Επιστήμη και Θρησκεία

Από τις θεωρίες και τα δόγματα στον άνθρωπο

1
2340
  1. Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) και η Εταιρεία Μελέτης των Σχέσεων Επιστήμης και Θρησκείας (Ε.ΜΕ.Σ.Ε.Θ) διοργάνωσαν εκδήλωση-εσπερίδα με θέμα: «Επιστήμη και Θρησκεία: Από τις θεωρίες και τα δόγματα στον άνθρωπο».

Ο Νίκος Λυγερός μίλησε για το θέμα και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού τονίζοντας ιδιαίτερα τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και αναφέρθηκε στις παρέες, στις ομάδες, στην ανακάλυψη και την αποκάλυψη του Θεού.

 

1 σχόλιο

  1. Κάπου ανάμεσα στην συνέπεια και την πληρότητα ή ίσως την ωφελιμότητα και την ωραιότητα της σχέσης με τον άλλο προσεγγίζεται το ανέφικτο της τελειότητας της περιγραφής του προσώπου ως εικόνας του Θεού;
    Πολλά τα ουσιαστικά και δύσκολη η παρακολούθηση των ιδεών που παρουσιάζονται από έναν άνθρωπο με το IQ του κ. Λυγερού καθώς συμπυκνώνονται στον χώρο και τον χρόνο της παρουσίασης μιας συζήτησης που έγινε το 2013 αλλά συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον προκειμένου να σχολιαστεί καθώς μας βρίσκει σήμερα. Στα θετικά των διαχειριστών της σελίδας που παρουσιάζει τέτοια θέματα στην προσπάθεια να παραμείνει αντίφωνο μέσα στην γενικότερη παραφωνία των ημερών.
    Διαφορετικό πράγμα να κρίνει κανείς τον λόγο, τοποθετώντας το βάρος εκεί που χρειάζεται, από την λογοκρισία που τείνει να γίνει η κρατούσα κατάσταση στις μέρες μας.
    Ας τείνουμε ευήκοον ους για να αφουγκραστούμε τα μηνύματα των καιρών μας προκειμένου να υπερβούμε το φιλοσοφικό παραλήρημα της προσωπικής μας αυταρέσκειας διαχωρίζοντας ανάμεσα στο πραγματικό και το εξωπραγματικό της κάθε περίπτωσης και της κάθε αναφοράς στο άλλο του άλλου.
    Εν αρχή ην ο Λογος.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ