Βίντεο-Συνέντευξη του Αλέξανδρου Κοσματόπουλου στο Αντίφωνο

4
622

Στην συζήτηση-συνέντευξη με τον λογοτέχνη  Αλέξανδρο Κοσματόπουλο συζητήσαμε για το έργο του, την διαδρομή του, το Άγιον Όρος, την ποίηση, την "απόγνωσή του", την σχέση του με τον Πεντζίκη και την Ζωή Καρέλλη, την λογοτεχνική του ματιά στη θεολογία και τα Ευαγγέλια, τον Ρενέ Ζιράρ το "Κεκρυμμένα από Καταβολής" τον Κωνσταντίνο Γκότση και τα περί ανθρωπολογικού τύπου. (Διάρκεια 70 λεπτά).

4 Σχόλια

  1. Αγαπητέ Αλέξανδρε, τον θυσαυρό που κρύβεις ούτε αυτή η παύλα ούτε τα βιβλία σου χωράνε, όμως οι φίλοι σου τον ανακαλύπτουμε σε κάθε μας συνάντηση.

  2. Αυτή η συνέντευξη του Αλέξανδρου Κοσματόπουλο δεν είναι μόνον ένα μάθημα καλών ελληνικών, ένα μάθημα πνευματικής ζωής και πορείας, και ένα μάθημα ανυπόκριτης γνήσιας ομολογίας. Ειναι και η απόδειξη πως υπάρχουν ακόμα σ’ αυτήν την χώρα πνευματικοί άνθρωποι που μας φωτίζουν και μας οδηγούν.

  3. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος με τον οποίον ο ερωτών διαχειρίστηκε την συνέντευξη. Ικανά διαστήματα σιωπής και μετρημένες, πλήν όμως ώριμες παρεμβάσεις. Και εις ανώτερα!

  4. Σε κάποια συνέντευξη για το βιβλίο του “Ο Αγρός του Αίματος” ο Α. Κοσματόπουλος είχε πει μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο απεικονίζει και την κατάρρευση των προτύπων θυσίας. Επειδή θεωρώ σημαντική αυτή την παρατήρηση και δεν την άκουσα στη συνέντευξη θεώρησα σκόπιμο να την αναφέρω.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ