Η προβιά των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

0
357

Θεόδωρος Παντούλας

Πριν από λίγα χρόνια, όταν ακόμη η Δύση αυτοσυστήνονταν ως ο πολιτισμένος κόσμος, υπήρχε η αρχή που απαγόρευε τις στρατιωτικές επεμβάσεις στα κυρίαρχα κράτη. Υπήρχε κι ένας Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που υπεράσπιζε αυτή την αρχή. Τον οργανισμό αυτό, ως γνωστό, εδώ και καιρό τον γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι σερίφηδες της παγκόσμιας τάξης.

Στην μετά Σαντάμ εποχή μάλιστα δεν χρειάζεται ούτε η ηθική ούτε η νομική κάλυψη, των «ανθρωπιστικών αποστολών», αφού η κατάρρευσή τους είναι ζήτημα πολύ λίγου χρόνου.

Έναν χρόνο πριν την νέα χιλιετία η Αμερική βομβάρδισε για 2,5 μήνες μια ιστορική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Ακολούθησε το Ιράκ (2003), όπου ο …εκδημοκρατισμός στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς κι έναν εμφύλιο που συνεχίζεται ακόμη και λίγο πριν η Λιβύη. Σήμερα είναι η σειρά της Συρίας κι αύριο ποιος ξέρει τι ξημερώνει –ακόμα και για εκείνους που σταδιοδρόμησαν ως σύμμαχοι της δυτικής μονοκρατορίας.

Κι η μικρή Ελλάς, από τότε που έπαψε να είναι έντιμος, είναι απλώς χρεοκοπημένη. Ηθικά χρεοκοπημένη πρωτίστως. Και γι’ αυτό πρόθυμη αρωγός μιας απανθρωπίας που συνεχίζεται, επικαλούμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία η δυτική μονοκρατορία ανέλαβε εργολαβικώς να υπερασπίσει σκοτώνοντας ανθρώπους, τους οποίους εκ των υστέρων θα τακτοποιήσει στην βολικά άνανδρη χυδαιότητα των «παράπλευρων απωλειών».

πηγή: manifestomag.wordpress.com/2013/09/01/η-προβιά-των-ανθρωπίνων-δικαιωμάτων

 

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
Please enter your name here