Ένα κερί για τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου

11
11501

Όταν έσκασε το θέμα με την Κιβωτό του Κόσμου, η πρώτη απορία που μου ήρθε κατά νου ήταν «πως άργησε τόσο πολύ; Και πάλι καλά!»

Μια σπουδαία σύγχρονη μορφή στην Ορθοδοξία, ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος,  έλεγε πως αν κάνεις το καλό και δεν βρεις το μπελά σου, σημαίνει πως δεν έκανες το καλό.

Η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται στην ευρύτερη γειτονιά μου και είμαι εθελοντής εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζω προσωπικά τον π. Αντώνιο Παπανικολάου. Μου είχε δώσει και συνέντευξη το 2017 στο ραδιόφωνο. Ξέρω πολύ καλά το έργο του στον Κολωνό και πως άλλαξε μια ολόκληρη συνοικία. Συνήθως, δεν χρειάζεται ειδική ανάλυση για ένα χώρο. Όταν μπαίνεις μέσα, καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Άλλοι το λένε αύρα, άλλοι το λένε vibes, άλλοι το λένε feeling και εγώ προτιμώ τη λέξη ατμόσφαιρα. Από τη διαπροσωπική μου επαφή θεωρώ ότι ο π. Αντώνιος Παπανικολάου είναι ένας σύγχρονος άγιος και το γράφω αυτό τώρα που του έχουν στήσει ιντερνετικά λαϊκά δικαστήρια. Το υποστηρίζω γιατί τον έχω γνωρίσει και έχουμε μιλήσει διαπροσωπικά. Ξέρω πάρα πολύ τι αισθάνθηκα και από τα λόγια του και από τη συμπεριφορά του. Έχω παρακολουθήσει Θεία Λειτουργία από το παρεκκλήσιο της Κιβωτού και έχω προσωπική άποψη.

Το τελευταίο διάστημα πηγαίνω αρκετά συχνά γιατί κάνω εθελοντικά μαθήματα στα παιδιά ως ενισχυτική διδασκαλία. Ουδέποτε αισθάνθηκα πως κάτι δεν πήγαινε καλά ή πως κάτι περίεργο συνέβαινε. Αντιθέτως, πηγαίνω υποτίθεται για να προσφέρω και φεύγω πολύ πιο «πλούσιος».

Η Κιβωτός του Κόσμου ήταν και είναι κάτι πρωτοποριακό. Για αυτό αισθάνομαι ότι μπήκε στο στόχαστρο. Μεγάλωσε πολύ.

Στην Κιβωτό κανένας δεν κοίταξε ούτε την καταγωγή, ούτε το θρήσκευμα, ούτε το χρώμα, ούτε την εθνικότητα. Άνοιξε την αγκαλιά της σε όλα τα παιδιά. Ξέρεις πολλούς ιδιωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως που να το κάνουν αυτό;

Ο π. Αντώνιος Παπανικολάου είναι εκεί 25 χρόνια και μάλιστα σε μια κλειστή κοινωνία που όλα μαθεύονται πριν ….συμβούν! Αν ήταν ανώμαλος θα είχε φανεί πολύ νωρίτερα. Πιστεύω όμως πως ο Θεός επέτρεψε να τραβήξει αυτό το μαρτύριο. Όπως ο ίδιος ο Ιησούς κατέβηκε στη γη και ο άνθρωποι τον σκότωσαν. Κοτζάμ Άγιο Νεκτάριο τον πήραν με τις πέτρες και τον έδιωχναν. Ο στυλοβάτης της Ορθοδοξίας, Μέγας Αθανάσιος κατηγορήθηκε αισχρά και χυδαία και συνεκλίθη Οικουμενική Σύνοδος για πάρτη του για να τον ξηλώσουν αλλά παρενέβη ο ίδιος ο Θεός. Σιγά μην τη γλίτωνε ο π. Αντώνιος.

Θέλω να θέσω υπόψη σου μερικές παραμέτρους. Μερικά σημεία. Σκέψου πριν παρασυρθείς από τον υπόνομο των κοινωνικών δικτύων το τουίτερ, που μακάρι να το καταστρέψει ο Ίλον Μάσκ γιατί όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά κυριολεκτικά φέρνει τη χωματερή και το βόθρο μπροστά στα μάτια μας.

 • Η Κιβωτός του Κόσμου λόγω εγνωσμένου έργου, εμπιστοσύνης του κόσμου, χορηγίες, ξεχείλωσε. Έχει παραρτήματα στον Πειραιά, στο Βόλο, στην Καλαμάτα  στα Γιάννενα και το κεντρικό στον Κολωνό. Μπορεί ένας άνθρωπος να  παρακολουθεί πέντε ιδρύματα;;
 • Λόγω του ανωτέρω, προφανώς και μπορεί κάτι να έχει συμβεί. Άλλωστε οι ανώμαλοι όπου υπάρχουν παιδιά πάνε και αυτοί. Ξέρω τι σκέφτεσαι: Να ελέγχουν ποιοι μπαίνουν. Σου θυμίζω όμως ότι και το κάθαρμα ο Ηλίας Μίχος, πολίτης υπεράνω υποψίας ήταν. Αν του ζητούσαν το ποινικό του μητρώο για να μπει στην κιβωτό του κόσμου και τους το έδινε, θα ήταν πιο λευκό και από τη ζάχαρη! Όπου μαζεύεται πολύς κόσμος δεν μπορείς ούτε να τους ξέρεις όλους, ούτε να τα ξέρεις όλα.
 • Όποιος έχει κάνει κάτι άτιμο σε παιδί να του κόψουν το χέρι, δεν έχω καμία αντίρρηση, ούτε είμαστε Καθολική Εκκλησία εδώ πέρα που όλα τα κουκούλωνε. Όμως δεν ψάχνω να βγάλω παλιάνθρωπο τον ιερέα που έκανε καλό στην κοινωνία για 25 χρόνια.
 • Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο τύπος που το ξεκίνησε όλο αυτό.
  α) Το διάστημα που υποτίθεται πως τράβαγε τα πάνδεινα, δεν πήγε να μιλήσει σε κάποιον άλλον από την Κιβωτό; Ούτε στην Αστυνομία; Δεν ζήτησε να δει τον π. Αντώνιο;
  β) Όλα τα παιδιά είναι μεταξύ τους δεμένα. Κανένα άλλο δεν είδε και άκουσε κάτι; Αυτός   δεν έχει κάποιον μάρτυρα που να του τα είπε ή και να είδε αυτός κάτι;
  γ) Μετά από 4 χρόνια; Ναι ε;
  δ) Όταν σου συμβαίνει κάτι απευθύνεσαι σε κάποιον άλλον από τον ίδιο οργανισμό. Μετά υπάρχει η Αστυνομία. Για παραμελημένο παιδί παραήταν δασκαλεμένο για να πάει στον Συνήγορο του Πολίτη….
 • Αλήθεια, εσύ τι είδους παιδιά νομίζεις πως πάνε στην Κιβωτό του Κόσμου; Αγγελάκια; Λουλουδάκια; Διάβασε λοιπόν τι παιδιά πάνε: Θυμωμένα, παρατημένα, παραμελημένα, εξοργισμένα, με πατέρα φυλακόβιο και μητέρα ναρκομανή, με μητέρα που εκδίδεται και πατέρα τζογαδόρο, πολύ δύσκολες περιπτώσεις. Πάρα πολύ δύσκολες. Οπότε και τζαρτζαρίσματα θα γίνουν και προστριβές, και μια αυστηρότητα μπορεί να υπάρξει και μια αποβολή. Εκτός και αν θα πρέπει να γίνει η Κιβωτός μπάχαλο στο όνομα νέων προοδευτικών μεθόδων.
 • Παιδιά ξένης καταγωγής κυρίως, πολλές φορές νομίζουν πως η Κιβωτός είναι απολύτως υπεύθυνη για τη φροντίδα τους και υποχρεωμένη να ανέχεται. Δεν νοιώθουν ακριβώς ευγνωμοσύνη που βρέθηκε η Κιβωτός στο δρόμο τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει παράπονα..
 • Ο ιερέας ψήλωσε πολύ. Ο κόσμος τον αγάπησε, είχε μεγάλη επίδραση στην κοινωνία, απολάμβανε τιμών, βραβείων και εμπιστοσύνης, μάζευε πολύ χρήμα, έκανε πραγματικό και υπαρκτό έργο, είχε εθελοντές και χορηγούς. Σαν πολύ δυνατός έγινε και έπρεπε να μαζευτεί.
 • Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ΜΚΟ. Φαντάζομαι πως άλλες ΜΚΟ αδιευκρίνιστων προθέσεων δεν την βλέπουν με τόσο καλό μάτι…
 • Νεαρά άτομα που πέρασαν από την Κιβωτό και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο με ένα καλό κίνητρο να πουν οτιδήποτε.
 • Είμαστε σε προεκλογική χρονιά. Όλα μετράνε. Αφού το αφήγημα του ΝΔ παιδεραστές μέσω του Ηλία Μίχου δεν έπιασε γιατί βρέθηκαν και Συριζαίοι, ο παππάς είναι ένας εύκολος στόχος. Ξέρω ότι σου φαίνεται τραβηγμένο. Υπάρχει όμως μια σύμπτωση που δεν εξηγείται. Γιατί όταν πριν από λίγους μήνες, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου έλεγε να θέσουμε κανόνες στα ιδρύματα, η αντιπολίτευση έπεσε να τη φάει ζωντανή;
 • Κοίτα πίσω από την κουρτίνα και σκέψου τι έρχεται. Αν πέσει η Κιβωτός του Κόσμου και ξηλώσουμε όλα τα ιδρύματα, αμέσως μετά ο δρόμος ανοίγει διάπλατα για αναδοχές από τον γονέα 1 και τον γονέα 2. Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον μπαμπά μου, τον Σάκη και την μαμά μου, τον Λάκη. Elementary Dear Watson…
 • Προκαλώ τους εισαγγελείς του τουίτερ, να αφιερώσουν 12 δευτερόλεπτα γιατί για παραπάνω είναι απίθανο, και να σκεφτούν πως ιδρύματα σαν την Κιβωτού του Κόσμου υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει Κρατική Μέριμνα. Υπάρχουν γιατί η κοινωνία μας και το Lifestyle κάνει ότι μπορεί για να διαλύσει την Οικογένεια. Όταν διαλύεται η οικογένεια το πρόβλημα δεν είναι μόνο δημογραφικό αλλά και κοινωνικό. Η κοινωνία γίνεται συντρίμμια και τα παιδιά γίνονται βορά στην trap και σε όσα πρεσβεύει. Αν σου φαίνομαι υπερβολικός, σκέψου και απάντησε μόνος σου: Είχαμε ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα τόσο έντονο το φαινόμενο των παιδικών συμμοριών; Και που είσαι ακόμα! Επομένως, αν θέλουμε πραγματικά να προβληματιστούμε, να δούμε τι γίνεται με τις κρατικές δομές και γιατί διαλύονται οι οικογένειες.
 • Αν κοπούν οι χορηγίες, αν σταματήσουν τα έσοδα, πως θα συντηρηθεί η Κιβωτός; Τι θα απογίνουν τα παιδιά; Τα πάγια, το ρεύμα, τους εργαζομένους ποιος θα τους πληρώσει; Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για τις κακοποιημένες γυναίκες και τις μονογονεϊκές οικογένειες ποιος θα τα πληρώσει; Προφανώς κάποιοι αυτό θέλουν αλλά εσύ που παρακολουθείς αποσβολωμένος τα γεγονότα και έχεις φάει το παραμύθι από την καθημερινή πλύση εγκεφάλου, σκέψου λίγο παραπάνω…
 • Χιλιάδες άνθρωποι ωφελήθηκαν από την Κιβωτό του Κόσμου. Περιμένω τώρα στα δύσκολα να βγουν να πουν την αλήθεια και να στηρίξουν. Όχι να κρύβονται και να σφυρίζουν αδιάφορα.

Πατέρα Αντώνιε, κράτα γερά! ΚΡΑΤΑ !

Ο Θεός επέτρεψε αυτή τη δοκιμασία και όπως είπε και ο Απόστολος Παύλος, ο υπομείνας είς τέλους, ούτως σωθήσεται.

«Ώσπου να ‘ρθει η ώρα κι η στιγμή

Που θε ν’ακουστούν ευχές ανήκουστες

Θα το ξαναφέρνουν με τιμή

Τ’ ακτινοδεμένο δισκοπότηρο

ώσπου να ‘ρθει η ώρα κι η στιγμή

θα ρθει η ώρα κι η στιγμή…»

 

 

από http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/

11 Σχόλια

 1. Ευχαριστω πολυ για την δημοσια τοποθετηση σας. Μακαρι να φανει η αληθεια συντομα πριν προλαβουν να αποδομησουν το εργο της κιβωτου. Συμφωνω με ολα τα γραφομενα σας.
  Ο Αγιος Νεκταριος να ειναι βοηθος κ εμψυχωτης του π. Αντωνιου!
  Ποια δοξα λυπης αμετοχος;

 2. Ο,τι ευγενές, ο,τι πνευματικό, ο,τι ανθρώπινο, ο,τι θεϊκό, πολεμείται και θάβεται. Πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται από ένα ιερωμένο, ένα πρόσωπο αφιερωμένο στον Θεό, όπως είναι ο ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ. Όμως η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος, η δικαιοσύνη του Θεού θα αποκαταστήσει τα πράγματα. Είναι κι αυτή μια δοκιμασία. Έχει ο Θεός, καλό κουράγιο πατέρα Αντώνιε. Ο Θεός να σε ευλογεί και η Υπεραγία Θεοτόκος να σε σκέπει.
  Ο Θεός να φωτίσει και εκείνους τους ανθρώπους που καταφέρονται με τόση λύσσα εναντίον σου, να κατανοήσουν ότι έχουμε Θεό αγάπης και φιλευσπλαχνίας, και όχι Θεό εκδίκησης και τιμωρίας. Ο Θεός θέλει όλους “σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν”. Δυστυχώς οι δημοσιογράφοι, οι περισσότεροι από αυτούς, είναι άθεοι, πολέμιοι της Αγίας μας Εκκλησίας, σύμμαχοι των αιρετικών, κακοδόξων, διεφθαρμένων και των πάσης φύσεως μισόκαλων και αρνητών του Χριστού. Ο Θεός να τους ελεήσει και εκείνους και εμάς τους αμαρτωλούς. Αμήν.

 3. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΘΕΊΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΏΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ !!!!!!!!!
  ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ !!!!!!!!!!!!
  ΠΑΤΕΡ ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ !!!!!!!!!!
  ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΆ ……..

  • Ο διάβολος, ξέρετε, γι’ αυτόν ειδικά τον λόγο εξακολουθεί να είναι ο άρχων του κόσμου τούτου:
   Επειδή αρκεί η τόξευση μιας καινούργιας διαβολής, προκειμένου ο κόσμος να έχει γίνει ακόμα χειρότερος. (Από ό,τι τον είχαν φέρει να είναι όλες οι προηγούμενες.)

 4. Νομίζω ὅτι τά ΜΜΕ, ἠλεκτρονικά καί ἔντυπα, ἐπιτίθενται λυσσωδῶς κατά τοῦ π. Ἀντωνίου χωρίς νά ἔχει ἀποδειχθεῖ τίποτα ὁριστικά. Μόνο καταγγελίες. Μέ καταγγελίες ὅμως χωρίς τήν τελεσίδικη ἀπόφαση τῆς Δικαιοσύνης δέν νομιμοποιούμεθα νά στοιχειοθετήσουμε εὐθύνη καί ἐνοχή παντός κατηγορουμένου, φυσικά καί τοῦ π. Ἀντωνίου. Βασική ἀρχή τοῦ ἀνθρωπιστικοῦ Δικαίου (Humanitarian Law) εἶναι τό τεκμήριον τῆς ἀθωότητος. Ἐάν εἶναι ἔνοχος ὁ π. Ἀντώνιος νά καταδικασθεῖ! Ἐάν ὅμως εἶναι ἀθῶος ἔχει μερίδιο τῆς δόξας τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου, ὁ ὁποῖος κατασυκοφαντήθηκε ἀπό κοσμικούς καί ἐκκλησιαστικούς κύκλους…

 5. Επιτέλους ένα εξαιρετικό άρθρο μέσα στην ηλιθιότητα, τη βία, την επιθετικότητα και την κακία των ημερών σχετικά με το θέμα της Κιβωτού του π. Αντωνίου… Μπράβο σας.
  Το κάθε πάνελ παντελώς ανόητων τηλεοπτικών πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών, καθώς και παντογνώστες δημοσιογράφοι λασπολογούν αλύπητα, δικάζουν και εξευτελίζουν όποιον βάλουν στο μάτι. Τα δικαστήρια πλέον έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο, όπου ο κάθε ένας έχει γνώμη και λέει ό,τι να ‘ναι. Αυτή είναι η εποχή μας: “Ρίξτε πέτρες στην πλατεία και μετά σύρετε το ματωμένο σώμα προς δημόσιο εξευτελισμό”.
  Αλλά ο Θεός είναι μεγάλος.

 6. Έχω χρόνια να συνδράμω την Κιβωτό΄.Άλλες ορθόδοξες ναι.Δεν παρηκολούθησα τις επιβραβεύσεις του έργου του.Πάντοτε τον είχα ψηλά στην εκτίμησή μου.Η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει στη διάθεσή της video,μαγνητοφωνημένες συνδιαλέξεις,μαρτυρίες ενώπιον ανακριτών κι δικαστηρίου,κανονισμούς άλλων δομών,λεπτομερή καταγραφή ,ψυχοπαιδαγωγική εξέταση των ποινών, και απαιτήσεων από τους τροφίμους,έλεγχο σπουδών των στελεχών,λογιστικό έλεγχο εσόδων και εξόδων κατά έτη. Ιστορικώς αναμφισβήτητα ο κοινωνικός πρωτοπόρος θα συγκρουσθεί με ποικίλες αντίθεες,φιλόδοξες,διεστραμμένες δυνάμεις της Συντήρησης.Το άρθρο του κ.Γρηγόρη Αντωνίου είναι πολλαπλώς ωφέλιμο για κάθε αμερόληπτο χριστιανό,πολίτη,εκπαιδευτικό,κληρικό. 24-11-2022

 7. Πως μπορούμε να υποστηρίξουμε το έργο αυτό μετά από τις διαβολές που συνέβησαν ; Μενω στην Αμερική και οικονομικά δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτόν τον καιρό. Θα ήθελα όμως να συμβάλλω ώστε να μην συνεχιστεί κάτι τόσο καταστρεπτικό.
  Παρακαλώ ειδοποιήστε:
  Νικηδώρα Μποτσίνη
  nikidora@optimum.net

 8. Εδώ και μέρες βλέπουμε τη λυσσα με την οποία ανόητοι δημοσιογραφίσκοι, δημιουργώντας ένα ιστό αράχνης, έχουν τυλίξει τον πατερα Αντώνιο και προσπαθουν να τον εξαφανίσουν “δημιουργώντας” πρωτα κατηγορίες και προσπαθωντας έπειτα να τις στηρίξουν, σαν ένα σχήμα πρωθυστερο!! Έχουν ήδη στήσει ένα δικό τους δικαστήριο, στο οποίο υπάρχουν μόνο κατηγορίες, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, δεν παιζει ρόλο γι αυτούς το μεγάλο και δυσκολο έργο του πατρος Αντωνίου, λες και το έκαναν αυτοί ποτε, λες και προσφεραν ένα ευρώ σε κάποιον που έχει ανάγκη, λες και το κράτος το ίδιο προσπαθησε να βοηθήσει παιδια σαν αυτά!! Το μόνο που ξέρουν να λένε είναι για τα χρήματα που μάζευε, λες και όλος αυτός ο αγώνας δεν χρειάζεται έξοδα.. Τα δικά τους παιδια για να τα κανουν ανθρώπους ποσα ξοδεύουν;
  Το μονο λοιπόν που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιουνται, υποτιμώντας συγχρόνως τη νοημοσύνη του κόσμου!! Η καθαρότητα φίλοι μου φαίνεται στα μάτια, στα έργα, στον αγώνα και την αφοσίωση κάποιου και δεν χρειάζεται να αποδειχθεί!! Κι ας μην τον ξέρουμε τον πατερα Αντώνιο, βλέπουμε τα μάτια του, που είναι ο καθρεπτης της ψυχής…

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ