Ο Στέλιοs Ράμφος στο Mega προτείνει την κρίση ως ευκαιρία

16
315

Ο  Στέλιος Ράμφος  ήταν προσκεκλημένος στις 5 Ιουνίου του 2011 σττην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” και συζήτησε με τους Μ. Αναγνωστάκη και Ιορ. Χασαπόπουλο.  Αναφέρθηκε στους αγανακτισμένους, την μερικότητά μας, την απαραίτητη ενότητά μας, τα νέα σκληρά μέτρα, το δημοψήφισμα, την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, τον  ηγέτη, την έλειψη στρατηγικού προβληματισμού, και την φοροδιαφυγή. Τόνισε το πώς να μην μεταστραφεί η δυσφορία σε μηδενισμό και βία και πρότεινε πολιτική λύση για την έξοδο από την κρίση μιλώντας παράλληλα για βαθύτερο πολιτιστικό-πνευματικό πρόβλημα. 

Δείτε ΟΛΗ την συνέντευξη παρακάτω:

16 Σχόλια

 1. Αγαπητέ μου Στέλιο,
  πέρα από τα όσα σωστά ή μη σωστά λες καλό θα ήταν να πάρεις δίπλα σου και έναν γελωτοποιό κατά την εμπειρία του Σαίξπηρ.

 2. Ο κ. Ράμφος πάντως, σε αντίθεση με άλλους, κατα τα άλλα αξιολογότατους διανοούμενους, φροντίζει να προσγειώνει τις θεωρητικές και στοχαστικές του αρχές στο πεδίο του πρακτικού.

  Φιλοδοξεί να παρεμβαίνει θετικά στα τεκταινόμενα και επιδιώκει ρεαλιστικές προτάσεις και προσεγγίσεις, χωρίς να αναλώνεται σε θεωρητικά σχήματα και στην αναζήτηση ουτοπιών.

  Θα μπορούσε να πει κανείς πως η παρεμβατικές του προσπάθειες έχουν εμφανή στόχο την πολιτική υλοποίηση και δράση, αλλά τουλάχιστον είναι πιο εύστοχες και πιο ρεαλιστικές απο τους λιγότερο εμφανείς στόχους άλλων προσεγγίσεων που άρχονται απο νοσταλγία και κατατείνουν σε ουτοπικούς μηδενισμούς.

 3. Κάποια στιγμή, δέ μπορεί, δέν θά φτάνει η φτηνή δικαιολογία “εγώ δέν ήξερα, διάβαζα.” καί θά αναλάβει τίς ευθύνες του στήν καταστροφή τής Ελλάδος, καθώς όλοι μας γνωρίζουμε τήν συμμετοχή του σάν σύμβουλος καί δάσκαλος τών κυβερνήσεων τού ΠΑΣΟΚ.
  Διαφορετικά θά μείνει στήν ιστορία σάν ένας φτηνός κομισάριος τού ΠΑΣΟΚ.

 4. Levi-Strauss devotes a considerable portion of Mythologiques 2 to a discussion of ‘the instruments of darkness’ . However, with the exception of the bororo , he is unable to demonstrate that, outside the realm of myth, such a thing exists in south america and most of his material about real instruments of darkness is drawn from European and chinese society.

 5. Παραδοξα του Ζηνωνος και η εκ του μηδενος δημιουργια του κοσμου απο τη θειστικη εκκλησια του Χριστου. Χαιρετισματα στις μη Θειστικες Θρησκειες.

 6. Εγώ ένα έχω να πω. Πολλών εδώ μέσα, η πολλή ανάγνωση του ευαγγελίου, τους έχει κάνει το μυαλό πουρέ. Σταματήστε να ανοηταίνετε. Ξέρουμε ότι είστε στο κόμμα του κ. Γιανναρά (το γιανναρικό). Πάρτε θέση λοιπόν και υποστηρίξτε τις τοποθετήσεις σας.

  Αλλά τί λέω… Εδώ επέκριναν κάποιοι τον Γιανναρά που κορόιδεψε και απαξίωσε τα κατηχητικά. Φανταστείτε! Και όλα αυτά απο νέους ανθρώπους, αν δεν κάνω λάθος. Κρίμα…

 7. T.S. Eliot
  Reading The waste land, four Quartets and other poems.Audiobook
  και ακουστε η βλεπεται COLLEGE DE FRANCE τις διαλεξεις του πανεπιστημιου. ΔΩΡΕΑΝ.

  avec son echo qui redouble touts les voix del inconnu.

 8. ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ
  των ιερων Νηπτικων
  “μη πειτε οτι αποκτησατε αρετη χωρις θλιψη, διοτι ειναι αδοκημαστη η αρετη που αποκτηθηκε με ανεση.

  “Non omo,omo gia fui’

 9. ARISTOTLE
  by
  WERNER JAEGER
  THE GROWTH OF THE METAPHYSICS
  THE prevailing view that the Metaphysics is a late work has been untenable by our dicrovery that it contains large portions of an earlier version belonging to the half of the forties

 10. ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση.
  το είχα δει το βίντεο τη Κυριακή εντελώς τυχαία και έμεινα άφωνος.
  και πάλι ευχαριστώ!

 11. Μάγκες….το καταλαβαίνω…οι καιροι είναι δύσκολοι…αλλά υπάρχει και ο αυνανισμός…κάντε κάτι για τον εαυτό σας…ανακουφιστείτε…Όσο για τον Ράμφο…ο τύπος είναι τόσο ελεεινός νεοφιλελεύθερος που θα τον ζήλευε και ο Φρίντμαν…ακόμα γελάω που κάτω από το όνομά του, κατά την επίσκεψή του στο αλαφουζικό και ως εκ τούτου εγκληματικά προπαγανδιστικό ΣΚΑΙ, του δίνανε τον τίτλο “φιλόσοφος”…χαχαχαχαχα…είναι για γέλια και για κλάματα…Στελλάρα..ζησε τα χρονάκια σου…φάε λίγο ακόμα, κάνε λίγο ακόμη προπαγάνδα υπερ της ιδιωτικωποίησης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης…ΑΛΛΑ ΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ “ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ”…χαχαχαχαχα…ακου φιλόσοφος ο τυχάρπαστος της μεταπολίτευσης

 12. Καλέ μου είστε μια χαρά για να στήσετε οποιοδήποτε λαϊκό ή στρατιωτικό δικαστήριο.
  Διώκεις ιδέες :))) αν δεν το πήρες μυρωδιά και βρωμοκοπάς .

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
Please enter your name here