ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ: Γ. Μπαμπινιώτης – Δημ. Νανόπουλος

30
418

Ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τους κ Γιώργο Μπαμπινιώτη και Δημήτρη  Νανόπουλο  την Παρασκευή 18 Μαρτίου του 2011 στο κανάλι Kρήτη ΤV με αφορμή την έκδοση του βιβλίου τους  “Από την κοσμογονία στην γλωσογονία”. Φυσικά συν-ζήτησαν για την κρίσιμη κατάσταση του τόπου μας, τον ρόλο των διανουμένων και την πολύπαθη παιδεία μας. Τόνισαν ιδιαίτερα την αυτονόμιση των “θετικών” επιστημών και την επιτακτική ανάγκη μιας ολιστικής θεώρησης της γνώσης στη συμπληρωματική σχέση που διέπει τους ποικίλους χώρους διερεύνησης “του σύμπαντος κόσμου” με επίκεντρο τον άνθρωπο.

“κατεβάστε” εδώ το αρχείο ΗΧΟΥ της συζήτησης με δεξί “κλίκ” & save target/link as

30 Σχόλια

 1. Σήμερα στο μετρό όλο το βαγόνι ήταν γεμάτο με αποσπάσματα από ποιήματα του Ελύτη. Μέχρι να κατεβώ από το βαγόνι, μπήκαν και βγήκαν τουλάχιστο ογδόντα άτομα. Ένα βαγόνι γεμάτο ήλιο και όμως όλα τα πρόσωπα ήταν σκοτεινιασμένα. Μόνο ένας μεσήλικας έκατσε και διάβασε [b]με κόπο[/b]- φαινόταν αυτό- ένα απόσπασμα:
  «Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
  το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
  Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου.»
  Σας περιγράφω αυτό που είδα χωρίς υπερβολές.
  Ο άνθρωπος συνοφρυώθηκε και δάκρυσε. Μετά σκούπισε το δάκρυ και κατέβηκε στο Σύνταγμα.
  Κανένας άλλος δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει κάποιο απόσπασμα.
  Κανείς!

 2. Φίλε aythenitkos, τιν στιγμή που πνευματικοί ταγοί της Ελλάδας είναι τύποι σαν τον Νανόπουλο, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο.
  (Για τον Μπαμπινιώτη δεν έχω ακούσει επίσης καλά λόγια, αλλά δεν γνωρίζω καλά τον χώρο. Τουλάχιστον σε μια πρόσφατη εκπομπή της ΕΤ που τον άκουσα, υπερασπίστηκε κάπως το Ελληνικό Πανεπιστήμιο με σωστό τρόπο…)

  Ίσως σε 7-8 χρόνια που θα έχουν πάρει σύνταξη θα μπορέσουμε να δούμε μια άσπρη μέρα.

  Παρεπιπτώντως, το πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικό. Οι γνωρίζοντες θα έχουν παρατηρήσει την τελαυταία δεκαετία π.χ. την μεγάλη κατάπτωση της Βρεττανίας σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα, χρόνια έχει η χώρα αυτή να βγάλει έστω κα έναν σοβαρό επιστήμονα! Το Cambridge και το Oxford φυτοζωούν επιστημονικά και διανοητικά. Ούτε στον πόλεμο δεν τα καταφέρνουν τώρα τελευταία.

  Διάβασα το σημερινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας.
  http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=261232

  Τυχαίο?? Δεν νομίζω…

 3. Καλό αυτό που αναφέρει το άρθρο της Ελευθεροτυπίας.

  [b]Τουλάχιστον γισ τις βαρβαρότητές τους δεν θα κατηγορούν πια τους χριστιανούς![/b]

  Ίσως αυτό τους βοηθήσει κάποια στιγμή να δουν καθαρά.

 4. Είχα την αίσθηση ότι προσπάθησαν να μεταφέρουνε τις ευθύνες για την έλλειψη κοινωνίας, στον απλό κόσμο, στους πολίτες, ενώ το αντίστροφο συμβαίνει. Λίγοι είναι σήμερα οι διαννοούμενοι αυτοί, οι οποίοι αναζητούνε τρόπους, αφιερώνοντας χρόνο σε αυτό, για να γίνουνε κατανοητοί. Το μεγαλύτερο μέρος της γνώσης παραμένει κρυφό από τους πολίτες με αποτέλεσμα η γνώση να έχει αντικατασταθεί από την πίστη (με μικρό π).
  Βέβαια σε αυτό έχει συμβάλλει και η εμπορευματοποίηση της γνώσης, γεγονός το οποίο την καθιστά αυτομάτως κεφάλαιο (κεφαλαιοκρατία της γνώσης).
  Πολύ ορθή ωστόσο η επισήμανση, ότι η κοινωνία προϋποθέτει την σύνθεση των επιμέρους πληροφοριών με βάση την πρόθεση προβολής της συνιστώσας στο όντως αληθές, δηλαδή το ζητούμενο.

 5. @cretan
  Λες μπαρούφες, η Μ.Β στα rankings έχει 4 πανεπιστήμια στα 10 πρώτα του κόσμου. Μερικοί Μεγάλοι επιστήμονες (τα τελευταία 30 χρόνια στα φυσικομαθηματικά): Simon Donaldson, M.F.Atiyah, Andrew Wiles, Tim Gowers, Stephen Hawking, Niel Turok σου λένε τίποτε? Peter Parsons, Martin West στην φιλολογία μήπως? Τo νόμπελ ιατρικής 2010 (Edwards?) Δες τα νομπελ και πως κατανέμονται στα διάφορα πανεπιστήμια.

 6. @cerngeneva

  O M. Atiyah είναι άλλης γενιάς.
  Ο N. Turok δεν είναι μεγάλος επιστήμονας.
  Το ίδιο θα έλεγα και για τον Steven (Hawking) αλλά σέβομαι (όπως και όλοι όσοι τον λένε μεγάλο επιστήμονα) την κατάστασή του?
  Δες επίσης ποιοί έχουν τις έδρες Lucasian και Maxwell τώρα.
  (την πρώτη την είχε ο Dirac).
  O Wiles είναι στο Princeton εδώ και 25 χρόνια!

  Ποιός Άγγλος πήρε Nobel Φυσικής τα τελευταία 30 χρόνια? Πόσοι Ιταλοί ή Γερμανοί πήραν?

  think before you speak..

 7. @cretan
  Δες αυτό που έγραψες παραπάνω και δες τι γράφες τώρα, από ένα γενικότατο αφοριστικό σχόλιο που αφορά όλες τις επιστήμες και που ήταν φυσικά μεγάλη μπούρδα, τώρα περιορίζεσαι ουσιαστικά στα νόμπελ φυσικής των τελευταίων 30 ετών και λες μικρότερες μπούρδες. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται δυστυχώς. Μήπως είσαι προφέσορας σε νεοελληνικό ΑΕΙ? Αυτοί πετάνε τετοιες κοτσάνες. Τέλος από εμένα. Όποις έχει πάει στα Oxbridge καταλαβαίνει, οι υπόλοιποι…

 8. Φίλτατε cerngeneva,

  εγώ πήρα θέση γενική (αλλά όχι αφοριστική) για τις επιστήμες, και εσύ ανέφερες γνωστούς .. φιλολόγους!

  Για τις επιστήμες (εννοώ την φυσική, από την οποία συνάδει κανείς τα σημαντικότερα συμπεράσματα..) απάντησα με ονόματα και διευθύνσεις.

  Αν έχεις επιχειρήματα και άλλα πραγματικά δεδομένα, αναμένω. Αλλιώς, θεωρώ ότι συμφωνείς.

  Κρίμα που υπερασπίζεσαι τον παρηκμασμένο ΑγγλοΣαξωνικό κόσμο. Σε είχα για περισσότερο πνευματικούμενο..

 9. Cretan, γιατί έχεις αρνητική εικόνα για το Νανόπουλο; Και γιατί ο Steven Hawking δεν είναι μεγάλος επιστήμονας; Απορρέουν από κάπου όλα αυτά;

 10. Για τον κάθε δάσκαλο πανεπιστημίου είναι λογικό να υπάρχουν κρίσεις για την προσωπικότητα το ήθος του την επιστημονική του αξία έτσι μόνο προάγεται η επιστήμη Το εγχείρημα Νανόπουλου Μπαμπινιώτη δεν απεικονίζει μια δίκη τους νεωτεριστική σύλληψη Αυτό με την διάδραση των επιστημών και την συμπόρευση τους σε θέματα που φαντάζουν συχνά αντιφατικά λογω τεχνοκρατικής αντίληψης της έννοιας της γνώσης είναι παλαιό στο εξωτερικό Ο Νανόπουλος όφειλε να είναι ειλικρινής Πάντως παρατηρήσαμε ότι δεν ανέφερε το όνομα του φοιτητή του που βρήκε λύση διαφορετική από τη δική του σε πρόβλημα που αυτός έθεσε και έλυσε έτσι μόνο ξεχωρίζεις το δάσκαλο το σοφό από τον άλλον είναι μικρές λεπτομέρειες που συνθέτουν όμως μια πραγματικά μεγάλη προσωπικότητα Για τον Μπαμπινιωτη δεν θα μιλήσω καν.

 11. Μια πρώτη ιδέα για τον Νανόπουλο μπορείτε να βρείτε στο google αν ψάξετε τις λέξεις nanopoulos, lexus. Μην το δείτε σαν μια απλή συντεχνιακή μάχη. Οι γνωρίζοντες κατέχουν ότι αν για ένα πράγμα είναι περήφανη η Πανεπιστμική κοινότητα της Ελλάδας είναι ότι ΔΕΝ έκανε καθηγητή τον Νανόπουλο.

  Στον τομέα εκλαϊκευσης της φυσικής, θα πρότεινα τον Γραμματικάκη. Ο τελευταίος δεν έχει και μεγάλη επιστημονική υπόσταση, αλλά είναι απείρως καλύτερος γιαυτή τη δουλειά. Τουλάχιστον αυτός δεν ισχυρίζεται ότι το CERN θα επιβεβαιώσει τις θεωρίες του, ούτε διαβάζει τα βιβλία του Hawking για να παίρνει ιδέες όπως π.χ. τα παράλληλα σύμπαντα!! (Αν μιλούσε κανείς για παράλληλα σύμπαντα πριν 10 χρόνια θα τον είχαν κλέισει στο τρελλάδικο – τώρα απλά γίνεται πλούσιος και διάσημος).

  Ο Ηawking, έχει κάνει μερικά σημαντικά πράγματα στην επιστήμη (βασιζόμενος σε εξαιρετικούς συνεργάτες που δεν είναι το ίδιο διάσημοι), και το πρόβλημα υγείας του τον κάνει εξαιρετικά δημοφιλή. Αυτό το εκμεταλεύτηκε το άμεσό του περιβάλλον και τον προκρίνει σαν μεγάλο φυσικό και καθοδηγητή. “Είναι πολλά τα λεφτά, Steven,” που θα έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου..

  Τώρα, για τους γνήσιους εραστές της επιστημονικής γνώσεις, συνιστώ υπομονή. Αφήστε να περάσει ο χαμός με το CERN, να καταλαγιάσει η σκόνη, να αποσυρθούν οι Νανόπουλοι και οι Hawking, και υπάρχει μια νέα γενιά από πίσω που θα βάλει τα πράγματα πάλι στον σωστό δρόμο – που δεν είναι άλλος από τον δύσβατο, στρωμένο με πέτρες και αγκάθια δρόμο της αρετής και της γνώσης…

 12. Ο πρώτος εκλαϊκευτής της αστροφυσικής ήταν ο Σαγκάν Όλοι μας λίγο πολύ επηρεαστήκαμε στα νιάτα μας από εκείνη τη σειρά στην τηλεόραση κάτι σαν τον Κουτσό ένα πράγμα Όπως μάθαμε για τα κοράλλια μάθαμε και για τις μαύρες τρύπες
  Η έννοια των παράλληλων συμπάντων έχει εκφραστεί εδώ και έτη Δεν είναι Νανοπουλειο εφεύρημα Τα έχουμε εμείς οι εραστές της αστροφυσικής συναντήσει όλα αυτά ως εναλλακτικές θεωρίες κοσμολογίας. Τα βιβλία του Γραμματικάκη τα διαβάσαμε και αυτά Δεν ξέρω αν γίναμε πλουσιότεροι και σε τι. Είναι όμορφα γραμμένα ο λόγος ρέει αποδίδοντας λογοτεχνικά ότι ξέραμε καθαρά τεχνοκρατικά
  Δεν ξέρω αν θα ζήσω για να δω αυτή τη γενιά μετά το Νανοπουλο και τον Χόκινγκ που παίζει με την ύπαρξη και την ανυπαρξία θεού όπως αλλάζουν πολικότητα κάτι «μικροσωματίδια» ύλης Πότε έχουν δίκαιο αυτοί τελικά Όταν φυραίνουν ή όταν πεθαίνουν;

 13. Ε, αυτά ήταν τα λάθη μας. Το ότι έμαθε η γιαγιά μου για τις μαύρες τρύπες όπως μάθαινε για το πλεκτό, μας έφτασε στον σημερινό εγκλωβισμό της επιστήμης. Ο Sagan έκανε επιστημονική φαντασία, και όχι επιστήμη. Και έγινε τελικά της μόδας η αστροφυσική που είναι δευτεροκλασάτη (δηλ. παρατηρησιακή και όχι πειραματική) επιστήμη, γιατί έχει ωραίες εικόνες και video. Έχουν γίνει όλα ίσα κια όμοια – ένας πολτός στο κεφάλι του κάθε ευφάνταστου αναγνώστη που δεν έχει τίποτε καλύτερο να κάνει.

  Τελός πάντων. Λίγη υπομονή και ο καιρός γαρ εγγύς εστί.

 14. Πάνω που σεις γράφατε αυτά τα παρήγορα μου ήρθε μήνυμα ηλεκτρονικό που με πληροφορεί ότι κάθε τηλεοπτικό λεπτό του Λάκη Λαζόπουλου αξιολογείται σε 1416 Ευρώ και οι προηγούμενες εκπομπές του με 7.000.000 Ευρώ ενώ εγώ με πιστότερες περγαμηνές πανεπιστημιακές δεν μπορώ να αγγίξω τέτοια ποσά πολύ περισσότερο φίλος μου μέλος ΔΕΠ ερευνητής λαμπρός σε ελληνικό πανεπιστήμιο που μένει πλέον χωρίς εργασία γιατί οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται πια Τι να κάνω το διδακτορικό του τι να κάνω τις περγαμηνές του από την εσπερία και την έρευνα στα καλύτερα κέντρα αυτής;

 15. Αγαπητέ Δον, μάλλον είστε και εσείς και ο φίλος σας θύματα της φιλοεσπερικής προπαγάνδας (ο Ζουράρις λέει ευρωλιγουρίασης – αλλά δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να αντιγράφω νεόκοπους εθνοφυλετιστές) που μα έχει θρέψει τις τελευταίες δεκαετίες.

  Ο Λαζόπουλος είναι κλάσεις ανώτερος από τα Γερμανικά shows τύπου Wetten Das, όπου άνθρωποι σκοτώνονται επί σκηνής, ή από Αμερικανιές τύπου Jerry Springer. Ας μην μιλήσουμε για την Berlusconian τηλεόραση της Ιταλίας, ή την σοφιστικέ (και χιλιοαπατημένη) σύζυγο του Στρός Κάν που υποτίθεται (φευ) η επιτομή της γαλλικής κουλτουρέ τηλεόρασης.

  Παρόλα αυτά, εμείς μπορούμε καλύτερα! Πολύ καλύτερα από το να είναι ο λαζόπουλος η μόνη (φευ) σατιρική και σαρκαστική εκπομπή της τηλεόρασης. Μπορούμε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Αλλά – όπως είπα – υπομονή. Η αλλαγή θα έρθει από τα παιδιά που είναι τώρα 10 χρονών και κάτω. Οι μεγαλύτεροι έχουν ήδη “καεί”.

  Pasienza..

 16. Δε με νοιάζουν οι ξένοι και η κουλτούρα τους Κάθε λαός έχει αυτό που του αξίζει
  Απλά πάντα αναρωτιόμουν τι είναι εκείνο που κάνει ένα γερμανικό κανάλι να πληρώνει έναν Λάκη και κατέληξα ότι είναι το ίδιο κίνητρο που κάνει ένα κανάλι να πληρώνει έναν άνθρωπο σαν τον κον Αυτιά είναι το ίδιο πράγμα που οδηγεί ένα κανάλι να υπερτιμά ένα προϊόν σε σχέση μ ένα άλλο Φαντάζομαι ότι αν είχαμε σήμερα τον Λόρενς Ολιβιε να παίζει Άμλετ στην τηλεόραση σε καμία περίπτωση δεν θα του δίναμε όσο δίνουμε στον κον Λάκη Γιατί όμως η τηλεόραση να ποντάρει τόσο σε αυτόν; Γιατί απλά είναι η βαλβίδα ασφάλειας στο σύστημα και βοήθα το καπάκι να μην πεταχτεί επάνω γι αυτό κι αυτός το ξέρει και ποντάρει σε αυτό Ως ποτέ θα είναι μια τέτοια βαλβίδα ;
  Παρακολουθώ το ρολό της τηλεόρασης και ξέρω τι λέω Εγώ γελούσα με τις ώρες με το Λάκη Υπέβαλα τον εαυτό μου τρία έτη στο πείραμα Λάκη δεν έχω πια τηλεόραση στο σπίτι μου και βλέπω τον κόσμο όπως ένας παρατηρητής βλέπει έναν αστροναύτη να πλησιάζει στον ορίζοντα των γεγονότων μιας μαύρης τρυπάς Σεις ξέρετε τι εννοώ
  Τι κάνει ο Λάκης του το έγραψα στο μπλοκ που έστησε πριν χρόνια Του το είπα ότι είναι η βαλβίδα στο σύστημα. Δεν μου απάντησε ποτέ.

 17. Η χώρα του Λώρενς Ολίβιε έχει την εξής βαλβίδα ασφαλείας: Το 99% της νεολαίας της (και ο ίδιος ο Ολιβιέ υποψιάζομαι) δουλεύει με σφιχτά δόντια και σφιγμένο κεφάλι όλη τη βδομάδα, και το weekend βγαίναι έξω, πίνει όσες περισσότερες μπύρες μπορεί μέχρι τις 11 το βράδυ, κάνει ότι μαλ___α μπορεί να φανταστεί κανείς και ελπίζει να γυρίζει σωά και αβλαβής στο σπίτι.
  Κάτι παρόμοι κάνουν και τα Τευτονικά φύλα, ενώ οι Φράγκοι επιδίδωνται σε σαδομαζοχιστικά πράγματα με την συνοδεία οίνου.

  Από ότι φαίνεται, οι βαλβίδες αυτές δουλεύουν καλά. Το σύστημα πάει ρολόϊ. Αυτό θέλουμε όμως? Φευ.

  Υπομονή. Η κρίση είναι η αρχή του παντός!

 18. Ελάτε μαζί μου να δούμε τις βαλβίδες ασφάλειας της δικής μας νεολαίας Αν δεν ανακαλύψετε τα ιδία στοιχειά εγώ δέχομαι δημόσια διαπόμπευση επίσης θα ανακαλύψετε κι αλλά που έχουν να κάνουν με το τι μπορούν να δώσουν πραγματικά αυτά τα παΐδια στον εαυτό τους και μετά στον περίγυρο τους
  Ελατέ σ ένα προαύλιο σχολειού όπου κτυπιούνται ένας μικρός της τέταρτης μ ένα άλλο της έκτης δημοτικού Να διττέ πως μέλανε να δείτε τι λένε και να δείτε τι μοντέλα αναπαράγουν ελατέ να δείτε τα κορίτσια της αυτής ηλικίας και αν νομίζετε ότι αυτή η γενιά θα σας χαριστεί εσάς ειδικά εγώ δέχομαι να φύγω στην Παταγονία Δεν έχετε ιδέα τι ετοιμάσαμε για τα 10χρονα μας και τι τους δώσαμε να φανέ μέχρι τα 4 τους που διαμόρφωσαν χαρακτήρα

 19. Φίλτατε Δον, έπεσες τυχαία πάνω σε κάποιον που γνωρίζει προσωπικά πολλά 10χρονα και το τι ακριβώς κάνουν στα διαλείματα τους (μιλάνε για την Πάττυ, αν αυτό σου λέει κάτι). Επίσης, γνωρίζει και το τι κάνουν τα αντίστοιχα 10-χρονα π.χ. στην χώρα σου την Ισπανία (παίζουν ποδόσφαιρο και ξέρουν πότε τραυματίστηκε ο Pujol και πότε θα επίστρέψει – εδώ που τα λέμε καλά πάει η Barca και χωρίς αυτόν..)

  Τα 18-χρονα + στη Ελλάδα είξαι καμμένα γιατί δυστυχώς άκουσαν τους γονείς τους. Μάλιστα, με την σημερινή ανακοίνωση της Διαμάντω για τα Λύκεια, έχουν ξεγραφεί και τα 15-χρονα + γιατί θα μπούν στο international baccalaureate που θα κάψει ότι έχει μείνει ακόμη.

  Η ελπίδα είναι ότι τα 10-χρονα – ΔΕΝ θα ακούσουν τους γονείς τους, αλλά θα επαναστατήσουν. Εναλλακτικά, η ελπίδα είναι ότι θα δημιουργηθούν κοινωνικοί θύλακες γονέων και παιδιών που ΔΕΝ θα ακολουθούν τις κεντιρκές επιταγές, αλλά θα δημιουργούν τις δικές τουε μικρές κοινωνίες αξιών. Η ελπίδα είναι να γίνει στην Ελλάδα το ακριβώς αντίστροφο από αυτό που λέει ο Ράμφος. Αλλιώς, η μόνη λύση είναι η εξέργεση. Και τους 10-χρονους του έχω ικανούς να το κάνουν.

 20. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΕΚΝΕ CRETAN:
  ΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
  ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.
  ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ 95 ΒΡΑΒΕΙΑ.
  ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ.
  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ . 6. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ 1973
  2. ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΙΑ. 10. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ 2009
  3.ΧΗΜΕΙΑ . 29. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ 2007
  4.ΦΥΣΙΚΗ 28. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ 2007
  5. ΙΑΤΡΙΚΗ 22. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ 2008

  ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ??

 21. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΕΚΝΕ CRETAN:
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΗΣΗ ΣΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡ ΝΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟ..
  WETTEN DASS… ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΓΡHΝΕΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ
  ΑΓΓΟΥΡΙΑ!ΔΙΟΤΙ Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ STEFFAN RAAB…
  TV TOTAL..KAI ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ,ΕΝΩ Η ΑΛΛΗ ΔΛΔ ΤΟ WETTEN DASS ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΟΟΥ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ . ΕΙΝΑΙ ΔΕ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ.
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝE ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ.. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο
  ΣΟΟΥ ΜΑΙΣΤΕΡ GOTSHALK !!!!O OPΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ !!!!
  ΑΥΤΑ.
  ΥΓ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ … ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ

 22. Φίλε zonianos,

  ξεκινάς λάθος. To handle μου είναι cretan? Κράτα μικρό καλάθι όταν βλέπεις ερωτηματικά..

  Απέναντι από τα Γερμανικά Βραβεία Νobel, βάζω το γεγονός (δες λίγο τις στατιστικές..) ότι ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα (προσοχή πως το διατυπώνω..) είναι μεγαλύτερος. Τι πέτυχαν λοιπόν τα Nobel??

  (Βέβαια, είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια δεν τα πάμε καλά στην Ελλάδα. Μήπως επειδή προσπαθούνα να *κατεβάσουμε* το επίπεδό μας για να μοιάσουμε Γερμανούς, Ολλανδούς και άλλα απολίστιστα φύλα?)

  Επίσης, ο αγαπητός και πολύ καλός Raab, δεν κάνει πολιτική σάτυρα. Τα έμπλεξες. Μάλλον έχεις στο μυαλό σου τον Harald Schmidt.

  Όσον αφορά το wetten das, όταν γίνει θανάσιμο ατύχημα ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση, να μιλήσουμε. Μέχρι τότε, δεν υπάρχει ποιοτική σύγκριση μεταξύ του κάτι που σκοτώνει και το κάτι που δεν σκοτώνει.

  … Χαίρομαι που με αποκαλείς Επαρχιώτη!! Τιμή μου και καμάρι μου.
  Ο φόβος μου είναι να μην είμαι Τριτοκοσμικός – όπως κάτι σύντεκνους που ξέρω..

 23. ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ??
  ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΠΕΛ ΒΡΑΒΕΙΑ??
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΟ BMW ΣΟΥ , ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΩΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΓΑΙΔΑΡΟ ΟΠΩΣ Ο …ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ !ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ..ΛΥΧΝΟ.ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΛΑΔΙ
  ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…
  ΤΟ ΑΝ Ο RAAB KANEI ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΥΡΑ Η ΟΧΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑΤΟ ΚΡΙΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΖΩ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ..
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ
  ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΩΣΤΕ,
  ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ …ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ
  ..ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ !!

 24. Φίλε zonianos,

  χάνεις το νόημα. Προφανώς δεν είπα τίποτε κατά της επιστήμης και των Nobel (για το Nobel παλεύουμε άλλωστε όλοι μας..). Προφανώς έχουμε πολλά κακά. Προφανώς πρέπει να αλλάξουμε. Αυτά είναι προφανή και δεν ξοδεύω άλλη ενέργεια να τα γράφω..

  Το θέμα είναι: τι κάνουμε? Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση προσαρμοσμένη στην Ελληνική πραγματικότητα? Ή πάλι θα μιλάμε για τριτοκοσμικού τύπου προτάσεις π.χ. να γίνουμε Γερμανία, Σουηδία κτλ.

  Πρόταση συγκεκριμένη, που θα ακολουθηθεί από πράξη συγκεκριμένη και όχι ξανά τριτοκοσμική γκρίνια.

  εκατάλαβες μωρέ κουμπάρε?

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ