Ανιχνεύοντας το νόημα της ύπαρξης και της πράξης

2
1585

Η Στοά του Βιβλίου πρότεινε ως προσωπικότητα της χρονιάς τον Χρήστο Γιανναρά για τον μοναδικό πνευματικό του χώρο στον οποίο μας ξενάγησε ο ίδιος, την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010, σε εκδήλωση με θέμα:“Ανιχνεύοντας το νόημα της ύπαρξης και της πράξης”, στο τέλος της οποίας  συζήτησε με το κοινό.

Ὁ Χρῆστος Γιανναρᾶς γεννήθηκε τὸ 1935 στὴν Ἀθήνα ὅπου καὶ σπούδασε Θεολογία, ἐνῷ συνέχισε μὲ σπουδὲς Φιλοσοφίας στὴ Βόννη καὶ τὸ Παρίσι. Διδάκτωρ Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καὶ Φιλοσοφίας τοῦ Πανεπιστημίου τῆς Σορβόννης. Διετέλεσε καθηγητὴς φιλοσοφίας στὸ Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικῶν καὶ Κοινωνικῶν Ἐπιστημῶν τῆς Ἀθήνας, στὸ Τμῆμα Διεθνῶν καὶ Εὐρωπαϊκῶν Σπουδῶν. Ἐπίσης, ἔχει διδάξει βυζαντινὴ θεολογία καὶ Φιλοσοφία στὸν Ἅγιο Σέργιο Παρισίων, στὸ Ἰνστιτοῦτο Οἰκουμενικῶν Σπουδῶν (Παρίσι), στὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Γενεύης, στὴ Φιλοσοφικὴ Σχολὴ Κρήτης (Ρέθυμνο) κ.ἀ.

2 Σχόλια

  1. Άμα κάποια μέρα απαλλαγούμε από κάτι τύπους σαν και εσένα θα είμαι ευτυχισμένος. Όταν ο Γιανναράς ασχολούταν με αυτά που λες δεν είχε γεννηθεί ούτε ο πατέρας σου υποθέτω… Μάθε να σέβεσαι και σταματά να είσαι ο κλασικός έλληνας που θέλει να έχει και άποψη. Άκου να δεις φίλε μου, ήρθε να μας διδάξει τα λόγια του χριστού ένας δυτικός. Αυτά να πας να τα πεις στην Αφρική και την Ινδία που τα παιδάκια ζουν τρισάθλια για να έχεις εσύ την άνεση να σκέφτεσαι και να λες εξυπνάδες όταν τα συγκεκριμένα παιδιά δεν έχουν ούτε να φάνε. Αλλά έτσι είναι οι έλληνες διαβάζουν την καινή διαθήκη και καμιά δεκαριά μπούρδες στα Αγγλικά γιατί συνάμα είμαστε και ξενόφιλοι (λόγο μαγκιάς) και παραμυθιαζόμαστε μέσα στον καταναλωτισμό μας.

  2. Το υφος του σχολιου σου αγαπητε φιλε, σε ενα τοσο ενδιαφερον αρθρο του κ. Γιανναρα,αλλα και ο χωρος που επελεξες να εισαι τοσο αγενης,ταιριαζει περισσοτερο σε πολιτικα blogs,παρα στο Αντιφωνο.
    Οταν εκφραζονται αποψεις που διαφερουν απο καποιους αλλους, που εχουν κατι διαφορετικο να πουν,πρεπει να ακουγονται και να σχολιαζονται με επιχειρηματα,κι οπου υπαρχουν να μην εχουν τα χαρακτηρα του φανατισμου.
    Οταν ο Αποστολος Παυλος ηρθε να μιλησει στις Αθηναιους, αυτοι τον ακουσαν,ανεξαρτητα,τι πιστευαν για τον Θεο.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ