ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ: Στα άδυτα του εγκεφάλου της συνείδησης & της σκέψης

1
493

Το ντοκιμαντέρ (2008) εξερευνά τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, τις πηγές της συνείδησης και τη διαδικασία της σκέψης.
Αναγνωρισμένοι επιστήμονες απαντούν σε ερωτήματα, όπως το πώς μαθαίνει ο εγκέφαλος, πώς χτίζει έννοιες, πώς επιδρά το περιβάλλον στον εγκέφαλο, πως συνδέεται το σώμα με τον εγκέφαλο, πώς οι νευροορμόνες επηρεάζουν την κοινωνική συμπεριφορά και προσαρμογή. Οι συνεντεύξεις εναλλάσσονται με απεικόνιση του εγκεφάλου και αρχειακό υλικό καθώς και με νέες συγκλονιστικές έρευνες για τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

 

1 σχόλιο

  1. Είναι λυπηρό, να απέχεις ένα βήμα από την αλήθεια και λόγο δεοντολογίας, ή υλιστικού ορθολογισμού, να χάνεις την ευκαιρία της οριστικής απάντησης στο ποιος κυβερνά τον εγκέφαλο και τη συνείδηση.
    Ας δώσω μια απάντηση και ας θέσω θέμα συζήτησης με κάποιες καινοτόμες ιδέες οι οποίες απαντούν εκεί που ο επιστημονικός ορθολογισμός λόγο ανωτέρας εξουσίας, δεν μπορεί.
    Και αυτή η καινοτομία είναι η επαναδιατύπωση κάποιων λημμάτων, που πιστεύω ότι ανοίγουν δρόμους.

    Λήμμα Νους: Ο Νους είναι Χώρος. Ο ανθρώπινος Νους είναι απόσπασμα του Κοσμικού Νου, είπαν κάποτε οι Στωικοί φιλόσοφοι και επειδή το Σύμπαν λειτουργεί ως σκέψη μάλλον παρά σαν μηχανή, τελευταίο συμπέρασμα των Αστροφυσικών, τότε ο Νους είναι Χώρος διότι και το Σύμπαν είναι χώρος και διότι ο ορισμός του χώρου από τον Μεγάλο Γερμανό μαθηματικό Χίλμπερτ περιγράφει θαυμάσια και κατανοητά και τους δύο Χώρους.

    Ο ανθρώπινος Νους, είναι ένας απειροδιάστατος διανυσματικός χώρος όλων των πιθανοτήτων που αποτελείται από όλους τους νοητικούς, αισθητικούς και συναισθηματικούς συνδυασμούς ενός απειροσυνόλου, ιδεοσυναισθηματικών διανυσμάτων βάσης με μιγαδικούς συντελεστές. Το άπειρο μέγεθος του Νου, προέρχεται από το γεγονός, ότι όλα τα από νοητική αισθητική και συναισθηματική άποψη ερεθίσματα, μπορούν να καταλάβουν έναν άπειρο αριθμό από μη ισοδύναμες ιδεοσυναισθηματικές προεκτάσεις. Οι αισθητές ιδιότητες του Νου δίνουν σε αυτόν μία ολότητα που είναι πολύ μεγαλύτερη από την άπειρη συλλογή ιδεών, αισθήσεων και συναισθημάτων που αναπαριστά.
    Δηλαδή ο Νους έχει μία δική του ύπαρξη και ακεραιότητα που ξεπερνά τα μεμονωμένα νοητά και συναισθηματικά ερεθίσματα που τον αποτελούν.
    Το ΕΓΩ, λόγου χάριν, μπορεί να αναδιατάξει όλες τις ιδέες και τα συναισθήματα του Νου διατηρώντας, ωστόσο, την δομή του Νου αμετάβλητη. Ο ΝΟΥΣ είναι χώρος και μέσα στον απειροδιάστατο αυτό χώρο Αγάπης, ένα ΕΓΩ δρα και ένας ουδέτερος αισθαντικός ΝΟΥΣ ΟΡΑ, ο ΟΥΡΑΝΟΣ.

    Λήμμα ΕΓΩ: Προσωπική Αντωνυμία, δηλούσα την Άυλη και ενεργητική Οντότητα της Συνείδησης του Εαυτού, την υπάρχουσα και πληρούσα αιωνίως κάθε ζων στοιχείο του Σύμπαντος και εκδηλούμενη ως Απόσπασμα της Τρισυπόστατης Αρχής του Κόσμου, Σκέψη, Βούληση και Ενόραση.

    Λήμμα Νοημοσύνη: ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ είναι η γενική και διαρκής ικανότητα του ΕΓΩ να επεξεργάζεται την πληθώρα των ιδεοσυναισθηματικών εντυπώσεων του χώρου Νου και να σχηματίζει από αυτή, χρήσιμα νοήματα για την επιβίωσή του.

    Λήμμα Νόημα: ΝΟΗΜΑ, Είναι το χρήσιμο συμπέρασμα που προκύπτει, μετά από την έλλογη επεξεργασία των ιδεοσυναισθηματικών εντυπώσεων του ΝΟΥ, από την οντότητα της συνείδησης, δηλαδή το ΕΓΩ.

    Λήμμα Συνείδηση: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι το σύνολο των αισθητών, νοητικών και συναισθηματικών εντυπώσεων που έχουν νοηματοδοτηθεί από το διασκεπτικό και βουλητικό ΕΓΩ κάθε ΟΝΤΟΣ και τα οποία Νοήματα, καταχωρημένα στις μνήμες του εγκεφαλονευρικού του συστήματος, χρησιμεύουν ως σημεία αναφοράς κάθε δράσης του.

    Λήμμα Συναίσθημα: Η λέξη είναι σύνθετη και αποτελείται από το προσθετικό ΣΥΝ και το ουσιαστικό ΑΙΣΘΗΣΗ. Η αίσθηση είναι κάτι απτό και αισθητό στο σώμα μας, το προσθετικό ΣΥΝ που μπαίνει μπροστά προεκτείνει την απτή αίσθηση του σώματος πέρα από το όριό της, στο αιθερικό ή άυλο ή υπερβατικό της πεδίο και την μεταβάλει σε ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ με άπειρες δημιουργικές δυνατότητες.

    Πως γίνεται αυτό; Μέσω της Ταύτισης, οι θείες ιδιότητες του ΕΓΩ, Σκέψη, Βούληση, Ενόραση, ταυτίζονται με τις αισθήσεις του Φυσικού Σώματος και τις μετατρέπουν σε ενεργά Συναισθηματικά νοήματα, η ένταση, ποιότητα και λειτουργία των οποίων, εξελίσσει το ΕΓΩ σε Θεό ή Διάβολο.

    Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να αρχίσει μια συζήτηση.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ