“Ο Παρθενώνας ως Παγκόσμιο Σύμβολο Άμεσης Δημοκρατίας”

1
455

του Νικόλαου Γ. Γεωργαντζά*

Ναι! Οι Γερμανοί έχουν δίκιο! Ας πουλήσουμε τον Παρθενώνα μας παγκοσμίως. Αλλά όχι το ακίνητο. Ας πουλήσουμε ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ αυτό που αντιπροσωπεύει ο ελληνικός Παρθενώνας!

Ο Παρθενώνας μας αντιπροσωπεύει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΑΔ). Είναι το προϊόν της άμεσης δημοκρατίας στην κλασσική Ελλάδα.

Και δεδομένου ότι είναι ελληνική η τεχνογνωσία της ΑΔ που έχουμε να πουλήσουμε παγκόσμια, αυτό ακριβώς πραγματεύεται και η ΠΡΟΤΑΣΗ μου για Άμεση Δημοκρατία Παγκοσμίως

(δείτε επίσης
http://www.world-wide-democracy.net/, http://www.aktivdemokrati.se/,
http://www.demokratiezentrum.org/, http://www.democrazia-federale.it/).

Στο υπόμνημα του «ελληνικά χάλια, Ευρωπαϊκά χάλια, χάλια των Δυτικών Εθνών, Παγκόσμια χάλια;», ο Δρ Immanuel Wallerstein διατύπωσε τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση ως ένα «παγκόσμιο παιχνίδι δειλών». Σε αυτό το παιχνίδι, η αναμενόμενη αποπληρωμή των παικτών μπορεί να μεγιστοποιηθεί αν, και μόνο αν, συνεργαστούν όλοι οι παίκτες.

Το γεγονός ότι «όλοι φαίνεται να περιμένουν ποιος θα δειλιάσει πρώτος» δείχνει έλλειψη συνεργασίας. Έτσι, προκειμένου να αναστραφεί η σημερινή παγκόσμια  κατάσταση, η Ελλάδα πρέπει να δώσει μια τιμή για την παγκόσμια πώληση του Παρθενώνα μας (ΑΔ).

Πρώτον, πρέπει να ζητήσουμε συνολική διαγραφή όλου του εθνικού χρέους μας παγκοσμίως. Δεύτερον, να ζητήσουμε παγκόσμια μεταφορά γνώσης στην Ελλάδα, ώστε να μπορούμε να γίνουμε μια βιομηχανική χώρα, ικανή για εξερεύνηση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων προς όφελός μας.

Οι υπάρχουσες παγκόσμιες πολυαρχικές κυβερνήσεις δε μπορούν να συνεργαστούν, διότι, όπως επισημαίνει ο Δρ Wallerstein, είναι απασχολημένες με το κυνήγι ψήφων, προκειμένου να επιβιώσουν. Συνεπώς, το καλύτερο που μπορούν να κάνουν αυτές οι κυβερνήσεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ είναι να παραιτηθούν. Να τα παρατήσουν!

Πριν το κάνουν, πρέπει να αναθεωρήσουν πρώτα τα υπάρχοντα συντάγματα τους και επίσης να εκπαιδεύσουν απλούς ανθρώπους για να τα μετατρέψουν: από υπηκόους σε αυτοδιοικούμενους δημοκρατικούς πολίτες. Αυτό θα είναι μια σύντομη, ας πούμε εξάμηνη, μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα εγκατασταθεί η ΠΑΔ (Παγκόσμια Άμεση Δημοκρατία).

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι απλοί υπήκοοι θα μετατραπούν σε πολίτες. Και όλοι οι επαγγελματίες πολιτικοί οι οποίοι, σύμφωνα με τον Δρ Wallerstein, αποτελούν μέρος της παγκόσμιας προβληματικής, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα οικονομική σύμβαση, σε αντίθεση με το καθεστώς της πολιτικής σύμβασης.

Αυτή είναι η πρόταση μου για Παγκόσμια Άμεση Δημοκρατία. Απευθείας, πρόκειται για το καλύτερο σενάριο ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί, τόσο για την Ελλάδα όσο και παγκόσμια.

Το εναλλακτικό, χειρότερο σενάριο είναι μάλλον παγκοσμίως ζοφερό. Αν, όπως παρουσιάζει ο Δρ Wallerstein, η Κίνα, και ίσως, η Ινδία είναι οι στόχοι της σημερινής ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ πολυαρχίας, τότε, αν η πολυαρχία πετύχει, εμείς οι άνθρωποι του πλανήτη Γη είμαστε καταδικασμένοι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Οφείλουμε να παραμείνουμε στην παρούσα κατάστασή μας, δηλαδή να φοβόμαστε την ελευθερία μας, μόνο και μόνο επειδή αυτή συνεπάγεται ελευθερία επιλογής, η οποία με τη σειρά της σημαίνει σκληρή δουλειά; Η πρόταση για Παγκόσμια Άμεση Δημοκρατία σημαίνει σκληρή δουλειά. Ωστόσο, η εναλλακτική λύση είναι η παγκόσμια καταδίκη. 

Βλέπετε, όπως και να το δει κανείς, είμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονος. Δε μπορώ να δω κανένα σενάριο στο οποίο θα βγουν όλοι κερδισμένοι, εκτός από το  «συνεργαζόμαστε για να κερδίσουμε την Παγκόσμια Άμεση Δημοκρατία». Εσείς μπορείτε;

* Καθηγητής, Συστημάτων Διαχείρισης, Διευθυντής, System Dynamics Consultancy, Fordham University Business Schools

 

πηγή: http://www.hellasontheweb.org, Μετάφραση: Δώρα Σπυρίδου

1 σχόλιο

 1. Ο Παρθενώνας ήταν μνημείο Άμεσης Δημοκρατίας τού Χρυσού Αιώνα, που χρησιμοποιούσε το Συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο συμμετοχής στις γιορτές τής Δημοκρατίας, Ολυμπιακούς Αγώνες κοκ!
  Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
  Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
  Το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2002:
  μαζεύτηκαν και έβαλαν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ τα ονόματα όσων ήθελαν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφισε ο καθένας όσους είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
  Και όσους βγήκαν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους έβαλαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, και αποτέλεσαν το δημοτικό συμβούλιο που ήθελε το χωριό και όχι οι γραφειοκράτες!

  http://enieopsifodeltio.wordpress.com
  http://apps.facebook.com/causes/61685
  http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
  http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
  http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
  http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ