Χρήστος Βακαλόπουλος – 30 Χρόνια Απουσίας (trailer)

Συμπληρώνονται φέτος 30 χρόνια από την κυκλοφορία ενός αριστουργήματος της ελληνικής πεζογραφίας, του εμβληματικού έργου του Χρήστου Βακαλόπουλου Η γραμμή του ορίζοντος. Αντιλαμβανόμενοι την ευρύτερη σπουδαιότητα αυτού του βιβλίου ελπίζουμε να παρουσιάσουμε την ταινία τεκμηρίωσης, που έχουμε ήδη ξεκινήσει, τον Ιανουάριο του 2023 (30 χρόνια από την εκδημία του ΧΒ).

Με την έμπρακτη υποστήριξη όλων θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την απαιτούμενη τεχνική αρτιότητα, στοχεύοντας να ταξιδέψει ο Χρήστος Βακαλόπουλος σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Ως εκ τούτο πέραν των γυρισμάτων που υπολείπονται, απαιτούνται: επαγγελματική επεξεργασία ήχου και εικόνας, υποτιτλισμός και πολλά άλλα που υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες μας.

Στις 29 Ιανουαρίου του 2022 θα κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση των οικονομικών πεπραγμένων για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Εννοείται θα υπάρχει συνεχής λεπτομερή αναφορά κινήσεων, πεπραγμένων και δωρητών.

Ας σημειωθεί ότι 50 πρώτοι φίλοι που θα συνεισφέρουν μέχρι 100 ευρώ θα έχουν την δυνατότητα να δουν πρώτοι την ταινία. Υποστηρικτές με ποσά άνω των 100 ευρώ θα λάβουν επιπλέον ένα έξτρα βίντεο με αποσπάσματα από τα γυρίσματα και επιπλέον υλικό.

Συμμετέχουν (με τη σειρά που εμφανίζονται) μέχρι στιγμής οι: Kωνσταντίνος Mπλάθρας, Χρήστος Γιανναράς, Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης, Αλέξανδρος Μιστριώτης, Γρηγόρης Ιωάννου, Νίκος Φατούρος, Νίκος Μαυρίδης, Ηλίας Παπαγιαννόπουλος, Αντώνης-Θεοχάρης Κιούκας, Σπύρος Γιανναράς, Κώστας Λιβιεράτος, Ελλήνα Χριστοδουλάρη, Βασίλης Ξυδιάς, π. Χριστόδουλος Μπίθας, Νίκος Δ. Τριανταφυλλόπουλος.