Ο συγγραφέας Γιάννης Κιουρτσάκης στο Αντίφωνο

1
821

O συγγραφέας Γιάννης Κιουρτσάκης που με το τελευταίο του βιβλίο «Το ζητούμενο του ανθρώπου» επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στη σημερινή πολυδιάστατη, οικονομική, ανθρωπολογική και τελικά, κρίση νοήματος μιλάει στο «Αντίφωνο» για την Ελληνική ιδιαιτερότητα και ταυτότητα στα πλαίσια της τωρινής κατάστασης.

Ο συγγραφέας σε όλη τη συγγραφική διαδρομή του, συζητά για το εγώ και τον άλλο, την ταυτότητα και την ετερότητα, την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό και  θεωρεί ότι αντιμετωπίζουμε μια κρίση πολιτισμού σε παγκόσμια κλίμακα και ότι το ζητούμενο του ανθρώπου είναι η μια «ανθρώπινη» κοινωνία. 

1 σχόλιο

  1. Ανακάλυψα τον κύριο Κιουρτσακη και το έργο του πολύ πρόσφατα διαβάζοντας το “Εμείς οι άλλοι” στα γαλλικά,μεταφρασμένο σαν “Double Exil”, Διπλή Εξορία δηλαδή. Ζω πάνω από 30 χρόνια στη Γαλλία και αυτό το βιβλίο με άγγιξε όσο και το Je t’oublierai tous les jours ( δεν γνωρίζω τον ελληνικό τίτλο του), του Βασίλη Αλεξάκη.
    Έπειτα είδα την εκπομπή σας και έβαλα ένα πρόσωπο στον τίτλο και άκουσα τον λόγο και τις απόψεις του κυρίου Κιουρτσακη και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για αυτό που είναι, για αυτό που έγινε, για ο,τι με βοήθησε να καταλάβω για αυτήν την διπλή υπόσταση στην οποία βρίσκομαι σαν έλληνιδα του εξωτερικού, όπως λέμε.
    Και να συμφωνήσω απόλυτα μαζί του, μεταξύ αλλων(όλων σχεδόν),για τον πλούτο που πρέπει να ανακαλύψουμε μέσα μας, σαν άτομα και σαν έθνος, ώστε από αυτήν την σκληρή για πολλούς και αναπόφευκτη κρίση,”να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα”….

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ