Ο Βασίλης Καραποστόλης στο Νetweek

1
514

O κ. Βασίλης Καραποστόλης,καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών συζήτησε στην εκπομπή Netweek με την Έλλη Στάη, στις 5 Μαρτίου του 2012.

Μίλησε για την ελπίδα και την απελπισία, τα μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια που πάντα “έπαιζε” ο Ελληνισμός, την νέα γενιά, την εμπειρία των ηλικιωμένων, το “μαζί” των Ελλήνων αλλά χωρίς ικανότητα και υπομονή για να φτάσει στο τέλος, την μαγαρισμένη λέξη αριστεία, το παράδειγμα των ηγετών σε όλα τα επίπεδα που δεν βλέπουμε, την πολιτική εξ΄αποστάσεως (κυρίως από την τηλεόραση) που δεν λειτουργεί γιατί η κοινωνία μας θέλει  εγγύτητα και το πως η Ελληνική συλλογική συνείδηση αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα δηλαδή τον πόνο και την οδύνη αντιλαμβανόμενη τα όριά της.

1 σχόλιο

  1. Χάρηκα τον λόγο σας κύριε Καραποστόλη, καθώς και κάποιες εύστοχες επισημάνσεις σας, όπως, για ν’ αναφέρω μόνο τέσσερις: (1) ότι ο άνθρωπος είναι άνθρωπος και δίχως να είναι μισθοδοτούμενος, (2) για τη γερμανική παράδοση, (3) για τον ρόλο των ηλικιωμένων, (4) τη δικαιοσύνη έναντι της ευτυχίας… Ένας λόγος δίχως αυτή τη μόνιμη κλάψα των σημερινών Ελλήνων διανοουμένων. Τον χάρηκα.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ