Ο Διαχρονικός Ελκυστής της Ελληνικής Ανομίας (Δυναμική Ανάλυση της Θεωρίας Παιγνίων

1
1161

Ακούστε την ομιλία με θέμα:

«Ο Διαχρονικός Ελκυστής της Ελληνικής Ανομίας (Δυναμική Ανάλυση της Θεωρίας Παιγνίων)» με ομιλητή τον Ιωάννη Νίκολη, καθηγ. Θεωρητικής Κυβερνητικής και Πληροφορίας του Παν/μίου Πατρών που έγινε το Σάββατο στις 15 Μαρτίου 2008 στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕ.ΦΙ.Μ.)

 Ακούστε εδώ:{mp3}Nikolhs/Nicolis_Theoria_Paignion_Anomia{/mp3}    

"Κατεβάστε" την ομιλία.

1 σχόλιο

 1. (Αναδημοσίευση από το φόρουμ της Φ.Σ. …)

  Σύντροφοι θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια συναρπαστική εμπειρία που πρόσφατα έζησα.

  Σάββατο απόγευμα, μπαίνω με μικρή καθυστέρηση στο χώρο. Η ομιλία έχει αρχίσει. Ο χώρος γεμάτος με νεανικές φάτσες. Στο βήμα ένας τύπος με εμφάνιση μεταξύ Αϊνστάιν και Εμπειρίκου, σουρεαλιστής τρελός επιστήμονας. Χειρίζεται άριστα τη γλώσσα, με υπόγειο, ΄δολοφονικό’ χιούμορ και με απίθανη ευρυμάθεια περνάει άνετα από τη θεωρία παιγνίων, στην αρχαία Ελλάδα και από τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στην πόλη, στη Βιολογία και το Βυζάντιο. Από κάτω ένας τύπος τον διακόπτει, ζητά διευκρινίσεις, αντιπροτείνει, διαφωνούν με χιούμορ. Κοινός παρανομαστής το ελληνικό παράδοξο, ο κρατικισμός και η διαχρονική κακοδαιμονία της Ελλάδας τεκμηριωμένα με ‘μήτρες’ της θεωρίας παιγνίων.

  Ενας συμπαθής άγνωστός μου τύπος μπροστά μου, κρητίκαρος, με τσιγκελωτό μουστάκι, που παρακολουθεί προσεκτικά, γυρίζει και μου ζητάει πλαστικά ποτηράκια. Από το πουθενά εμφανίζεται ένα μπουκάλι ρακί και στη γαλαρία αρχίζουμε τα πρώτα σφηνάκια. Η συζήτηση έχει ανάψει, ο ομιλητής μας καθησυχάζει ότι σε καμια περίπτωση δε θα ξεπεράσει τα χρονικά όρια ομιλίας του Κάστρο. Μερικοί εξαφανίζονται στο μέσα δωμάτιο και σε λίγα λεπτά έχει στρωθεί κανονικός μπουφές με γραβιέρα, παξιμαδάκια, ελίτσες μικρές θρούμπες και ρακί (όλα άρτι αφιχθέντα από κρήτη). Η κουβέντα δε λέει να τελειώσει συνεχίζουμε στο όρθιο, πίνοντας, μέχρι αργά.

  Ο χώρος: τα γραφεία της Φιλελευθερης Συμμαχίας.
  Το γεγονός: Το σεμινάριο του ΚΕΦΙΜ, «Ο Διαχρονικός Ελκυστής της Ελληνικής Ανομίας (Δυναμική Ανάλυση της Θεωρίας Παιγνίων)»
  Ο ομιλιτής: Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Νίκολης
  Ο συνομιλιτής: Ο καθηγητής Δημήτρης Δημητράκος
  Ο Κρητικός: Ο Ρεθυμνιώτης Κώστας Τσιάλιος.

  Επιστρέφοντας αργά το βράδυ, σε κατάσταση ευδαιμονίας, μου κολλάει η έκφραση: [b]’Ζούμε μεγάλες στιγμές’
  [/b]

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ