Η απώθηση του Απολύτου

3
3882

Αποκλειστική Συνέντευξη στο Αντίφωνο.

Υπάρχουν σήμερα σημεία αναφοράς; Παγκοσμιοποίηση, Ελευθερία χωρίς Οντολογία;  Η επιθυμία και η δοκιμασία, Υπάρχουν απαντήσεις σε όλα; Oι απλοί άνθρωποι τι μπορούν να κάνουν;

1o μέρος: Υπάρχει Φάντασμα στην Μηχανή;

3 Σχόλια

  1. Με όλο τον σεβασμό στον πατέρα Λουδοβίκο: το να χρησιμοποιοί εκ των υστέρων δήθεν θεόθεν προφητείες από αγίους, είναι απόλυτα ολοκληρωτικό, διότι από κει και πέρα, κάθε αντίδραση δικιά μας είναι άνευ σημασίας διότι ο Θεός είναι αυτός που αποφασίζει. Το ότι το κομμουνιστικό καθεστώς είχε χρεωκοπήσει ήταν τότε σε όλους γνωστό, αλλά δεν μπορούσαν να προβλέψουν την ακριβή πτώση του λόγω του ότι το καθεστώς ήταν εσωτερικά παντοδύναμο και ο ρωσικός λαός αδρανής. Το μόνον ενδιαφέρον εδώ, είναι να μας πει και ο άγιος (αν θέλει θα βρει τρόπο) και ο π. Λουδοβίκος γιατί ο Θεός περίμενε να χυθεί ποτάμια το αίμα και να τυρανιστούν εκατομμύρια αθώων ανθρώπων για να αποφασίσει να επέμβει.

  2. Ισχυρίζομαι πάντα ότι η τηλεοπτική/κινηματογραφική καταγραφή αποτελεί ένα κα-τα-λυ-τι-κό μέσο, στη διάθεση (όχι της αποϊέρωσης του κόσμου – όπως απρόσεκτα μπορεί να νομίσει κανείς) της χριστιανικής επιμαρτυρίας του νοήματος.

    Απορώ μάλιστα, που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν το έχουν προσέξει αυτό.
    Εδώ πάντως έχουμε ένα βίντεο που, υποδειγματικά, μπορεί να λειτουργήσει ως πειστήριο.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ