ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ: εναλλακτικές προτάσεις: βιοπληροφορική

0
193

Η συνηθισμένη προσέγγιση για έξοδο απο την βαθιά κρίση θέλει μια πρόταση που θα βγάζει τη χώρα απο τα  αδιέξοδά της αύριο το πρωί.  Ωστόσο, τέτοια πρόταση δεν υπάρχει. Η έξοδος απο την κρίση θα είναι επώδυνη και μακροχρόνια. Και απαιτεί πολιτική και κοινωνική εγρήγορση σε πολλά πεδία.  Ένα απο αυτά είναι η επιστήμη και η καινοτομία, στα οποία οι δείκτες δείχνουν ότι η προστιθέμενη αξία είναι υψηλή στη χώρα μας.

Ας μην ξενίσει, λοιπόν, που την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου οι “Ανιχνεύσεις”  απέφυγαν να αναπράγουν την προσπάθεια που καταβάλλεται να “περάσουν” στην κοινή γνώμη τα ήδη αποφασισμένα μέτρα, αλλά αναζήτησαν δειλά-δειλά, αμυδρές ακτινοβολίες στο βάθος ενός πολύ σκοτεινού τούνελ: υλοποιήσιμες προτάσεις σε τομείς που είναι άγνωστοι αλλά προσφέρονται για μια ανάταξη και της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Ένας απο αυτούς τους τομείς είναι και η Βιοπληροφφορική. Μιλήσαμε με τους προσκεκλημένους μας για το επιστημονικό αυτό αντικείμενο και τις εφαρμογές του, στο οποίο οι πρόοδοι είναι σημαντικοί αλλά συζητήσαμε και για την κρίση απο άλλη ματιά απο αυτήν του ειδικού οικονομολόγου που συνήθως βλέπουν τα δέντρα αλλά χάνουν το δάσος. Και εκείνο που κινδυνεύει να πάρει φωτιά είναι το δάσος.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
Please enter your name here