Το αδιέξοδο του παλαιοκομματισμού και η διέξοδος της πολιτικής

0
322

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στα πλαίσια κοπής της πίτας του Πολιτικού Ομίλου για την Πατρίδα και την Δημοκρατία, έγινε παρουσίαση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης αλλά και συζήτηση με θέμα «Το αδιέξοδο του παλαιοκομματισμού και η διέξοδος της πολιτικής» με σχετικές εισηγήσεις.

Εκ μέρους της άΠΕΙΡΟΥ  χΩΡας ανακοίνωθηκε η πρόθεση της κίνησης για συμμετοχή της στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής. Συντονιστής της προσπάθειας ορίσθηκε ο Θεόδωρος Παντούλας, ο οποίος είχε και την σχετική εισήγηση και, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι: «δεν πετάμε με τ’ απόνερα του πολιτικαντισμού το βρέφος της πολιτικής. Είμαστε παρόντες. Μετέχουμε. Και μετέχουμε χωρίς εκπτώσεις. Δεν καταλήγουμε στον λιγότερο επιβλαβή αλλά χτίζουμε μόνοι μας ένα νέο πολιτικό πρόταγμα. Δημιουργούμε μαζί σας την άΠΕΙΡΟ χΩΡΑ. Την χώρα που δεν γίνεται χώρος. Την χώρα που χωρά όλες μας τις σκούφιες. Δεν είμαστε βεβαίως  κίνημα, είμαστε όμως μια χειρονομία ευθύνης.

Πιο συγκεκριμένα: επιλέγουμε για αρχή την περιφέρεια της Αττικής. Και την επιλέγουμε για δυο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί πιστεύουμε στην αυτοδιοίκηση. Όχι στην αυτοδιοίκηση των κομματικών επετηρίδων αλλά στην αυτοδιοίκηση των πολιτών. Ο δεύτερος γιατί η Αττική με το συμβολικό και πληθυσμιακό της βάρος συγκεφαλαιώνει όλη την νεοελλαδική παθογένεια και κακοδαιμονία. Κι αν θέλετε, για εμάς είναι κι ένα προνομιακό πεδίο. Όχι μόνο γιατί οι περιφερειακές έχουν μικρότερη φόρτιση από τις εθνικές κι εμείς μεγαλύτερη δυνατότητα να συναντηθούμε με το εκλογικό σώμα, αλλά γιατί εμείς έχουμε ευαισθησίες κι επεξεργασμένες ιδέες για την τοπικότητα, την ανάδειξη της περιφερειακότητας σε κεντρική πολιτική στόχευση –κάτι που δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες του κράτους των Αθηνών και της Μυκόνου, που κατέστησαν την Αττική γη, κρανίου τόπο για τον Ελληνισμό».

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
Please enter your name here