Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας και γιατί τον βρίζουν εδώ μέσα

3
1689

Ο Τσιόδρας ρωτήθηκε για την θνησιμότητα του ιού, από δημοσιογράφο χθες κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Η ερώτηση αφορούσε στην αξιοπιστία του δείκτη θνητότητας του ιού –μια συζήτηση που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο έχει ανοίξει με πολύ έντονο τρόπο στην Γερμανία.

Ο Τσιόδρας απάντησε ότι η αξιοπιστία είναι ζήτημα συλλογής των σκληρών δεδομένων, και ότι εμείς εδώ σε αντίθεση με άλλες χώρες τα συλλέγουμε πολύ σχολαστικά –και ότι άρα υπάρχει αξιοπιστία ως προς το χαμηλό ποσοστό των θανάτων που προκαλούνται.

Εκεί ακριβώς, αν δείτε το βίντεο, κάνει μια παρέκβαση για να στηρίξει απολύτως το επιχείρημά του ότι το ποσοστό των νεκρών επί των νοσούντων/νοσηλευομένων είναι πολύ αξιόπιστο, και λέει ότι έχουμε κάνει μια ΥΠΕΡκαταγραφή των θανάτων, θεωρώντας ότι οι νοσούντες που καταλήγουν για άλλο λόγο, αλλά έχουν Covid-19, πέθαναν από αυτόν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΙ.

Σε απάντηση ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ που γίνεται ότι πολλές χώρες ΚΡΥΒΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟΥΣ για να εμφανίσουν καλύτερους δείκτες.

Όχι μόνον εμείς δεν το κάνουμε αυτό, απαντάει ο Τσιόδρας, αλλά μάλλον υπερβάλλουμε κιόλας και ο δείκτης ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΣ.

Αυτό στάθηκε η αφορμή, για να διασύρεται ο ίδιος έκτοτε από χθες ως «απατεώνας». Ή να θεωρείται ‘μέγιστη αποκάλυψη της απάτης’ τα όσα ο ίδιος είπε στην… Επίσημη Συνέντευξη Τύπου –δηλαδή με λίγα λόγια, κυκλοφορεί ο ισχυρισμός ότι αυτοί που κάνουν την ‘απάτη’ (=το κράτος) διοργάνωσαν μια επίσημη συνέντευξη τύπου, κάλεσαν όλους τους δημοσιογράφους και τους ανακοίνωσαν πανηγυρικά… την «απάτη».

Υ.Γ. Εν τω μεταξύ χθες κατατέθηκε από την κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο στην βουλή, που απειλεί την ελληνική φύση με καταστροφή. Οι αντιδράσεις υπήρξαν ισχνές, και οι περισσότερες από αυτές εστίασαν στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, προκρίνοντας μια λογική ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει ενεργειακή αυτοδυναμία για να κρατήσει την οικολογική της καθαρότητα (οι ίδιοι, φυσικά, δεν θα έλεγαν το ίδιο για την Βενεζουέλα, αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα). Ποιός ωφελείται άραγε από την διάχυτη αντιπολιτευτική αστοχία;

Υ.Γ.2 Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κυριολεκτική ακρίβεια στην καταγραφή των θανάτων από την ηρωΐνη; Δεν συν-καταγράφονται και θάνατοι από άλλες αιτίες σε εξαρτημένους που η χρήση έχει εξασθενήσει αρκετά το ανοσοποιητικό τους; Είδατε κανέναν να διαμαρτύρεται για «απάτη»; Αυτό σημαίνει ότι η ηρωΐνη δεν σκοτώνει;

Υ.Γ.3 Τα όσα είπε ο Τσιόδρας είναι και απάντηση στα διάφορα κατευθυνόμενα εκ Γερμανίας δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα υποκαταγράφει την επίδραση του κορωνοϊού στην χώρα, για να σώσει τον τουρισμό της…

 

Ο ζωγραφικός πίνακας που πλαισιώνει τη σελίδα (“Πειραιάς”) είναι έργο της Κατερίνας Σκλαβενίτη.

από https://www.facebook.com/giorgos.rakkas.5?__tn__=%2CdK-R-R&eid=ARDxbXsKsag2JfHpenn0daX5vcwvqjcsyOyAcLnojHcPH0MbRJ2QVlqLMtBrqqM15zrRca5lr_updchv&fref=mentions

3 Σχόλια

  1. Δεν κατανοώ την έκφραση “βρίζουν εδώ μέσα”. Ποιοι βρίζουν και που είναι το “μέσα”; Προφανώς είναι το f/b και οι λεοντομαχείες στο εσωτερικό του. Η κριτική ασκείται στον Τσιόδρα στη βάση των αντιφατικών του δηλώσεων (περί μασκών, ή περί σχολείων, για παράδειγμα), αλλά κυρίως στη βάση της συμμετοχής του σε μία προπαγανδιστική διαδικασία μεγάλου βεληνεκούς. Βέβαια, είναι συμπαθής επιστήμων, κάπως χριστιανός, έχει πάει και στο Άγιο Όρος, και όλα αυτά τα τόσο συμπαθητικά. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας. Ούτε η επιστημοσύνη του. Το θέμα μας είναι ότι συμμετέχει σε αυτή την παγκόσμια υστερία που απηχεί φοβικές και παρηκμασμένες κοινωνίες. Διότι δεν μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος πειστικά πως αξιολογούν οι κυβερνήσεις- που συμβουλεύει ο Τσιόδρας και οι συν αυτώ- τις έστω αυξημένες (σε σχέση με την γρίπη, όμως) απώλειες ζωών σε σχέση με την οικονομική καταστροφή που προκαλούν οι συμβουλές του (και των άλλων) ή σε σχέση με την ποιοτική υποβάθμιση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν είναι θέμα του Τσιόδρα, θα αντιτείνει κάποιος. Είναι θέμα ευθύνης και του Τσιόδρα, εφόσον συμμετέχει. Και φυσικά, ας μη μιλήσουμε, για τη βάναυση καταπάτηση της θέλησης των χριστιανών για συμμετοχή στη λατρεία ή για το πισωγύρισμα σε τομείς όπως ο παιδικός αθλητισμός κτλ. Διότι, είναι άλλο να παίρνεις κάποια μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και άλλο να τα κλείνεις όλα για 2 μήνες, εφαρμόζοντας “πρωτοποριακές” μεθόδους προηγούμενων αιώνων και να επαίρεσαι κιόλας ότι εξ αυτού έχεις 150 μόνο νεκρούς. Ο Τσιόδρας και οι συν αυτώ θα είναι συνυπεύθυνοι για ό,τι ακολουθήσει. Τώρα, βέβαια, αν το θέμα μας είναι η περήφανη εθνική πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τους “σχεδόν αντίχριστους” προηγούμενους, γιατί μάλλον αυτό είναι το θέμα του συντάκτη, τότε η συζήτηση πάει αλλού.

    • Το κείμενο του Γιώργου Ρακκά δεν μπορεί να αναγνωσθεί αποσυσχετισμένο από το χθεσινό κείμενο του Ζαχαρία Μίχα: Και ο πρώτος και ο δεύτερος στοιχειοθετούν γιατί δεν ευσταθεί το συντριπτικό, εκείνο, κατηγορητήριο που εξαπολύθηκε εναντίον της Ελλάδας από ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ, ως προς το θέμα της ενεστώσας (διεθνώς) επιδημίας.

      Η απάντηση τώρα στο ερώτημα «ποιοι βρίζουν τον Σωτήρη Τσιόρδα εδώ μέσα», δηλαδή στο ελληνικό facebook (από όπου και η σημερινή αναδημοσίευση του “Αντιφώνου”) είναι εύκολα διαπιστώσιμη – ας την προσδιορίσω όμως χάριν της εδώ συζήτησης: Τα στελέχη, τα απλά μέλη και κυρίως τα δημοσιογραφικά μέσα που – επισήμως ή ανεπισήμως – εκφράζουν την ιδεολογική ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά το επιχώριο γίγνεσθαι.

      Το γιατί άραγε το πράττουν αυτό, είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ερώτημα. Δεν είναι όμως το πρώτιστο: Πρώτιστο είναι να διαπιστώσουμε (ή αμφισβητήσουμε) το φαινόμενο. Ώστε αμέσως μετά, και να επιχειρήσουμε να το ερμηνεύσουμε.

      Ο Μ. Βαρδής προσκομίζει εδώ την δική του ερμηνεία: Δίκιο έχουν! μας λέει. Από πλευράς μου, σημειώνω απλώς ότι δεν την συμμερίζομαι. Αλλά και επισημαίνω ότι η δική του τούτη (σε οργισμένο μάλιστα τόνο αρθρωμένη) παρέμβαση αποτελεί επαλήθευση και όχι διάψευση της παρούσας ανάρτησης.

  2. Καλημέρα, ο τεχνητά και ιδεολογικά πολωτικός κόσμος της ιδεολογικής ηγεμονίας του ΣΥΡΙΖΑ και των αντικείμενων σε αυτήν, είναι μία θεωρητικολογία, με πολλές δόσεις αυτοαναφορικότητας. Δεν έδωσα ποτέ δίκαιο σε όσους βρίζουν τον Τσιόδρα, και ούτε μέλος της ιδεολογικής ηγεμονίας του ΣΥΡΙΖΑ. Έδειξα, και επιμένω, ότι η διακυβέρνηση μέσω ειδικών τύπου Τσιόδρα, είναι ιδιαιτέρως λαϊκιστική: οι κυβερνήσεις πουλάνε στο λαό ένα προϊόν “αντικειμενικότητας” και “φιλανθρωπίας”, που και ψεύτικα είναι και- το σπουδαιότερο- είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα “μη-πολιτικής”. Κανένα πολιτικό όραμα στην ανθρώπινη ιστορία, εκτός από τα ολοκληρωτικά, δεν διεκδίκησε την άσκηση πολιτικής στη βάση καθηγητών και στατιστικών αριθμών ή μίας ψευτο-χριστιανικής ηθικότητας. Τώρα, το ντέρμπι των ΣΥΡΙΖΑ με τους ‘Αρδην και τους συμπαθούντες, δεν με ενδιαφέρει ποσώς.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ