Ποιός είμαι εγώ Η τρίτη γέννηση

2
110

Άρης Ζεπάτος

Αμέτρητες φορές λέμε εγώ και θεωρούμε πασίδηλη την εννοιά του. Ετσι πολύ ευκολα προχωράμε πιο πέρα. Όμως εδω κρύβεται κάτι το ἀγνωστο που μας αφορά άμεσα.  Ανάγκη λοιπόν να ρωτήσουμε. Τί εἰναι το λεγόμενο εγώ: Ποιός λέγει εγώ:  Αν δεν προσδιορίσουμε ποιός λέγει εγώ δεν μπορούμε να μελετήσουμε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να βελτιωθούμε γιατι πάντα θα μας διαφεύγει η απάντηση στα ερωτήματα ποιός θα βελτιωθει: ποιός θα μάθει: ποιός θα ερευνήσει: Αλήθεια ποιοί είμαστε: Ποιός αναρωτιέται ποιός εἰναι: (Διαβάστε ΟΛΟ το βιβλίο παρακάτω)

 

2 Σχόλια

 1. “Ποιος στ’ αλήθεια είμαι εγώ και που πάω
  Με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό
  Προβολείς με στραβώνουν και πάω
  Και γονατίζω και το αίμα σου φιλώ”
  (Δ. Σαββόπουλος)

 2. Καταπληκτικό κείμενο! Βαθύ, θεολογικό (όσο κι αν δεν του φαίνεται), ανθρώπινο!
  Δεν φοβάται να πει την αλήθεια, να καταγράψει τι θέλουμε όλοι στο βάθος του είναι μας, ποιοι είναι οι αληθινοί άνθρωποι: οι Άγιοι, όσοι έχουν μέσα τους και μεταδίδουν τη χάρη του Θεού. Γιατί γι’ αυτό πλάστηκε ο άνθρωπος, να κοινωνεί με τον Θεό, επειδή “οὐκ ἤρκει τῇ ἀγαθότητι τοῦτο, τὸ κινεῖσθαι μόνον τῇ ἑαυτῆς θεωρίᾳ, ἀλλ᾽ ἔδει χεθῆναι τὸ ἀγαθὸν καὶ ὁδεῦσαι, ὡς πλείονα εἶναι τὰ εὐεργετούμενα”, που λέει ο άγιος Γρηγόριος ο θεολόγος.

  Η θεολογία δεν είναι διανοητικό κατασκεύασμα κάποιων γραφιάδων ή διανοητών αλλά η καταγραφή της εμπειρίας του Θεού που έχουν οι Άγιοι και η καθοδήγηση των πιστών προς αυτήν, ή, τουλάχιστον, η προσπάθεια ν’ ακολουθήσει κανείς τις θεόπνευστες θεολογίες των Αγίων και να ενστερνισθεί το ευσεβές φρόνημα των πιστών και ενεργών μελών της Εκκλησίας.
  Κι αυτό το κείμενο προς τα εκεί τείνει.

  Ο Θεός να αναπαύσει τον μακαριστό Άρη στην απέραντη αγκαλιά της Αγάπης Του και να ευλογεί τον κ. Ζιάκα που μόχθησε για να φτάσει αυτό το κείμενο ώς εμάς.

Σχολιάστε:

Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας
Please enter your name here