι και νοσουν και μεταδιδουν.
  αποδειξαμε οτι δεν ειμαστε “δειλοι”, αφου μειναμε στα ποστα μας κατα τη διαρκεια της πανδημιας, πριν βγουν τα εμβολια, και νοσησαμε.
  το αποτελεσμα;
  οι συναδελφοι μας ειπαν “ψεκια” και η κυβερνηση μας εβγαλε σε αναστολη. μια αναστολη που το ΣΤΕ εκρινε αντισυνταγματικη, καθως απο τον Απριλιο του 2022 το υπουργειο Υγειας δεν αναθεωρουσε τα δεδομενα της πανδημιας. μια αναστολη που για μερικους κρατησε πανω απο ενα ετος. μας αφησαν να γυρισουμε στις θεσεις μας με περιοριστικους ορους, οροι που ακομα παραμενουν.
  δεν αισθανομαι νικητης ή δικαιωμενος. με χλευασαν, με απομονωσαν, με τιμωρησαν και με τιμωρουν.
  και ξερετε τι φοβαμαι πιο πολυ; οτι αυτα θα τα ξαναζησουμε, συντομα, ισως και απο το ερχομενο φθινοπωρο. και παλι θα μας αναγκαζουν, και παλι θα μας κοροιδευουν. και παλι μονοι μας θα ειμαστε.

 3. Σε τι από όσα είπαν να είχαν δίκιο οι ψεκασμένοι; Στο ότι ο ιός δεν υπάρχει καν (που έλεγαν αρχικά); Στο ότι είναι μια απλή γριπούλα (που είπαν αμέσως μετά) Στο ότι είναι μια μεθοδευμένη ενέργεια μείωσης του πληθυσμού (που είπαν πιο μετά); Μήπως στο ότι είναι τεχνητό κατασκεύασμα για να φτιαχτούν εμβόλια τα οποία μας “ξεβαφτίζουν”/σκοτώνουν/ελέγχουν τον νου (όλα αυτά τα είπαν επίσης); Στο ότι οποισδήποτε πέθανε, έλεγαν ότι φταίει το “σατανικό μπόλι” (χωρίς να έχει γίνει νεκροψία/νεκροτομή ή και χωρίς καν να ξέρουν αν και πότε εμβολιάστηκε ή όχι); Ας σοβαρευτούμε όμως: τα εμβόλια έσωσαν 19,8 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως, κατά το πρώτο έτος του προγράμματος εμβολιασμού (Δεκέμβριος 2020-Δεκέμβριος 2021), σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό Lancet: https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(22)00320-6/fulltext
  Όσο για τον Ιωαννίδη (που ο ίδιος έλεγε ότι “το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο”, διότι “έχει το πλεονέκτημα ότι σε προστατεύει από τη σοβαρή νόσο”, κάτι που ίσως είναι το μόνο που είπε σωστά ο συγκεκριμένος σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας).
  Τέλος, ο ισχυρισμός πως οι θάνατοι αθλητών ξεπέρασε αυτόν 38 ετών είναι ψευδής και φυσικά έχει ήδη καταρριφθεί: η δημοσίευση που κατέγραφε 1101 θανάτους νεαρών αθλητών σε 42 χρόνια, αφορούσε μόνο ένα μικρό υποσύνολο των καρδιακών θανάτων που έλαβαν χώρα εκείνο το διάστημα. Άμα είναι να στηριζόμαστε στο ίντερνετ, καλό είναι να διαβάζουμε τις έγκριτες δημοσιεύσεις των ειδικών, όχι ένα τυχαίο κείμενο στην enomeniromiosini που απλά τυχαίνει να μας χαϊδεύει τα αυτιά. Έχει κουράσει το πράγμα. Ας πάμε παρακάτω.
  …………………………………………………………………………..
  Ορίστε εδώ είδηση: στις ΗΠΑ, που σε όλα το παρακάνουν, η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια έχει ωθήσει ήδη αντιεμβολιαστές ν’ αναζητούν «καθαρό αίμα», επειδή φοβούνται. Αυτά κάνει η εκμετάλλευση της άγνοιας και του φόβου.
  https://www.kathimerini.gr/world/562245715/koronoios-i-parapliroforisi-gia-ta-emvolia-othei-arnites-na-anazitisoyn-katharo-aima/?fbclid=IwAR24rkci0sregB_6kYaoylwhVVsSUKHYW3UbjoCWp8pha_-rlna9bedsPIU
  Μάλιστα, τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι πλέον πολύ πιο δοκιμασμένα από όσα κάναμε π.χ. ως παιδιά ή στον στρατό, διότι δεν τα έχουν κάνει χιλιάδες ή έστω εκατομμύρια, αλλά 5.55 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, δηλαδή το 72.3 % του παγκοσμίου πληθυσμού. Όχι 100, 1000 ή 100.000. 5.55 δισεκατομμύρια! Όποιος, ύστερα από αυτό, ψάχνει να βρει 10-20 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών, για να μας φοβίσει (συνήθως μάλιστα δεν είναι καν λόγω του εμβολίου αυτό, όπως π.χ. με τη ναυτική δόκιμο, η οποία τελικά βρέθηκε ότι έφταιγε ο κόβιντ για τον θάνατό της, σε συνδυασμό με δηλητηρίαση), είναι τουλάχιστον κωμικός. Όσο για τους εντυπωσιακούς τίτλους “Παραδοχή για πρώτη φορά από τον Γερμανό υπουργό Υγείας: Σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια του κορονοϊού” (ΕΘΝΟΣ), όποιος μπει στον κόπο να το ανοίξει θα διαβάσει μέσα ότι “οι ενδείξεις που έχουμε είναι για λιγότερο από μία περίπτωση σοβαρής παρενέργειας, στους 10.000 εμβολιασμούς”. Δηλαδή οι αριθμοί που λέγαμε εξαρχής!
  https://www.ethnos.gr/World/article/251363/paradoxhgiaprothforaapotongermanoypoyrgoygeiassobaresparenergeiesapotaemboliatoykoronoioy
  Τα lockdown έσωσαν 3,1 εκατομμύρια ζωές στην Ευρώπη: https://www.kathimerini.gr/world/1082340/ta-lockdown-esosan-3-1-ekatommyria-zoes-stin-eyropi/
  Αυτό και δεν ασχολούμαι άλλο, όποιος και αν μου απαντήσει. Οποιοσδήποτε επιμένει ακόμη, είναι άξιος της μοίρας του.

 4. Τέλος, η τεκμηρίωση υπέρ των lock down έγινε από 80 κορυφαίους ειδικοούς, οι οποίοι υπέγραψαν επίσημη δήλωση στο ιατρικό περιοδικό “Lancet”. Το ίδιο έκανε και ο ΠΟΥ. Όσο για τον Δρ. Ιωαννίδη, θυμάμαι ότι μέχρι στιγμής έχει πέσει σε όλα έξω, υπολόγιζε το IFR… μικρότερο από την κοινή γρίπη, έλεγε πως οι νεκροί (ΗΠΑ) θα είναι έως 40.000, ενώ ήταν 200.000 ήδη από το πρώτο τρίμηνο κ.λπ.
  Χ- Δηλαδή πιστεύεις πως τα νούμερα είναι αληθινά; Αφού μέχρι και ο Τσιόδρας το ομολόγησε δημόσια ότι τα παραφούσκωναν επίτηδες!
  Όσο για το θεσμικό ζήτημα, διαβάστε το άρθρο 25 του συντάγματος, καθώς και τα σχετικά κείμενα των Περάκη και Κοντιάδη (αντίστοιχα έχουν γράψει και για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς). Αυτό και τέλος.

 5. Η παραπληροφόρηση αν και άθλια, είναι κατανοητή και εν πολλοίς αναμενόμενη από τα συστημικά μέσα και αναλυτές.
  Το νέο στοιχείο, και μάλιστα πολύ χειρότερο, είναι η στάση κάποιων δήθεν “ανεξάρτητων” φωνών, δημοκρατών αγωνιστών και λοιπών -σεβαστών μέχρι πρότινος- τίτλων, οι οποίοι τελικά αποδεικνύονται αθλιότεροι των αθλίων (“κοινωνικά επικίνδυνοι όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν”, έλεγαν…).
  Είναι οι ίδιοι τύποι που υποστηρίζουν, εμμέσως ή αμέσως, τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (“ιμπεριαλιστική” Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα μας βοηθήσει, κλπ).
  Φασιστική λογική με “προοδευτικό” περιτύλιγμα…

 6. καλα, ειναι πολυ ευκολο να βρουμε ακραιους ισχυρισμους και ευκολα να τους καταρριψουμε.
  εξακολουθουν ομως παρα πολλοι να αρνουνται την αληθεια: δεν ηλθε ποτε το τειχος ανοσιας, οι εμβολιασμενοι και νοσησαν και μετεδωσαν και απεβιωσαν στις ΜΕΘ (οπου ποτε δε θα κατεληγαν).
  υπαρχουν ανθρωποι που μεσα σε λιγοτερο απο 2 ετη εκαναν 4 ή και 5 δοσεις εμβολιου. ανηκουστο πραγματικα.
  οσο για τα 20 εκατομμυρια των ζωων που σωθηκαν: οι “ειδικοι” στην αρχη απεδωσαν στον ιο μια θνησιμοτητα πολυ υψηλοτερη απο αυτη που πραγματικα ειχε. με βαση αυτην εκαναν μια προβλεψη νεκρων. οταν οι νεκροι δεν προεκυψαν αφου ο ιος δεν ηταν το θανατικο που υποσχονταν ειπαν οτι τους εσωσε το εμβολιο, ασχετο αν οσοι επιβιωσαν του ιου ηταν και ανεμβολιαστοι. γενικα εχει γινει μια απιστευτη κοπτοραπτικη στους αριθμους.
  τελος ξανα, για την υποχρεωτικοτητα: δεν ισχυσε παντου. αγγλια, γερμανια, σουηδια, δανια, πορτογαλια, ισπανια και αλλες χωρες, δεν την εφαρμοσαν στους υγειονομικους. αρα σαν μετρο δεν ειχε καποια ουσια απο επιστημονικης αποψης.

  το θλιβερο για την Ελλαδα ειναι οτι ειμαστε απο τις πρωτες χωρες παγκοσμιως σε θανατους αναλογα με τον πληθυσμο της χωρας. αυτο κρατηστε το.

 7. Βάζω και εδώ ένα σχόλιο για το άρθρο που έβαλα και στο Facebook:
  Όχι, σε καμία περίπτωση δεν αποδείχτηκε ότι οι ” ψεκασμένοι” είχαν δίκαιο. Αντιθέτως, η ταχύτητα με την οποία αποσύρονται τα τότε μέτρα (συμπεριλαμβανομένου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού) αποδεικνύει ότι, όντως, οι κυβερνήσεις τα πήραν γιατί αναγκάστηκαν από τις καταστάσεις και όχι γιατί ήθελαν να εκτελέσουν κάποιο σατανικό σχέδιο. Οι σημερινές καπιταλιστικές κοινωνίες δεν είναι πλέον πειθαρχικές κοινωνίες, δηλαδή κοινωνίες που επιβάλλουν απαγορεύσεις και όπου τα άτομα μετατοπίζονται από το ένα περιβάλλον εγκλεισμού στον άλλο, ενώ ταυτόχρονα κινούνται εντός ενός κλειστού συστήματος. Αντιθέτως, όπως εύστοχα επισημαίνει ο Μπίουνγκ-Τσουλ Χαν, είναι “κοινωνίες της επίδοσης (“achievement)” όπου κυριαρχεί η αρχή “yes, you can”, όπου το υποκείμενο καλείται να εκμεταλλευτεί τον εαυτό του οικειοθελώς και παράφορα, να μετατραπεί σε “επιχειρηματία του εαυτού του” . Τα μέτρα για τον κορωνοιό που πήραν οι κυβερνήσεις πρόβλημα δημιουργούσαν στην λειτουργία της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας ( στην οποία, για παράδειγμα, είσαι περίπου παρίας αν δεν βγαίνεις σε κέντρα διασκέδασης και δεν ανεβάζεις stories στα social media) , για αυτό και σχεδόν άμεσα τα απέσυραν. Απλώς οι “ψεκασμένοι” νόμισαν ότι η εξουσία την περίοδο του κορωνοιού έδειξε το αληθινό της πρόσωπο με το να διατάζει, να απειλεί και να επιβάλλει, ενώ στην πραγματικότητα αναγκαζόταν, λόγω των περιστάσεων, να παρεκκλίνει από την αληθινή της φύση, η οποία έγκειται στο να μην καταστέλλει την ελευθερία, αλλά να την εκμεταλλεύεται, υποτάσσοντας τα άτομα την στιγμή που καταναλώνουν και επικοινωνούν. Υ.Γ τα περί “αύξησης των αιφνίδιων θανάτων” καταδεικνύει μόνο ότι πολύ συχνά οι άνθρωποι, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με γεγονότα που διαψεύδουν την αφήγηση που υιοθέτησαν αρχικά, προτιμούν να εφεύρουν το οτιδήποτε, παρά να εγκαταλείψουν τις διαψευδόμενες από την πραγματικότητα θέσεις τους.

  • ποια μετρα απεσυραν σχεδον αμεσα; η μασκοφορια καταργηθηκε πριν λιγες μερες μονο. η επιδειξη πιστοποιητικων νοσησης και εμβολιασμου διατηρηθηκε για 2 ετη περιπου. τα ραπιντ για τους ανεμβολιαστους (εκτος υγειονομικων) καταργηθηκαν κι αυτα απο την 1η Απριλιου.

  • Το άρθρο μιλάει για συγκεκριμένα πράγματα, έχοντας έναν ειρμό σκέψεως.
   Υπάρχει κάποια απάντηση ή σχόλιο επ’αυτών πέραν ακατανόητων φλυαριών/ανούσιας αντιλογίας;
   Πάντως λέγεται οτι οι αλλεπάλληλες δόσεις εμβολίων μπορεί να προκαλέσουν ένα είδος αυτισμού καθώς και κάποιες διαταραχές στην σκέψη, μεταξύ των ποίκιλων παρενεργειών τους.(και τις οποίες βεβαίως δεν πρέπει να αναφέρει κανείς για να μην ετικετοποιηθεί ως “ψεκασμένος”).

 8. Επειδή το τελευταίο σχόλιο προφανώς αναφέρεται στο δικό μου, θέλω να επισημάνω ότι το σχόλιο μου δεν είχε ως αντικείμενο αυτά που υποστηρίζει το άρθρο για τις υποτιθέμενες παρενέργειές των εμβολίων, καθώς πρόκειται για εντελώς αναπόδεικτες θέσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία θεμελίωση και τις οποίες έκανε τον κόπο και τις αποδόμησε άλλος σχολιαστής. Αυτό που επιχείρησα να διερευνήσω είναι το γιατί τα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις υπήρξαν όντως προσωρινά, παρά τα όσα προέβλεπαν διάφοροι. Προς αυτό δε χρησιμοποίησα τις αναλύσεις ενός στοχαστή, κείμενο του οποίου έχει δημοσιεύσει το παρόν σάιτ. Άλλωστε, το Αντίφωνο δεν είναι ένα απλό δημοσιογραφικό σάιτ, ασχολείται με φιλοσοφία, κοινωνική θεωρία και θεολογία, οπότε μάλλον εξαίρεση θα αποτελούν όσοι τους φάνηκε ακατανόητο το αρχικό σχόλιό μου!

 9. ΤΟ ΝΕΟ “ΕΜΒΟΛΙΟ” MRNA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ! ΕΙΝΑΙ “ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΜΕ ΤΗΝ “ΒΟΗΘΕΙΑ” ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!
  ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!(DNA). ΤΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ!
  ΙΔΟΥ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ!

  ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”!!
  30 ΕΤΗ ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟΥ Gates ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΗ, ΓΙ Α ΤΟΥΣ Η/Υ, ΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ Windows 10, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΙΟΥΣ!!!
  ΤΟ “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”, ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΗ;; ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ!
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ mRNA ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΟΥΣ!!
  ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΑΦΕΛΗ, ΕΥΠΙΣΤΕ, … ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΕ (!!) ΕΜΒΟΛΙΟΛΑΓΝΕ, ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΕΩΣ “ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ!!
  ΟΥΔΕΙΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ.
  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ!
  ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΘΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ!!
  ΕΣΥ, … 16 ΜΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ … ΦΟΒΕΡΗ, ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ, ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ “ΠΑΝΔΗΜΙΑ*, ΕΝΩ ΕΠΕΒΙΩΣΕΣ (ΠΟΣΟΣΤΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ … 99,98% ΠΕΡΙΠΟΥ!!), ΣΠΕΥΔΕΙΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗΣ!!
  ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΙΝΥΝΕΥΕΙΣ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΘΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟ, ΤΕΧΝΗΤΟ, ΠΡΟΑΓΓΕΛΘΕΝΤΑ, ΙΑΣΙΜΟ ΙΟ. ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΣ!!
  ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ, ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΣΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ!
  ΤΑ ΜΗ ΕΠΑΡΚΩΣ, ΕΚΤΕΝΩΣ, ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΗΛΕΓΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΤΑ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ, … ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑ ΡΠΙΒΑΛΟΥΝ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΔΑΗΜΟΝΑ ΨΕΚΑΣΤΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΩΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΥΣ!!
  ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!
  https://www.youtube.com/watch?v=AHB2bLILAvM

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10223076258847948&id=1625199393

 10. Διάβασα το άρθρο του φίλου Πάνου Τσεπενέκα, όπως και άλλα ανάλογα κατά καιρούς. Ας μου επιτραπεί μια καλόπιστη κριτική, με όποιο κύρος μου δίνει η ιατρική μου ιδιότητα (πνευμονολόγος εδώ και 30 χρόνια), χωρίς φόβο και χωρίς πάθος (το οποίο διαβλέπω στα περισσότερα σχόλια).
  Αυτό που μάθαμε (όσοι τουλάχιστον βλέπουμε χωρίς παρωπίδες) από την πανδημία είναι ότι, όσα κι αν έχουμε ανακαλύψει από επιστημονικής πλευράς είναι σταγόνες μπροστά σε όσα ο φυσικός κόσμος (η Δημιουργία του Θεού) κρύβει μέσα του. Η κάθε μέρα, ο κάθε νέος άρρωστος, η κάθε επόμενη νόσος μας θέτει μπροστά σε αινίγματα και διλήμματα που ως τώρα δεν είχαμε συναντήσει. Αυτό σημαίνει ότι, από ανθρωπίνης πλευράς, αντιμετωπίζουμε καταστάσεις με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες μας, την συσσωρευμένη γνώση (όσο ελλιπής κι αν είναι) και την έκταση του προβλήματος. Η αντιμετώπιση αυτή τροποποιείται και βελτιώνεται με την εξέλιξη των πραγμάτων, τα αποτελέσματα των προτεινομένων θεραπειών και τις όποιες καινούργιες ανακαλύψεις. Συνεπώς δεν είναι παράδοξο ότι πολλά φάρμακα δοκιμάσθηκαν και απορρίφθηκαν, πολλές τεχνικές υποστήριξης είχαν την ίδια τύχη, και η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια των εμβολίων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω με την πάροδο του χρόνου, αλλά και με τις συνεχείς μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV19.
  Είπα παραπάνω ότι η έκταση ενός προβλήματος είναι καθοριστικός παράγων στη διαδικασία αντιμετώπισης. Άλλο είναι ένα νέο αλλά μη μεταδοτικό νόσημα που μπορεί να αφορά σε έναν ή λίγους ασθενείς και άλλο ένας ιός που μέσα σε λίγες μέρες από την πρώτη του ανίχνευση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με υψηλό δείκτη διασποράς. Ώσπου να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει, οι νοσούντες και οι θνήσκοντες συσσωρεύονται. Εδώ ο χρόνος πιέζει, και δεν έχουμε την πολυτέλεια των μακροχρονίων συγκριτικών μελετών για να ανακαλύψουμε τη βέλτιστη θεραπεία ή πρόληψη. Και ας μη σπεύσει κάποιος να προβάλει το γνωστό επιχείρημα ότι δεν οφείλονταν όλοι οι θάνατοι στον Covid: όταν τα νοσοκομεία (ακόμη και στις εξαιρετικά προηγμένες χώρες) κατακλύζονται από ασθενείς με μεγάλες απαιτήσεις σε προφυλακτικά νοσηλευτικά μέτρα και φόρτο φροντίδας, δυστυχώς η γενική θνησιμότητα αυξάνεται, οι επιπλοκές και επιλοιμώξεις κάνουν κι αυτές τη ζημιά τους, και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την ακριβή ταυτοποίηση των αιτίων θανάτου. Κι εδώ που τα λέμε, αν ένας διαβητικός ή καρδιοπαθής αποβιώσει με εικόνα πνευμονίας, αυτή αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου, ενώ τα άλλα είναι υποκείμενα νοσήματα και επιβαρυντικοί παράγοντες.
  Δυστυχώς η διαχείριση της νόσου Covid στην κοινότητα έγινε εξαρχής όχι μόνο από ειδικούς αλλά εν πολλοίς από τα μέσα ενημέρωσης (κυρίως το διαδίκτυο), από ανθρώπους που είχαν δικές τους αντιλήψεις και συμφέροντα (όχι κατ’ ανάγκην οικονομικά), χωρίς ειδικές γνώσεις. Το δυστυχέστερο είναι ότι το ιατρικό/κοινωνικό πρόβλημα της πανδημίας ‘μολύνθηκε’ από μεταφυσικές και δήθεν θρησκευτικές αντιλήψεις που συσκότισαν την κατάσταση και έφεραν σε δύσκολη θέση μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Έτσι υιοθετήθηκαν αβασάνιστα (ακόμη και από εκκλησιαστικούς κύκλους – όχι όλους βέβαια) χονδροειδή ψέματα, που οδήγησαν σε βαριά νόσο και θάνατο πολλούς συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων πολλούς και σεβαστούς κατά πάντα κληρικούς.
  Ξαναγυρίζοντας στην αρχική μου τοποθέτηση, θα έλεγα ότι αν έχουμε να διδαχθούμε κάτι από την όλη ιστορία (που δεν έχει λήξει ακόμη οριστικά), είναι να βλέπουμε με ταπείνωση και αυτογνωσία κάθε νέα περίσταση που εκδηλώνεται σε ατομικό ή συλλογικό ή παγκόσμιο επίπεδο (νόσο, σεισμό, φονικό δυστύχημα), και να αναλογιζόμαστε ότι αυτό αποτελεί μια προειδοποίηση του Θεού για το επικείμενο μέλλον μας, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και πορεία πλεύσης στη ζωή μας. Δεν νομίζω ότι αυτό το έχουμε δει ακόμη.
  Αντώνης Παπαγιάννης, Δρ.Ι, Δρ.Θ.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ