Παρουσίαση βιβλίου:«Το πολιτικό ζητούμενο στην Ελλάδα σήμερα»

1
77

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου του 2009 ο Χρήστος Γιανναράς παρουσίασε το βιβλιο του «Το πολιτικό ζητούμενο στην Ελλάδα σήμερα» (επιφυλλιδογραφία 2008) εκδ. IANOS, και συζήτησε με τους αναγνώστες του στον IANO.  Δείτε εδώ ΟΛΗ την παρουσίαση και την συζήτηση που ακολούθησε.

…Στην Ελλάδα σήμερα καλλιεργείται έντεχνα και «εκ του πονηρού» ο μύθος ότι «η Δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα» -με παγιωμένη την ψευδαίσθηση ότι το πολίτευμα της χώρας είναι Δημοκρατία. Η συνεχώς και ισχνότερη μειονότητα των πολιτών που διασώζουν σκέψη και κρίση, ξέρουν ότι η Δημοκρατία είναι άθλημα με ενδεχόμενα αποτυχίας, αλλά και συνάρτηση της κατά κεφαλήν καλλιέργειας, άρα με σαφή αδιέξοδα όταν αντί καλλιέργειας πρυτανεύει η κτηνώδης ιδιοτέλεια, η αλογία της καταναλωτικής βουλιμίας.

Με αυτά τα δεδομένα, το βιβλίο αναζητάει εκείνη τη ρεαλιστική επιτελική στρατηγική που θα μπορούσε να ξαναδώσει στην πολιτική πράξη τον ριζοσπαστισμό της πρόκλησης ή του εναύσματος για μια έκρηξη κοινωνικής αντίστασης στη συντελούμενη ιστορική αυτοχειρία του Ελληνισμού.

“κατεβάστε” εδώ το αρχείο ΗΧΟΥ με δεξί “κλίκ” & save as… 

1 σχόλιο

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
Please enter your name here