Γ. Σαλεμής: Χθες δεν ήταν νωρίς. Αύριο θα είναι ακόμα πιο αργά. Τώρα!

1
560

Γιώργος Μιλτ. Σαλεμής

 

«Σᾶς κράζει ἡ Ἑλλάδα, σᾶς θέλει σας πονεῖ,

Ζητᾶ τὴν συνδρομήν σας, μὲ μητρικὴν φωνή».

 

Το μέγα ζητούμενο, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ήταν αυτό που είπε χθες ο Πρωθυπουργός στον Μίκη ότι δεν «το περίμενε»: η Εθνική Λαϊκή Ενότητα!!! 

Η αμφισβήτηση και η δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που προερχόταν από εθνικο-απελευθερωτική πλευρά αυτό ακριβώς τόνιζε και αυτό θεωρούσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιοδήποτε στρατηγικό σχέδιο Εθνικής Απελευθέρωσης. Ακριβώς γιατί ξέραμε ότι με πορδές, από ορδές αγανακτισμένων, δεν βάφονται αυγά, κάναμε λόγο για μια νέα εθνική παλιγγενεσία και για την προετοιμασία του Λαού για μακροχρόνιο σκληρό υπέρ της Εθνικής Ανεξαρτησίας Αγώνα. 

«Μὲ μία καρδιὰν ὅλοι, μία γνώμην, μία ψυχή,

Κτυπᾶτε τοῦ τυράννου, τὴν ρίζαν νὰ χαθῆ».

Δεν πιστεύαμε ότι με διαπραγματευτικές μαγκές την επαύριο των εκλογών θα λυθούν όλα αυτά που αφορούν εκείνον(τον Λαό) χωρίς εκείνον. Τώρα φαίνεται καθαρά η αξία που θα είχε ένα ήδη τετραετές κίνημα ανασυγκρότησης, από τα κάτω, του τομέα παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων. Τώρα φαίνεται καθαρά πόσο πιο ισχυρός θα ήταν ο Λαός αν διέθετε το αόρατο, από τα αρπακτικά της Ευρώπης, πλην όμως νόμιμο, Εγχώριο Προϊόν τεσσάρων χρόνων παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπαίθρου. Αν είχαμε, πχ, φυτέψει δέντρα σήμερα θα μαζεύαμε τους καρπούς και η δύναμη της συσπείρωσης του 80% θα πολλαπλασιαζόταν πολλές φορές. 

«Δουλεύεις ὂλ΄ ἡμέρα, σὲ ὅ,τι κι΄ ἂν σοὶ πῆ,

Κι΄ αὐτὸς πασχίζει πάλιν, τὸ αἷμα σου νὰ πιῆ».

Και τώρα όμως δεν είναι αργά! Όπως ο καθένας βάζει ένα πετραδάκι στη μεγαλύτερη κατάκτηση του Λαού από την εποχή του ΕΑΜ, όπως ο καθένας αυτοβούλως και εθελοτρέπτως συν-βάλλει όσο μπορεί στη μεγάλη αυτή αφύπνιση, έτσι πρέπει να συμβάλλει και στην Παραγωγική και Πνευματική Ανασυγκρότηση του τ(Ρ)όπου μας. 

«Στους κάμπους βροντάει το κανόνι 

και στα βουνά οι κεραυνοί

τρίζουν γκρεμίζονται θρόνοι

η νέα ζωή προχωρεί»!

Ο πόλεμος αυτός που εχθρούς έχει τους Γερμανούς μαζί με τους δορυφόρους τους, δεν διεξάγεται με όπλα πυροβόλα αλλά με "όπλα" μυροβόλα: με την παραγωγή καλής ποιότητας γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Αυτή τη φορά, δεν θα τους σκοτώνουμε αλλά θα τους ταΐζουμε και θα τους ποτίζουμε. Εκείνοι θα μας πληρώνουν και μάλιστα χωρίς να βαρυγκομάνε.

«φτάνει όσο ήπιανε αίμα

τίμιο Ελλήνων ιδρώ

έχοντας όπλο το ψέμα

βία και μίσος σκληρό»

Αυτή η μεγάλη Εθνική Λαϊκή Ενότητα την οποία ούτε ο Πρωθυπουργός περίμενε, αυτή η Εθνική Λαϊκή Ενότητα που θα εδραιώνεται όσο ο Λαός παράγει και αναπαράγει το Ζην του και το Ευ Ζην του Μέλλοντός του, θα είναι στο εξής ο κινητήρας όλων των εξελίξεων. Ακόμα και αν η Κυβέρνηση διστάσει ή ταλαντευτεί, η ενωμένη και ήρεμη δύναμη του Λαού θα διορθώσει τις αβαρίες, θα ανοίξει νέους δρόμους, θα αφήσει πίσω όσους  είναι ανίκανοι να κωπηλατήσουν στο άγριο αλλά συναρπαστικό “κανόε καγιάκ” της Ελληνικής Πελιγγενεσίας του 21ου αιώνα. 

«Έλληνες ακολουθείστε

των Ανταρτών τη φωνή

τι ωφελείστε να ζείτε 

μες στη σκλαβιά τη σκληρή;»

Αυτή, η Εθνική Λαϊκή Ενότητα, είναι το μόνο κεφάλαιο στην αποκεφαλαιοποιημένη και καταχρεωμένη Ελλάδα. Αυτό το κεφάλαιο θα είναι η τροφός της από τούδε και στο εξής. Οπότε, εδώ και τώρα θα κριθεί ο καθένας: Ποιος είναι προδότης και ποιος είναι πατριώτης. Όλα αυτά τα χρόνια, συχαινόμουν να ακούω όλους να αλληλοκατηγορούνται για προδοσία. Όμως το πραγματικό πατριωτικό μας καθήκον βρίσκεται ΤΩΡΑ ακόμα πιο ρωμαλαίο μπροστά μας: είναι η υπεράσπιση αυτής της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας!!! Στον πόλεμο αυτόν που διευθύνει η Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας, οφείλουμε να δώσουμε ανεπιφύλακτα όλες μας τις δυνάμεις!

Τώρα ταιριάζει ο στίχος του αντάρτικου τραγουδιού..

«όποιος θέλει να τρώει 

τἰμιο ψωμί για να ζει

ας  μας σταθεί στο πλάι

ν' αγωνιστούμε μαζί»

Τώρα ταιριάζει και ο στίχος του Θούριου του Ρήγα...

«Καὶ ὅσοι προσκυνήσουν, δὲν εἶναι πλιὸ ἐχθροί,

Ἀδέλφια μας θὰ γένουν, ἂς εἶναι κ΄ ἐθνικοί.

Μὰ ὅσοι θὰ τολμήσουν, ἀντίκρυ νὰ σταθοῦν,

Ἐκεῖνοι καὶ δικοί μας, ἂν εἶναι ἂς χαθοῦν».

 

Κι εδώ είναι που πρέπει να ξαναπούμε Όλοι Μαζί:

«Τούτον τον λόγο θα σας πως

δεν έχω άλλον κανένα

μεθύστε με τ' αθάνατο

κρασί του '21».*

 

Έπαθλό μας. θα είναι μια Ελλάδα της Τιμή, της Δουλειάς, της Λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε εξάρτηση, με έναν πραγματικά Ελληνικό Πολιτισμό!

 

 

Κάπου στους εγγύς της Αθήνας κάμπους

25 Φεβρουαρίου 2015 

 

* Σημείωση: Οι στίχοι είναι από τον Θούριο του Ρήγα, το αντάρτικο τραγούδι “Στους κάμπους βροντάει το κανόνι” και την “τελευταία λέξη” του Κωστή Παλαμά όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ελλάδα.

 

πηγή: Aντίφωνο

 

1 σχόλιο

  1. Συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου, συγχαρητήρια.
    Μια σημαντική παρατήρηση, αντίφαση: Τον δρόμο της αρετής και του αγώνα δεν τον παίρνει ένας κακομαθημένος (που άλλωστε ονειρεύεται επιστροφή στο παρελθόν) αλλά ένας συνετός, ιδεαλιστής (μα αυτός νηστεύει όχι στη φτώχεια αλλά την εποχή των παχιών αγελάδων). Εχθρός είμαστε εμείς (ο κακός μας εαυτός) όχι ο γερμανός/ γάλλος/ πορτογάλος …
    Γι αυτό μόνο σε μια λύση ελπίζω, μια μεγάλη ιδέα (αρκεί περισσότερη ελληνική ιστορία και γλώσσα στα σχολεία μας), όπως:
    «Τούτον τον λόγο θα σας πω … δεν έχω άλλον κανένα … μεθύστε με τ’ αθάνατο … κρασί του ’21»

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ