Αυτός ο κόσμος είναι λίγος για τον άνθρωπο

4
748

"Είχε πεισθεί ότι για να προσεγγίσεις τον άλλο στην αληθινή του προοπτική, θα πρέπει να τον χάσεις από τον ορίζοντά σου ως γνωστό και συνηθισμένο, με προδιαγραμμένες αντιδράσεις, πεποιθήσεις και μνήμες. Δε θα πρέπει να τον δεις σαν κάτι που ανήκει σε σένα ή σου οφείλει προσοχή ή κάποιους αναμενόμενους τρόπους συμπεριφοράς. Θα πρέπει να βγεις από την εικόνα του που έχεις σχηματίσει για να θεωρήσεις τη δική του ολότητα. Μια ύπαρξη ανασαίνει εκεί μόνη και προσπαθεί να βρει τα δικά της βήματα στην πορεία της να φτάσει στο πρωτότυπο, τη μυστική εικόνα που φέρει μέσα της"

"Ο φυσικός και δρ. Θεολογίας Κωνσταντίνος  Ζάχος μίλησε στο εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια στην Πλ. Αμερικής την Δευτέρα 17 Μαρτίου του 2014  με θέμα "Αυτός ο κόσμος είναι λίγος για τον άνθρωπο" και συνομίλησε με το κοινό.

4 Σχόλια

  1. “ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ”

    Έχω τη γνώμη ότι ο λόγος του κ. Ζάχου – προφορικός και γραπτός – είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος!
    Τι θέλω να πω με την παραπάνω διαπίστωση?
    Έχουμε συνηθίσει σ΄εναν λόγο ξύλινο και μάλλον ευσεβιστικό, εγκλωβισμένο σε ιδεολογικοθρησκευτικές κατασκευές, που το μόνο που καταφέρνει είναι να απωθεί τους ανυποψίαστους από τα ουσιώδη του εκκλησιαστικού μας βίου! Δηλαδή, ένας λόγος που σε καθηλώνει πνευματικά και σίγουρα δεν σε απελευθερώνει !

    Στην περίπτωση του κ. Ζάχου έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς διαφορετικό!
    Ο λόγος του στοχεύει, από την πρώτη κιόλας στιγμή, στα υπαρξιακά μας βάθη, δίχως να αφήνει περιθώρια για
    άσκοπες και ανοηματικές περιπλάνησεις!
    Με πλούσια θεολογική, φιλοσοφική και επιστημονική φαρέτρα γνωρίζει με περισσή μαεστρία τις ψυχοπνευματικές ανάγκες του σύγχρονου μετανεωτερικού ανθρώπου!
    Εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, να γίνει σύντομα γνωστός σε πολύ ευρύτερο κοινό, γιατί πραγματικά το αξίζει και ο σημερινός άνθρωπος τον έχει ιδιαίτερη ανάγκη!

    Ο Θεός να τον έχει πάντοτε καλά !!!

    Διογένης / Ε.Μ.

  2. Ἀνάβουν σβήνουν στῆς ψυχῆς τό κατάστρωμα
    ἡμέρες φορτωμένες πελάγη ἀπό ἀπουσίες
    ὁ χρόνος μας γέρασε δίχως συνείδηση
    κούφωσε ἡ ζωή δίχως ἀγωγή γιά τό μυστήριο
    κουρέλια ντύθηκε ὁ ἥλιος κι ὁ οὐρανός κρύωσε.

    Ἡ ἀληθινή φύση βρίσκεται στό μυστήριο.
    Τό μυστήριο εἶναι τό πιό φυσικό γεγονός στή ζωή μας.
    Εἶναι ὁ ἥλιος τῆς ἀντίληψης μας.

    Εὐχαριστοῦμε τόν κ. Ζάχο γιά το τοπίο τῆς ἐλπίδας τῶν λόγων του και το Ἀντίφωνο πού μᾶς κάνει κοινωνούς τέτοιων ἐκδηλώσεων.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ