Η πτώχευση μιας πάμπλουτης χώρας

7
352

Γιώργος Βασιλόπουλος

Όσο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, με την συνδρομή  εντεταλμένων δημοσιογράφων, κοκορομαχεί για το αν φταίει ο Καραμανλής, ο Γιωργάκης, ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης ή ο Ανδρέας. Όσο εμείς παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα.
Το Δ.Ν.Τ. (διαλύει τη χώρα)
Ο Γιωργάκης, είναι πλέον επιβεβαιωμένο, ήρθε στην εξουσία βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου για να φέρει το Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα πρώτα και στη συνέχεια και σε άλλες χώρες.

Γιατί όμως αυτή η εξάμηνη καθυστέρηση λήψης μέτρων; Ακόμη και αν η άχρηστη προηγούμενη κυβέρνηση έκρυβε το έλλειμμα και κατάφερνε να δανείζετε με λογικά επιτόκια, κανένας, όχι βαλτός, δεν θα έβγαζε τα μάτια του ανακοινώνοντας το πραγματικό έλλειμμα για να δανείζετε τοκογλυφικά και άρα να αποκλείσει την πιθανότητα συμμαζέματος. Φουσκώθηκε το έλλειμμα με ενορχηστρωτή τον Γιωργάκη και  ΜΜΕ στο θέατρο κατατρομοκράτησης του κόσμου. Για να πάμε σαν πρόβατα στους φίλους τους του Δ.Ν.Τ.
Είναι ολοφάνερο  πως οι Έλληνες  είναι τα πειραματόζωα της Ευρώπης, αν οι κρυφές θέσεις της παγκοσμίου κυβέρνησης περάσουν σε εμάς, θα είναι εύκολο στην συνέχεια να εφαρμοστούν στον υπόλοιπο κόσμο.
Πρέπει να αντισταθούμε.
Πρέπει να ζητήσουμε την τιμωρία των ενόχων, των κλεφτών.
Πρέπει να ξεσκεπάσουμε τους υπευθύνους της εσχάτης προδοσίας (ενδημούν κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ αλλά και στα άλλα κόμματα).
Πρέπει να απαιτήσουμε να φύγουν οι μειωμένης συνείδησης Έλληνες από όλες τις θέσεις – κλειδιά.
Πρέπει να απαιτήσουμε τη διακοπή χρηματοδότησης των διαφόρων Μ.Κ.Ο., να εξεγειρόμαστε όταν θίγουν την νοημοσύνη μας.
Το  κακό προχωράει βασιζόμενο στη δική μας μαλθακότητα  και ανοχή.
Ας κάνουμε μια  προσπάθεια να σώσουμε την Ελλάδα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας!!
Το έγκλημά μας είναι ότι επιλέξαμε εντολοδόχους πολιτικούς.
Η Ελλάδα όντως είναι μια πλούσια και ευλογημένη χώρα και οι μοναδικοί υπαίτιοι είναι οι πολιτικοί για το χάλι μας.
Ναι, φάγαμε και περάσαμε καλά εμείς οι πολίτες αλλά οι πολιτικοί μας μάθανε!!!! Γιατί; Σκέψου.
Δεν τα κλέψαμε! μας τα δώσανε (για να μην διαμαρτυρόμεθα) και κάνανε βέβαια και κάποια μικρά δωράκια στους ευατούληδες και ομοτράπεζους τους, δεν γράφω ομόσταβλους.
Να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα.
Να  μην πληρώσει ούτε ευρώ κανείς Έλληνας που δεν συμμετείχε στο φαγοπότι.
Να τα πάρουν από αυτούς που έφαγαν
Επιτέλους να έρθει η ώρα της κοινωνικής και πολιτικής αφύπνισης. Πρέπει όλοι μας να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας. Έχει ο καθένας μας ευθύνη, κυρίως όταν ψηφίζει. Αυτοί που μας κυβερνούν και βρίσκονται μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο είναι αυτοί που μας αξίζουν, γιατί είναι αυτοί που εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε ξανά και ξανά και ξανά.
Κάτι πρέπει να γίνει  έτσι ώστε να οδηγηθούμε στην Αφύπνιση.
«Το πολάκις εξαμαρτείν….. μηδενός σοφού!»
Αισθάνθηκα  ντροπή όταν άκουσα την φράση.
«Έλληνας δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι, καταντάς».
Αισθάνομαι  αγανάκτηση
Όσο ξένα και ντόπια οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα καταφέρνουν να φιμώνουν δημοκρατικούς πολίτες.
Όσο οι σοφιστές – δημαγωγοί  του δικομματισμού με τα φερέφωνά τους παραπλανώντας τον λαό παρουσιάζουν το μαύρο ως άσπρο.
Έμεινα  έκπληκτος
Όταν είδα να μας  παρουσιάζουν συνταξιούχο  να χαρίζει  στα τρωκτικά συντάξεις του για  την δήθεν έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, όταν για τον ίδιο λόγο παρουσίασαν πιτσιρικά να χαρίζει τις οικονομίες του, τελικά πόσο ηλιθίους μας θεωρούν;
Ή μήπως ήμαστε αφού τους ανεχόμαστε;
Αναρωτιέμαι δεν φοβούνται.

Τι θα ακολουθήσει  όταν οι υπερδανεισμένοι νεο-σκλάβοι θυμηθούν τα λόγια του Μαρξ, «οι σκλάβοι δεν έχουν να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους»
Ποιοι κερδοσκοπούν από  την «δήθεν» κρίση;
Το Λονδίνο γέμισε από εκατοντάδες Έλληνες που βγάζουν έξω τα χρήματα που «έκλεψαν» από την Ελλάδα και αγοράζουν ακίνητα και κανείς δεν ενδιαφέρεται, ούτε η κυβέρνηση, ούτε το ΣΔΟΕ, ούτε οι εισαγγελείς!!!
Εξακολουθεί να καθυστερεί η ψήφιση του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Επείγει να ψηφιστεί αμέσως ο νόμος για τα «υπερχρεωμένα  φυσικά πρόσωπα»!
Οι ανθέλληνες προσπαθούν πρώτα ψυχολογικά και μετά οικονομικά να υποτάξουν τους Έλληνες πολίτες!
Αναλογίζομε αν υπάρχει ελπίδα.
Ναι υπάρχει ελπίδα, αν φύγουν οι ανίκανοι.
Επιτέλους, αγρυπνείτε! Διώξτε τους.
Μην κομματίζεστε, αγαπήστε ξανά την πατρίδα που λησμονήσατε.
Υπερασπιστείτε δικαιώματα και ελευθερίες.
Μην αφήνετε τους κλεπτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό να διαλύσουν ό,τι κινείται.
Στηρίξτε μια καινούργια Δημοκρατία, συζητείστε μεταξύ σας.
Ειλικρινά! Θα βρούμε άκρη!
Αντίσταση, Εδώ και τώρα!
Δεν απελπίζομαι όμως, ενθυμούμενος τα λόγια του Μακρυγιάννη
«από  εμάς τους Έλληνες‚ όλα τα θερία τρώγουν, αλλά στο τέλος  μένει πάντα κάποια μαγιά». Μπορεί να μείνει ένα 0,2% πραγματικών Ελλήνων; Τότε θα συνεχιστεί η πρόταση του δημοκρατικού Ελληνικού πολιτισμού. Έστω κι αν όλοι αλλοτριωθούν, έστω κι αν όλοι υποκύψουν. Μια μαγιά να σωθεί. Υπάρχει ελπίδα!…
ΜΕ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ, ΠΡΟΒΛΕΠΩ.
Ό σκοπός του Δ.Ν.Τ. είναι χρησιμοποιώντας τους Έλληνες ως πειραματόζωα για δοκιμή στην πράξη των σκοτεινών σκοπών του, μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος, τελικά θα μας κάνει καλό.
Όταν εκδιωχθούν χιλιάδες τρωκτικά τα οποία πλουτίζουν εις βάρος του μόχθου της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
Όταν οι Έλληνες  καταλάβουν ποιοι τους κυβερνούσαν  πλέον των 35 ετών
Θα επιλέξουν κυβέρνηση  που πραγματικά τους αξίζει.
Τότε θα έχουμε πραγματική ανάπτυξη.

www.vasilopoulos.info

7 Σχόλια

 1. Ναι: στις Δικτατορίες οπωσδήποτε, αλλά και στις Ολιγαρχίες επίσης.

  (Με την ευκαιρία να παρατηρήσω, ότι για αρκετούς σοβαρούς στοχαστές η αστική Δημοκρατία είναι ουσιαστικά ένα ολιγαρχικό πολίτευμα.)

 2. Αγαπητέ αισιόδοξε φίλε
  δεν διαφωνώ με αρκετά από αυτά που λες εκτος κάποιων σημείων όπως:
  1. Για το που βρίσκεται η ευθύνη. Πιστεύω πως η ευθύνη βρίσκεται και στους πολίτες της χώρας, οι οποίοι εκμαυλίστηκαν, με προεξάρχοντες τις ελιτ της διανόησης, σε ένα ασύληπτο “φαγοπότι” των αισθήσεων, χάνοντας κάθε μέτρο και αξιοπρέπεια. Ενώ βλέπαμε εδώ και χρόνια στην δουλειά μας ( ο γράφων είναι εκπ/κός) τα τρωκτικά της χώρας να λυμαίνονται τα πάντα εμείς ποιούσαμε την νήσσαν αφενός για να μην γίνουμε “καρφιά” και αφετέρου γιατί “τρώγαμε” απ’ τα υπολεί(-υ)μματα των τρωκτικών. Αφεθήκαμε στην ραστώνη της αδιαφορίας.
  2. Εξαιτίας των παραπάνω δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου όσο κι αν φαίνεται απολύτως απαραίτητη. Πιστεύω πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ως λαός βρισκόμαστε σε βαθειά κρίση σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο επίπεδο ιεράρχησης των αξιών. Εάν δεν προβούμε σε αυτήν την “ανασύνταξη” των προτεραιοτήτων, γεγονός που θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, δεν νομίζω πως ο λαός μας και η χώρα μας θα βγεί από την κρίση. Φοβούμαι πως βρισκόμαστε προ των πυλών να ξεμπερδεύουνε(-με) μ’ αυτό το έθνος πράγμα που αφήνεται να εννοηθεί και από σας, μόνο που το βλέμμα σας είναι αισιόδοξο. Ας είναι. Μπορούμε ένα πτώμα να το ανακηρύξουμε γεγονός αναστάσιμο.

 3. Αφού τα πήραμε τότε για να βγάλουμε τον σκασμό μας, δεν έχουμε κανένα ηθικό δικαίωμα να μήν κάμουμε τώρα το ίδιο που θα μας τα πάρουνε πίσω!

  Πολίτης περιορισμένης ευθύνης δεν υπάρχει!

 4. Κύριε Ζιαμπάρα,
  ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ: εκτός από την Αθηνά, κούνα και τα χέρια σου, δηλαδή, δε φτάνει να επικαλείσαι ελπίδα, βοήθεια από τα θεία ή την τύχη, αλλά οφείλεις να καταβάλεις και τις απαιτούμενες προσπάθειες.

  Όχι δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
  ΑΘΩΟΙ ΛΑΟΙ???
  Οι ένοχες κυβερνήσεις λειτουργούν δημαγωγικά και με δόλο, το σύνολο των ενόχων λαών με προσδοκία, ελπίδα και εξαπατώμενοι.

  Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει και ασκείται από τον λαό. Αυτό συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας;
  Στην κατ’ ονομασία δημοκρατία μας υπάρχει ένα έξωθεν υποκινούμενο ολιγαρχικό, οικογενειακοκρατικό πολίτευμα

 5. Εάν η εξουσία όφειλε να πηγάζει από τον λαό θα είχαμε Λαοκρατία και όχι Δημοκρατία.
  Η εξουσία εξακολουθεί να πηγάζει από τους πολίτες, τον δήμο, άσχετα εάν οι πολίτες, την έχουνε παραχωρήσει οικειοθελώς στους λίγους, για να έχουνε καιρό να ασχοληθούνε με τα δικά των πράγματα και όχι με τα κοινά.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ