Δημήτρης Μ. Ζιαμπάρας, Δικηγόρος, ΜΒΑ, DiplEng
Ιστορικός λαός. Το 1.300 π.Χ. ο ηγέτης τους Μωυσής τούς οδήγησε από την Αίγυπτο στην γη της Επαγγελίας, το 70 μ.Χ. ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τίτο τους διασκόρπισε σε όλη την Μεσόγειο και στον Β’ Παγκοσμίου πολέμου υπέφεραν το Ολοκαύτωμα (δεν έχει σημασία πόσοι σκοτώθηκαν, ακόμη και ένας να σκοτώθηκε επειδή ανήκει σε συγκεκριμένη φυλή ή θρησκεία φθάνει). Επηρέασαν βαθιά την ανθρώπινη ιστορία: είτε με τον Ιησού Χριστό, είτε με άλλους μεγάλους σύγχρονους Εβραίους, από τον Φρόιντ μέχρι τον Αϊνστάιν. Ένας Εβραϊκός πολιτισμός ποτέ δεν άφησε ατόφιο το σημάδι του στην ιστορία, δεν είχαν μεγάλους φιλοσόφους ή ποιητές, δεν είχαν μεγάλα αρχιτεκτονήματα ή βιβλιοθήκες. Πάντα η Εβραϊκή επιρροή άνθισε στο πλαίσιο άλλων πολιτισμών από Εβραίους που αναδύθηκαν μέσα από αυτούς. Ποτέ δεν αφομοιώθηκαν, για χιλιετηρίδες ευχόντουσαν στις γιορτές τους «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ». Οι Εβραίοι της Διασποράς έχουν διαφορά από τους Εβραίους του Ισραήλ, οι πρώτοι επιδεικνύουν μια αντιπαθητική επιφυλακτικότητα, ενώ οι δεύτεροι επιδεικνύουν μια εξωστρέφεια πολύ κοντά στην Ελληνική. Δεν είναι τυχαία η δημοφιλία της Ελληνικής μουσικής στο Ισραήλ.
Τους κατηγορούνε για Υλιστές. Μέγα λάθος, είναι βαθιά μεταφυσικός λαός, για αυτό και οι κοινότητές τους είναι συνεκτικές, ακμάζουσες και αντέχουν στο χρόνο. Υλιστές είναι οι Αμερικανοί. Οι Εβραίοι προσδίδουν τον απαραίτητο μεταφυσικό άξονα στην Αμερική που είναι μια χώρα χωρίς ιστορία και η παράδοσή τους εξαντλείται στο American Dream. Ένας λαός δεν μπορεί να δει στο μέλλον, αν δεν μπορεί να δει στο παρελθόν. Οι Αμερικανοί όμως καταφέρνουν να βλέπουν στο μέλλον, διότι οι Εβραίοι προσφέρουν ένα παρελθόν στους Αμερικανούς. Χωρίς Εβραίους δεν μπορεί να υπάρξει Αμερική, θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη σε χρόνο dt. Σε αυτό οφείλεται και η πολύ στενή και ιδιαίτερη σχέση Αμερικής με Ισραήλ. Η Αμερική είναι το νέο Ισραήλ και το Ισραήλ είναι το alter ego της Αμερικής.
Οι Ελληνικές και οι Εβραϊκές κοινότητες εκφράζουν και οι δύο διαφορετικά είδη συλλογικότητας. Οι Ελληνικές κοινότητες καταφέρνουν να εκφράσουν την ανάγκη του ανθρώπου για Αλήθεια, τον φωτισμό των Αρχετύπων του, εκεί οφείλεται και η παράδοσή μας στην Ποίηση. Οι Εβραϊκές κοινότητες καταφέρνουν να εκφράσουν την ανθρώπινη Επιθυμία για επιβίωση, όχι ατομικά αλλά μέσα από την συμβίωση, εκεί οφείλεται και η παράδοσή τους στις Επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κοινωνίας, οι Έλληνες εκφράζουνε το συλλογικό Μέτρο, ενώ οι Εβραίοι εκφράζουνε την συλλογική Επιθυμία. Ο Θεός των Εβραίων αναδύεται από τον Ιστορικό Λόγο και την φανέρωσή του σε κάποιους Προγόνους τους (Αβραάμ, Μωυσής κ.λπ.). Ο Θεός των Ελλήνων αναδύεται από τον Κοινό Λόγο και την αποκάλυψή του στην συλλογικότητα του Λαϊκού Σώματος (Πόλις, Εκκλησία). Και οι δύο γνωρίζουμε βαθιά την ανθρώπινη φύση, εξειδικευόμαστε όμως σε διαφορετικές πτυχές της. Έχουμε εδώ και χιλιετηρίδες καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει Πληρότητα ή Ελευθερία χωρίς τους τεχνητούς περιορισμούς μιας Παράδοσης.
Και οι Έλληνες και οι Εβραίοι βαρύνονται με την καταδίκη σε θάνατο αυτών που σηματοδότησαν την παρακμή τους, αλλά και την απαρχή του μεγάλου Δυτικού Πολιτισμού: τον Σωκράτη και τον Ιησού Χριστό. Ο Σωκράτης διακήρυξε τον μετασχηματισμό του Πολίτη σε Αυτόνομο άτομο και το τέλος της Πόλεως, ο Ιησούς Χριστός διακήρυξε τον μετασχηματισμό της απλής συμβίωσης σε αμοιβαία συνύπαρξη και το τέλος της Ιστορίας. Οι δύο αυτές θέσεις, με τις τεράστιες παρεξηγήσεις και παρενέργειές τους, αποτέλεσαν τα φιλοσοφικά και θρησκευτικά πρότυπα του Δυτικού πολιτισμού: αυτά απολαμβάνουμε σήμερα και από αυτά τυραννιόμαστε.
Το Ισραήλ αποτελεί το κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης. Η Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις θηριωδίες του Ολοκαυτώματος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν μπορεί να δει στο παρελθόν, οπότε ούτε και στο μέλλον. Έτσι είναι προσκολλημένη στο παρόν σε μια συνεχή κρίση ταυτότητας αντιγράφοντας την Αμερική: από τα οικονομικά και κοινωνικά συστήματά της μέχρι τις χολιγουντιανές ταινίες της. Το απέδειξε περίτρανα με την πρόσφατη κρίση σχετικά με τα δημοσιονομικά ενός κράτους μέλους της: η Ελλάδα το ξεκίνησε μη τηρώντας το Γράμμα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη το χειροτέρευσε μη τηρώντας το Πνεύμα τους. Η είσοδος του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την προϋπόθεση της αναθεώρησης της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τη αδεία του Ισραήλ θα σήμαινε την επανεκκίνηση της ιστορίας για την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να δεχθεί ως μέλη ούτε την Ρωσία (την υποτιθέμενη «ορθόδοξη» και «δημοκρατική») ούτε την Τουρκία (την υποτιθέμενη «κοσμική» και «δημοκρατική») λόγω μεγεθών και ασιατικών κοινωνικών καταβολών, αποτελεί όμως αδήριτη ανάγκη ιστορική και υπαρξιακή να δεχθεί στους κόλπους της το Ισραήλ.
Το Ισραήλ αποτελεί το κλειδί για το μέλλον της Ελλάδας. Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα ξεκαθαρίσει τις γεωπολιτικές διαφορές της με την Τουρκία. Οι δύο πλευρές του Αιγαίου είναι σαν δύο πνεύμονες, ούτε εμείς ούτε η Τουρκία μπορούμε να ανασάνουμε καλά μόνο με τον ένα, οδηγούμαστε σε γεωπολιτική ασφυξία. Ούτε συνεργασία είναι δυνατή με την Τουρκία λόγω διαφοράς μεγεθών και πολιτισμών. Αργά η γρήγορα κάποιος από τους δύο θα τους έχει μόνος του. Αν θέλουμε να είναι η Ελλάδα η τυχερή, η μόνη λύση είναι ένας γεωπολιτικός άξονας Ελλάδος - Ισραήλ – Κουρδιστάν. Ένα ισχυρό σύμμαχο Κουρδιστάν θα λυτρώσει και το Ισραήλ, διότι θα προσεγγίσει περισσότερο από ποτέ το πολυπόθητο δικαίωμά του να υπάρχει, δικαίωμα που του αρνούνται μέχρι στιγμής οι Παλαιστίνιοι.
Ως Έλληνες πολλές φορές στην ιστορίας μας έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση να επιλέξουμε σύμμαχο ή και κατακτητή. Στο τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας όταν βλέπαμε ότι λόγω αδυναμίας έπρεπε να επιλέξουμε κατακτητή, επιλέξαμε το Σαρίκι του Οθωμανού Σουλτάνου και όχι την Τιάρα του Λατίνου Πάπα. Σωστή επιλογή διότι καταφέραμε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας ιδιαιτερότητα, όχι με τους Κλέφτες και του Αρματολούς, αλλά με την άρνησή μας να εξισλαμιστούμε. Στην μετέπειτα ιστορία μας και στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο επιλέξαμε για συμμάχους τους Άγγλους αντί για Γερμανούς/Ιταλούς και αργότερα επιλέξαμε Αμερικανούς αντί για Ρώσους, ορθά πράξαμε σε όλες τις περιπτώσεις. Οι Ισραηλινοί, οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί όντας πολύ διαφορετικοί από εμάς σε πολιτιστικές καταβολές δεν έχουν τρόπο να μας επηρεάσουν σε βάθος. Τους Αμερικανολάγνους «νεοταξίτες» τους διακρίνεις εύκολα και τους προσπερνάς χαμογελώντας με συγκατάβαση για την πρόδηλη αφέλειά τους (Συριζαίοι, Νεοφιλελεύθεροι κ.λπ.). Οι Λατίνοι, οι Γερμανοί, οι Ρώσοι όμως, λόγω πολιτιστικής εγγύτητας, δεν επηρεάζουν μόνο κάποιους γνωστούς γραφικούς τύπους, αλλά, αν δεν κρατάμε τις δέουσες αποστάσεις, μπορούν να αλλάξουν τα ίδια τα κριτήρια της Ελληνικότητας όπως μόνο ο λαός μας τα διαφυλάσσει στο Συλλογικό Ασυνείδητο και κανείς άλλος.
ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ, ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΟ ΑΡΘΡΟ.
ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΜ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥΣ.
Εμείς οι Ελληνες αλληλουποστηριζομαστε μόνο σε κρίσιμες στιγμές, πολέμους κλπ σε αντίθεση με τους εβραίους που λειτουργούν πάντοτε ομαδικά.Αυτή η βασική διάφορα γέννα από την πλευρά μας δυσπιστία αν όχι ζηλεια γί´αυτη τη φυλη. Πέραν αυτού είμαστε δυο τουλάχιστον αντίπαλοι πολιτισμοί λόγω της θρησκευτικών διαφόρων μας,οι οποίες από μόνες τους καθιστούν αστείο κακόγουστο την συμμαχία των δυο λαών σε οποίο επίπεδο.Εξάλλου κοινά έχουν ολοι οι λαοί μεταξύ τους αυτό τους κάνει εν δυνάμει συμμάχους η και εχθρούς.Ίσως ένα σημαντικό κοινό στοιχείο ιστορικά είναι η αδυναμία μας να βρούμε συμμάχους λόγω της ιδιορρυθμιας που έχουμε και οι δυο λαοί.Σε κάθε περίπτωση η ιστορία θα δείξει αν η ιδέα του άρθρου είναι εφικτή.
Απο το 70 μΧ κανετε ενα άλμα 1870 καί, χρονων και φτανετε στο “ολοκαύτωμα”. Τις δυο χιλιετιες που μεσολαβησαν αυτος ο λαος που βρισκοταν ? τι εκανε ? και τι πάθαινε ? Και φυσικα εχει – και μεγαλη μαλιστα διαφορα – το να πεθαινει ενας απο το να σκοτωνονται εκατομμυρια (?) ή οποιος αλλος αριθμος ανθρωπων.
η συγγραφή του άρθρου δικαιολογείται μόνο με το δεδομένο ότι η βαθιά οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολύ κόσμο στο ποτό και τα αντικαταθλιπτικά…
“ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ, ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΟ ΑΡΘΡΟ.”
Επιπλέον, πρόκειται για τυπικό δείγμα νηπιακής και μηρυκαστικής σκέψης των λεγόμενων “Δημοκρατικών”.
Οι τελευταίες δύο παράγραφοι είναι το αποκορύφωμα μιας παιδαριώδους αντίληψης της γεωπολιτικής που αντιφάσκει με τον εαυτό της και συγχέει το βεβαρυμένο ατομικό υποσυνείδητο του γράφοντος με το “Συλλογικό Υποσυνείδητο” του Ελληνικού λαού.
“Έπειτα από όλα αυτά αναρωτιέμαι: μήπως ο Θεός απέρριψε το λαό του; Αποκλείεται! Γιατί κι εγώ είμαι Ισραηλίτης, απόγονος του Αβραάμ, από τη φυλή του Βενιαμίν. Δεν απέρριψε λοιπόν ο Θεός το λαό του, που από παλιά τον ξεχώρισε και τον αγάπησε. Θυμηθείτε τι λέει η Γραφή για τον Ηλία. Ο Ηλίας κατηγορεί τον Ισραήλ στο Θεό με αυτά τα λόγια: Κύριε, [i]σκότωσαν τους προφήτες σου και γκρέμισαν εντελώς τα θυσιαστήριά σου. Μόνο εγώ απέμεινα ολομόναχος, κι εμένα θέλουν να με σκοτώσουν.[/i] Τι του απαντά όμως ο Κύριος; [i]Έχω κρατήσει για τον εαυτό μου ένα υπόλοιπο από εφτά χιλιάδες άντρες που δεν προσκύνησαν το είδωλο του Βάαλ.[/i] Έτσι λοιπόν, στη σημερινή εποχή υπάρχει ένα υπόλοιπο που το διάλεξε η χάρη του Θεού από τον Ισραήλ. […] Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως ο Ισραήλ ως σύνολο δεν κατόρθωσε αυτό που επιδίωκε, ενώ το πέτυχαν αυτοί που τους διάλεξε η χάρη του Θεού` οι υπόλοιποι έπαθαν πώρσωση” (Προς Ρωμαίους, 11,1-7)
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΣΑΝ ΑΠΟΨΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ – ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΙΝΟΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Πολύ μεστή η άποψή σας κα Εμμανουηλίδου! Και με επιχειρήματα. Αντάξια του αρχαίου ελληνικού πνεύματος…
🙁
Το Ισραήλ θα έπρεπε να είναι ο φυσικός μας σύμμαχος, αλλά η Ελλαδίτσα πάσχει εδώ και χρόνια από οξεία συμπλεγματική μουσουλμανοαραβίτιδα.
Εύγε στον ΔΖ για το άρθρο, το οποίο αποτελεί την ποιό μεστή γεωπολιτική ανάλυση που έχω διαβάσει τα τελευταία 15 χρόνια.
Προσθέτω επίσης ότι γεωπολιτικά η ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ μας συμφέρει όπως δείχνουν οι χιλιετίες της ιστορίας μας (κατάκτηση της Ελληνιστικής απο τους μουσουλμανοάραβες της μέσης ανατολής και βόρειας Αφρικής). Αλήθεια ποιός θυμάται την μάχη του Ιερομύακα 636 μχ (Yarmouk) όπου οι Άραβες νίκησαν και μας έδιωξαν απο την περιοχή (μεγαλύτερη ήττα απο το 1453). Ποιός θυμάται ότι το Βυζάντιο πολεμούσε 3 αιώνες το αραβοισλάμ το οποίο και ενίκησε τελικά. Ποιός γνωρίζει ότι η λέξη φατάχ των Αράβων σηματοδοτούσε και σηματοδοτεί την επέκτασή τους εις βάρος μας!!
Αν σήμερα το αραβοισλάμ επικρατήσει ολοκληρωτικά στην μέση ανατολή, τότε έρχεται η σειρά μας στην επέκτασή του.
Είναι από τα πλέον γελοία άρθρα που έχω αναγνώσει ποτέ.. να μου πεις, ελευθερία έκφρασης και δημοκρατική συμπεριφορά.. βεβαίως..
Αλλά σε αυτόν τον άνθρωπο που είναι και μεταπτυχιακών σπουδών ποιος θα του εξηγήσει πως οι εβραίοι σε καμμία περίπτωση από τα αρχαία χρόνια δεν θεωρούνται φυλή! Δεν έχουν ανθρωπολογική/εθνική ενότητα παρά θρησκευτική.. και τον χριστιανισμό όπως τον γνωρίζουμε σήμερα εάν δεν τον είχαμε περάσει από τον ελληνορωμαϊκό κόσμο, αναρρωτιέται κανείς πόσο σκοταδιστικός θα ήταν;; Οι άνθρωποι πολλάκις άξιοι είναι για την “δύσκολη” επιβίωσή τους (άσχετα αν εδώ κι αιώνες κατέχουν πολύ σημαντικό κομμάτι ευρωπαϊκού κεφαλαίου..κι όχι μόνο) αλλά όχι και σύγκριση με τους Έλληνες.. έλεος.. Οι γάλλοι και οι γερμανοί μεταμεσαιωνικοί διανοητές μέσα σε 2 αιώνες έδωσαν περισσότερα στην ανθρωπότητα από όσα έδωσαν σε 2500 χρόνια οι εβραίοι.. το μυαλό για αυτό το έχει ο άνθρωπος, για να βουτάει πρώτερα την γλώτταν…..
Επί της ουσίας του άρθρου και κάποιων παρεμβάσεων:
Νομίζω ότι ορισμένοι θα ήθελαν να εμπλακεί η Ελλάδα στο πρόβλημα του κράτους του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους και τον αραβικό κόσμο – μάλιστα να το κάνει και δικό της πρόβλημα και, ακόμα χειρότερα, με τους όρους ακριβώς του Ισραήλ!
Προφανέστατα κάτι τέτοιο θα ήταν προς το [b]αποκλειστικό[/b] συμφέρον του κράτους του Ισραήλ. [b]Όχι προς το συμφέρον της Ελλάδας![/b]
Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει βαστήξει μια [b]σοφή και συνετή[/b]στάση: Παραμένει φίλη με τους Παλαιστίνιους και τον αραβικό κόσμο, χωρίς να εκδηλώνεται κατά κανένα τρόπο εχθρικά προς το κράτος του Ισραήλ (το οποίο, εντούτοις, από την πλευρά του, έχει συνδεθεί συμμαχικά με την άσπονδη φίλη μας, την Τουρκία).
Αυτή τη συνετή στάση οφείλει να κρατήσει και στο μέλλον η Ελλάδα, έστω κι αν δεν αρέσει σε όσους θέλουν να την εμπλέξουν σε ξένα προβλήματα.
Νομίζω πως σε ό,τι αφορά την “συμμαχία” Τουρκία-Ισραήλ… έχετε χάσει πολλάάάάά επεισόδια.
Σχετκά με την τρελή αγάπη της Ελλάδας προς τον αραβικό κόσμο… Δώστε μας αν θέλετε έστω ένα καλό που έχει αυτή επιφέρει στην πρόοδο και την εξέλιξη της χώρας μας.
Εννοώ πέρα από το να υπερασπιζόμαστε το δολοφονικό Κοράνι, να γεμίζουμε μετανάστες με αντάλλαγμα δυο-τρεις ανεμογεννήτριες στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης”, να θεωρούμαστε κρυσφήγετο τρομοκρατών και να “εξυμνούμε” τον ρόλο της γυναίκας έτσι όπως μόνο οι ισλαμιστές ξέρουν να κάνουν.
Alkimia,
μπορείτε παρακαλώ να γίνετε λιγότερο συβιλικός/ή και λιγότερο φανατισμένος/η για να συζητήσουμε;
Π.χ. πόσα ακριβώς επεισόδια έχω χάσει στη συμμαχία Ισραήλ-Τουρκίας; Τόσα ώστε να οφείλω να τη δεχτώ ως μη-γενόμενη;
Επίσης: είστε σίγουρος/η ότι εξαιτίας της φιλίας της Ελλάδας με τον … αραβικό κόσμο μάς έρχονται καραβιές λαθρομεταναστών μέσω της … Τουρκίας;
Τέλος: μήπως θα μπορούσατε να αναφέρετε Έέστω μια συναλλαγή της Ελλάδας με το κράτος Ισραήλ, που να απέφερε στη χώρα μας (εννοώ στην Ελλάδα) τόσο οικονομικό πλούτο όσο η ανάπτυξη των ελληνικών οικοδομικών εταιρειών στον αραβικό κόσμο για κάποιες δεκαετίες;
Έως ότου να μου δώσετε μια ήρεμη, και εμπεριστατωμένη, απάντηση, θα με συγχωρήσετε αλλά θα επιμένω να θεωρώ σωστά τα όσα είπα για την [b]απαράδεκτη και άφρονα[/b] επιθυμία ορισμένων να εμπλακεί η Ελλάδα στα προβλήματα του κράτους του Ισραήλ και μάλιστα με τους δικούς του όρους.
Πού τον είδατε τον φανατισμό Ευγένιε;
Αφ’ ενός είπα κάτι που αποτελεί γεγονός, και αφ’ ετέρου σας έθεσα ένα πολύ απλό ερώτημα.
Ευτυχώς δεν δεσμεύομαι από κανέναν και από τίποτα, και έχω μάθει να πιστεύω στο θάρρος της γνώμης μου. Αν αυτό, στα μάτια όσων δεν μοιράζονται την ίδια γνώμη με μένα, σημαίνει πως είμαι “φανατισμένη” τότε λίγα μπορώ να κάνω εγώ.
Για τα επεισόδια που έχετε χάσει στο σκάκι “Ισραήλ-Τουρκία”, ειλικρινά δεν ξέρω από πού να αρχίσω.
Θυμηθείτε μόνο τον Ερντογάν στο Νταβός και συνεχίστε με την ακύρωση της συμμετοχής του Ισραήλ στις ετήσιες αεροπορικές ασκήσεις στο έδαφος της Τουρκίας με συμμετοχή και των ΗΠΑ, ασκήσεις που χρονολογούνται από το 1996, την προσβλητική υποδοχή του τούρκου πρέσβη στο γραφείο του Ισραηλινού υπεξ και την σημειολογία της εικόνας, θυμηθείτε τις φωνές του Ερντογάν στους λόγους του “για γενοκτονία του Ισραήλ στην Παλαιστίνη”, τις προβολές ντοκιμαντέρ στην Τουρκία περί “ναζιστών Εβραίων” και λοιπά.
Σε όλα αυτά, συνυπολογίστε τον νεο-οθωμανισμό που φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο γέφυρας-καταλύτη στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και των Βαλκανίων αλλά και στην νευραλγική περιοχή γύρω από το Ιράν υπό τον μανδύα του μουσουλμανισμού. Απλά να υπενθυμίσω ότι το Ιράν λέει με κάθε τρόπο και τόνο πως “το Ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί από τον χάρτη”, κάτι που λένε οι Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο, με αποκορύφωμα τον πόλεμο των έξι ημερών και μετά.
Και αφού τα θυμηθείτε όλα αυτά, ελάτε και πείτε μου μετά με το χέρι στην καρδιά τι συμφέρει περισσότερο την Ελλαδίτσα μας.
Να μείνει μόνη μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η Τουρκία θέλει να γίνει αρχηγός των απανταχού ισλαμιστών και ενώ έχουμε ανοιχτά μέτωπα σε Κύπρο, Θράκη, Αιγαίο, (για να μη μιλήσουμε για την “Μεγάλη Αλβανία” ή τα Σκόπια)
…
ή να βρει έναν σύμμαχο που στο ίδιο μουσουλμανικό περιβάλλον παραμένει εξίσου μόνος και απομονωμένος και βαλλόμενος πανταχώθεν;
…
όταν και αυτοί οι δύο σύμμαχοι θα είχαν (υποτίθεται) τους ίδιους σκοπούς: προάσπιση παράδοσης και συνόρων.
Βέβαια το Ισραήλ τα καταφέρνει πολύ καλύτερα, και είναι πολύ πιο ισχυρό από την Ελλάδα, δεν το φτάνουμε ούτε στο δαχτυλάκι του.
Λέτε πιο κάτω:
>μήπως θα μπορούσατε να αναφέρετε έστω μια συναλλαγή της Ελλάδας με το κράτος Ισραήλ, που να απέφερε στη χώρα μας (εννοώ στην Ελλάδα) τόσο οικονομικό πλούτο όσο η ανάπτυξη των ελληνικών οικοδομικών εταιρειών στον αραβικό κόσμο για κάποιες δεκαετίες;>
Μα κινήθηκε ποτέ η Ελλάδα προς τέτοιον πολιτικό ορίζοντα για να αναφέρω κάτι;
Αντίθετα, παρατηρείται ότι οι βασικοί πυλώνες του διεφθαρμένου μας πολιτικού συστήματος, εκείνοι δηλαδή οι “μεγαλοπαράγοντες” που αποδεικνύεται πάντα εκ των υστέρων ότι λύνουν και δένουν στα πιο άσχημα δρώμενα της χώρας μας (μέσω της διαπλοκής και των χουντικών ΜΜΕ που πλάθουν συνειδήσεις και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις) ζουν και δραστηριοποιούνται με κεφάλαια από την Αραβία. (Βαρδινιογάννηδες και λοιποί νταβατζήδες)
Για να μην αναφέρουμε ότι υπάρχουν έρευνες και άρθρα που κάνουν ευθέως λόγο για άμεση χρηματοδότηση της τζιχάντ και του δικτύου τρομοκρατίας στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ από Άραβες.
Φανατισμός είναι αυτό Ευγένιε;
Το γκούγκλε είναι δυο κλικ μακριά, αν πραγματικά ενδιαφέρεστε ψάξτε.
Τέλος, ακόμα κι αν παραβλέψουμε όλα τα παραπάνω ή τα θεωρήσουμε ως… σενάρια φαντασίας… Ο ελληνικός πολιτισμός δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ που είναι από τη φύση του επιθετική-ιμπεριαλιστική θρησκεία.
Το έχετε διαβάσει το Κοράνι;
Αν ναι, τι ακριβώς υπερασπίζεστε και ποιον στ’ αλήθεια κρίνετε ως φανατισμένο και γιατί;
Και κάτι ακόμα:
Πού την είδατε “την απαράδεκτη και άφρονα επιθυμία ορισμένων να εμπλακεί η Ελλάδα στα προβλήματα του κράτους του Ισραήλ και μάλιστα με τους δικούς του όρους”;
Το εν λόγω άρθρο είναι ένα στα χίλια, σπάνια ακούμε επιχειρηματολογία για τέτοια ενδεχόμενη στροφή στην εξωτερική μας πολιτική.
Και ποιοι είναι αυτοί οι όροι που θα έβαζε το Ισραήλ; Από πού τους μάθατε;
Μπορείτε με βεβαιότητα να πείτε, το ίδιο με τους απογόνους σας μετά από 1000 χρόνια ότι είστε Ισραηλίτης, επειδή θεωρόντας ότι είστε ο εκλεκτός λαός του Θεού δεν αναμειγνύεται το αίμα σας μ΄αυτό των Χριστιανών, ή των πλασματικά χριστιανών διότι θεωρείται τους Χριστιανούς ειδολολάτρες και όλους τους ειδολολάτρες ζώα, σύμφωνα με τις ιερές σας γραφές, επι πλέον προβλέπει η βίβλος ότι θα εξολοθρεύστε τους Έλληνες. Ο εθνάρχης Νασέρ έκανε πολύ καλά, πουέδιωξε 50.000 Έλληνες από την Αίγυπτο. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να διώξουμε απο την Ελλάδα, ούτε 5.000 Αιγύπτιους.
Αγαπητή Alikimia,
πού είδα τον φανατισμό στην τοποθέτησή σας; Καταρχήν στην ισοπέδωση και τη συλλήβδην ρίψη στην πυρά του αραβικού κόσμου με το φονταμενταλιστικό επιχείρημα περί του «δολοφονικού Κορανίου» – αντίστοιχα οι φονταμενταλιστές ισλαμιστές ισοπεδώνουν και ρίχνουν στην πυρά όλο το δυτικό κόσμο με επιχείρημα τις σταυροφορίες! Δεν είναι το ίδιο πράγμα όλος ο αραβικός κόσμος, όπως δεν είναι το ίδιο πράγμα όλος ο δυτικός.
Φανατισμό είδα, επίσης, στη φράση σας περί … «τρελής αγάπης της Ελλάδας για τον αραβικό κόσμο». Ποια «τρελή αγάπη»; Επειδή η Ελλάδα δεν βλέπει, όπως εσείς, ισοπεδωτικά και έτσι δεν εχθρεύεται τον αραβικό κόσμο, αυτό το λέτε «τρελή αγάπη»;
Από την άλλη, μήπως η Ελλάδα εχθρεύεται το Ισραήλ; Όχι βέβαια! Ξεχνάτε λ.χ., ότι το 2008 στη στρατιωτική άσκηση «Ένδοξος Σπαρτιάτης» (Κρανέα Θεσ/νίκης) και παρά τις διεθνείς αντιδράσεις συμμετείχαν σμήνη ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών; Ή μήπως ήταν εκείνη η μόνη κοινή ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική άσκηση (έχει σχεδιαστεί λ.χ. ήδη μια για τα τέλη Μαϊου);
Όσο για τα επεισόδια από το σκάκι Ισραήλ-Τουρκίας, που έχω χάσει, μήπως πρέπει να σας θυμήσω την – με πρωτοβουλία του Ισραήλ – ξαφνική αναβολή «επ’ αόριστον» της κοινής ελληνοϊσραηλινής άσκησης πριν λίγους μήνες (Δεκέμβριος 2009), που σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές συνέπεσε με μια επανεκκίνηση των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων, που είχαν διακοπεί μετά την επίθεση στη Γάζα, έπειτα από την επίσκεψη του υπουργού Βιομηχανίας και Ενέργειας του Ισραήλ στην Άγκυρα στο τέλος Νοεμβρίου.
Για να μη μακρηγορούμε: Πολύ καλά κάνει το κράτος του Ισραήλ και φροντίζει για το συμφέρον του – συνάπτοντας συμμαχίες και με αραβικές και ισλαμικές χώρες (ναι … του «δολοφονικού Κορανίου»!), όπως η Τουρκία (σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών «ο πόλεμος του Λιβάνου αποσκοπούσε τελικά στο να εγκαθιδρύσει έναν κοινό ισραηλο-τουρκικό στρατιωτικό έλεγχο στον θαλάσσιο διάδρομο που εκτείνεται από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου μέχρι τα σύνορα Συρίας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο»), η Αλγερία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Μαρόκο και η Τυνησία.
Πολύ καλά όμως κάνει και η Ελλάδα φροντίζοντας, για τα δικά της συμφέροντα, να βαστάει φιλικές σχέσεις τόσο με τον αραβικό κόσμο όσο και με το κράτος του Ισραήλ, χωρίς κάνει δικά της τα προβλήματά του με τους γείτονές του και χωρίς να γίνεται υποχείριο της εξωτερικής του πολιτικής (στο όνομα λ.χ. κάποιου αντι-αραβικού φονταμενταλισμού).
(Αγαπητέ. Δεν είναι δυνατό να επιλέγουμε κομμάτια της ιστορίας όταν θέλουμε να κάνουμε ιστορικές αναφορές, για να περάσουμε τις θέσεις μας. Πού βρίσκονταν οι Εβραίοι τα ενδιάμεσα χρόνια; στο Μεσαίωνα; Στο Διαφωτισμό; – Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε κι άλλος μεγάλος διωγμός από τους Ισπανούς γύρω στο 1300μΧ.! Το κύριο επάγγελμά τους έχει αποτυπωθεί ακόμα και στα θεατρικά έργα της εποχής – Σαίξπηρ Έμπορος της Βενετίας. Εάν δείτε γιατί αυτός ο λαός έχει υποστεί τόσους διωγμούς θα βρείτε μόνο ένα κοινό παρονομαστή, την φιλαργυρία!)
(Αυτό δείχνει σαφώς την τακτική τους. Πάντα παρασιτούσαν σε βάρος άλλων λαών και με τοκογλυφία και άλλες μεθόδους τους έπαιρναν την περιουσία. Αυτό που κάνουν και σήμερα δηλαδή
(Αυτό το συμπέρασμα πώς συνάδει; Έχω μία φίλη που ζει, για εργασιακούς λόγους, στο Τελ Αβίβ τα τελευταία 4 χρόνια και μου έχει πει ότι δεν υπάρχει καθόλου Ελληνικό στοιχείο, μόνο παπάδες και τουρίστες για τους αγίους τόπους!).
(Είναι αλήθεια ότι οι Αμερικανοί είναι απόγονοι των τυχοδιωκτών της Ευρώπης των προηγούμενων αιώνων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχουν την ιστορία τους ως έθνος – μετά την ανεξαρτησία τους και το σύνταγμά τους – και μάλιστα είναι πολύ περήφανοι για αυτή. Εάν μπείτε στο σύνδεσμο αυτό:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82
θα δείτε ότι το 75% των Αμερικανών δηλώνουν Χριστιανοί! Άρα δεν θεωρούν εαυτούς συνεχιστές της ιστορίας των Εβραίων! Μάλιστα εάν θέλετε να το πάμε λίγο παρακάτω το 52% είναι προτεστάντες! Ο ιδρυτής των προτεσταντών ο Μαρτίνος Λούθηρος είχε ταχθεί ενάντια στους Εβραίους και τα κείμενά του θεωρούνται ως ηθικοί αυτουργοί για το ολοκαύτωμα του Χίτλερ!
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
(Θα το ήθελαν πολύ οι Εβραίοι να είναι το μέλλον της Ευρώπης και να εισχωρήσουν και στην Ευρώπη ακριβώς όπως και στην Αμερική – καταλαμβάνοντας όλες τις σημαντικές τράπεζες και οργανισμούς αλλά ευτυχώς για την ώρα οι Γερμανοί κρατούν καλά…)
(Γιατί; Επειδή δεν έχουν ιστορία όπως οι Αμερικανοί; Ποιος Ευρωπαϊκός λαός δεν έχει πάνω από 1000 χρόνια ιστορία; Ακόμη και οι Τούρκοι/Μουσουλμάνοι έχουν, που ήρθαν τελευταίοι…)
(Μα σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση που περιγράφετε είναι όλη η προσπάθεια που καταβάλουν οι Αμερικανοί / Εβραίοι! Πώς θα μας καταφέρουν να τους αντιγράψουμε πλήρως ώστε να δανειστούμε και να πάει όλος ο πλούτος στα χέρια τους!)
(Εάν ακολουθήσουμε το δρόμο της Αμερικής και στηριχθούμε στους Εβραίους και το Ισραήλ θα απογυμνωθούμε εντελώς από τις αξίες και τα ιδανικά μας – όπως έπαθαν κι εκείνοι – και το μόνο πλέον ενδιαφέρον μας θα είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους. Ξεχνάτε όμως ότι τα κράτη και φυσικά η Ελλάδα δεν είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί ούτε συντεχνίες και εταιρίες που στήνονται για να πλουτίσουν κάποιοι.)
(Χμμμ… Κι αν το «τρίο» γινόταν Ελλάδα-Ρωσία-Συρία; Πιο δυνατό μου ακούγεται… Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τέτοιες εικασίες γιατί κανείς μα κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα διαμορφωθούν στο μέλλον τα συμφέροντα στην περιοχή. Για παράδειγμα έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει φορά η ζυγαριά του «πολυτιμότερου αγαθού» και από το πετρέλαιο που ήταν και θα είναι φυσικά για κάποια χρόνια ακόμη, ίσως περάσουμε στην εποχή του νερού και την επερχόμενη πιθανή έλλειψή του…)
(Η επιλογή δεν ήταν δική μας, ήταν της εκκλησίας, του δεύτερου μεγάλου εχθρού του Ελληνισμού. Για λόγους οικονομικούς και συμφωνιών που όλοι γνωρίζουμε. Μπορείτε να απαντήσετε στο ερώτημα, γιατί πάνω από κάθε Ελληνικό ιερατείο υπάρχει ορθόδοξος νάνος η μοναστήρι; Να σας θυμίσω πως οι Ρωμαίοι έλεγαν –κατακτήσαμε τους Έλληνες με τα όπλα, μας κατέκτησαν με τον πολιτισμό και τις τέχνες-, που θα ήμαστε αλήθεια αν είχαμε επιλέξει την Τιάρα του Λατίνου Πάπα; …)
(Εδώ μας προτείνεις να γίνουμε σύμμαχοι με αυτούς που είναι πιο διαφορετικοί από εμάς για να μην μας αφομοιώσουν και άρα με το ίδιο σκεπτικό δεν είναι προτιμότερο να γίνουμε σύμμαχοι με τους Κινέζους, του Ιάπωνες ή τους Αφρικανούς που είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να μπερδευτούμε;;!!Η) .
(Η διαφορετικότητα μας είναι τεράστια. Οι αιμομίκτες του Μωυσή διαιώνισαν το ανθρώπινο είδος, ο Δευκαλίων με την πύρρα το διαιώνισαν με πέτρες.
Αλήθεια ποια η συνεισφορά των Εβραίων στον κόσμο; Ο ευρών αμειφθήσεται.)
(Ο παμπόνηρος Κίσινγκερ δήλωσε.
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι? αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».
Στην συνέχεια βγήκε και δήλωσε πως δεν έκανε τέτοια τοποθέτηση, τις θέσεις του όμως τις πέρασε εκεί που ήθελε)
Ευγένιε,
Λέτε:
[quote]Καταρχήν στην ισοπέδωση και τη συλλήβδην ρίψη στην πυρά του αραβικού κόσμου με το φονταμενταλιστικό επιχείρημα περί του «δολοφονικού Κορανίου» – αντίστοιχα οι φονταμενταλιστές ισλαμιστές ισοπεδώνουν και ρίχνουν στην πυρά όλο το δυτικό κόσμο με επιχείρημα τις σταυροφορίες! Δεν είναι το ίδιο πράγμα όλος ο αραβικός κόσμος, όπως δεν είναι το ίδιο πράγμα όλος ο δυτικός.[/quote]
Έχω μια ολόκληρη συλλογή από βίντεο όπου ιμάμηδες και λοιποί μουσουλμάνοι, ηγέτες θρησκευτικοί, πολιτικοί ή μη, παραδέχονται με απίστευτη περηφάνια πως είναι χρέος τους να σκοτώνουν τους άπιστους. Είναι ΝΟΜΙΜΟ λένε και αυτή η “νομιμοποίηση” πηγάζει κατ’ ευθείαν από το σύμβολο της πίστης τους.
Και όσο και να ψάχνω είτε στο ίντερνετ είτε αλλού, πουθενά και ποτέ δεν βλέπω κάποιο κίνημα από τον μουσουλμανικό κόσμο (διανοούμενων, ακαδημαϊκών, πολιτικών, που να αποτελείται είτε από Άραβες είτε από Ιρανούς, Πακιστανούς ή ό,τι άλλο) το οποίο να διαχωρίζει την θέση του, να προφυλάσσει την παράδοσή τους και να υποστηρίζει με την ίδια θέρμη που υποστηρίζετε και εσείς πως δεν προωθείται μεθοδευμένα ούτε ίχνος μουσουλμανοποίησης της Ευρώπης και των λαών της και μάλιστα με ΑΙΜΑ.
Κάτι ακούγεται πολύ δειλά πού και πού στην Τουρκία για την σκοτεινή πλευρά του Ισλάμ, αλλά τελικά οι άνθρωποι επιλέγουν την αυτοεξορία γιατί καταλαβαίνουν ότι μιλάνε στον τοίχο.
Ποιες σταυροφορίες;
Πλάκα μας κάνετε;
Μιλάμε για το τι γίνεται τώρα, όχι τι γινόταν πριν από αιώνες.
Γιατί ΤΩΡΑ, δεν υπάρχει ούτε μία θρησκευτική ομάδα που να ντύνεται με εκρηκτικά και να ανατινάσσει τον κόσμο. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Εκτός από τους μουσουλμάνους.
Και λένε ότι είναι και η θρησκεία της ειρήνης!
“Φονταμενταλιστικό επιχείρημα”??
Ευγένιε, [b]ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ[/b]: “Θάνατος σε όσους δεν προσκυνούν τον Μωάμεθ!”
Τι δεν καταλαβαίνετε σε αυτή την “εντολή”;
Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε Ισλάμ.
Υπάρχει καλό και κακό Ισλάμ;
Το Κοράνι είναι σαφές. ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ.
Μπορείς να είσαι μουσουλμάνος χωρίς το Κοράνι;
Πού είναι οι Άραβες να πούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία και με τους εξτρεμιστές και να πείσουν τον μουσουλμανικό τους πληθυσμό να πετάξει από πάνω του το Κοράνι;
Σας είπα και πριν, ίσως δεν το διαβάσατε. ΑΡΑΒΕΣ χρηματοδοτούν την τζιχάντ στα Βαλκάνια. Εδώ τριγύρω. Και ποιος ξέρει τι γίνεται και συγκεκριμένα στην Ελλαδίτσα.
Λέτε:
[quote]Φανατισμό είδα, επίσης, στη φράση σας περί … «τρελής αγάπης της Ελλάδας για τον αραβικό κόσμο». Ποια «τρελή αγάπη»; Επειδή η Ελλάδα δεν βλέπει, όπως εσείς, ισοπεδωτικά και έτσι δεν εχθρεύεται τον αραβικό κόσμο, αυτό το λέτε «τρελή αγάπη»;[/quote]
Το ότι η Ελλάδα είναι φιλοαραβική, δεν είναι δικής μου εμπνεύσεως διαπίστωση.
Ρωτήστε αν δεν με πιστεύετε τους οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου να σας πουν.
Και αν δεν πιστεύετε ούτε εκείνους, κάντε μια δημοσκόπηση στο άμεσο περιβάλλον σας:
Άραβες vs Ισραήλ
Ποιον προτιμάτε περισσότερο;
Και πείτε μου αποτελέσματα.
Πιο κάτω:
[quote]Από την άλλη, μήπως η Ελλάδα εχθρεύεται το Ισραήλ; Όχι βέβαια! Ξεχνάτε λ.χ., ότι το 2008 στη στρατιωτική άσκηση «Ένδοξος Σπαρτιάτης» (Κρανέα Θεσ/νίκης) και παρά τις διεθνείς αντιδράσεις συμμετείχαν σμήνη ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών; Ή μήπως ήταν εκείνη η μόνη κοινή ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική άσκηση (έχει σχεδιαστεί λ.χ. ήδη μια για τα τέλη Μαϊου);[/quote]
Εντάξει, δεν πετάμε και την σκούφια μας για το Ισραήλ.
Του τα χουμε μαζεμένα από την στήριξη που είχε προσφέρει στην Τουρκία και την διχοτόμηση της Κύπρου. Για αυτό και το αναγνωρίσαμε ως κράτος μόλις το ’90 επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.
Από τότε όμως μέχρι σήμερα, οι εξελίξεις αλλάζουν και το γεωπολιτικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο ρευστό.
Πάντως, η άσκηση “Σπαρτιάτης” που αναφέρετε είναι ενδεικτική.
Παρ’ ολίγο να χουμε εμφύλιο πυρηνικό πόλεμο. Θυμάστε τι είχε γίνει στη χώρα μας;
Το ελληνικό ίντερνετ είχε ζήσει “ιστορικές” στιγμές αστειότητας. Γιατί γενικά δεν είχε πολυακουστεί στα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Για να μαι ειλικρινής όμως, δεν ξέρω και ποιες είναι οι διεθνείς αντιδράσεις που λέτε, θα το εκτιμούσα αν με διαφωτίζατε.
Επισήμως, δεν το μισούμε, αλλά μήπως είναι ψέμα ότι ακούμε “εβραίος” και μας γυρνάνε τ’ άντερα;
Ή μήπως είναι ψέμα ότι για όόόόόλα τα δεινά της χώρας μας φταίνε οι Αμερικανοί; ΚΑΙ το Ισραήλ;
Ελάτε τώρα, αν κάτι δουλεύει καλά στην Ελλάδα, είναι η προπαγάνδα.
Και υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός που θέλει την χώρα μας να απέχει από οτιδήποτε έχει να κάνει με ΗΠΑ-Ισραήλ.
Γιατί εμείς είμαστε πιο έξυπνοι φυσικά…
Όσον αφορά τις από κοινού με το Ισραήλ στρατιωτικές ασκήσεις, θα μπορούσα αν θέλατε να αναφέρω μια σειρά από πλεονεκτήματα υπέρ της Ελλάδας έτσι και τις επιδιώκαμε, ένα από τα οποία έχει να κάνει με την άνθιση της πολεμικής μας βιομηχανίας. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι θα βάζαμε τέρμα στις μίζες, οπότε δεν ξέρω αν θα ήταν για το καλό μας και κυρίως για το καλό του πολιτικού μας συστήματος…
Πάντως αυτές που τώρα κάνουμε, δεν είναι και τόσες πολλές όσες αφήνετε να εννοηθεί ότι είναι.
Λέτε:
[quote]Όσο για τα επεισόδια από το σκάκι Ισραήλ-Τουρκίας, που έχω χάσει, μήπως πρέπει να σας θυμήσω την – με πρωτοβουλία του Ισραήλ – ξαφνική αναβολή «επ’ αόριστον» της κοινής ελληνοϊσραηλινής άσκησης πριν λίγους μήνες (Δεκέμβριος 2009), που σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές συνέπεσε με μια επανεκκίνηση των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων, που είχαν διακοπεί μετά την επίθεση στη Γάζα, έπειτα από την επίσκεψη του υπουργού Βιομηχανίας και Ενέργειας του Ισραήλ στην Άγκυρα στο τέλος Νοεμβρίου.[/quote]
Κοιτάχτε, τι λένε κάποιες πηγές μπορεί να είναι ένα θέμα, τι πιστεύει κανείς ένα άλλο.
Εγώ σας παρέθεσα μια σειρά γεγονότων που έχουν συμβεί μπροστά στις κάμερες, και να προσθέσω πως μόλις προχτές έγραφε ο βρετανικός Τύπος πως “το Ισραήλ θα παγώσει προσωρινά τις πωλήσεις προηγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία λόγω ανησυχίας, στην ρητορική τοποθέτηση κατά του Ισραήλ, του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”.
Από κει και πέρα:
[quote]Πολύ καλά όμως κάνει και η Ελλάδα φροντίζοντας, για τα δικά της συμφέροντα, να βαστάει φιλικές σχέσεις τόσο με τον αραβικό κόσμο όσο και με το κράτος του Ισραήλ, χωρίς κάνει δικά της τα προβλήματά του με τους γείτονές του και χωρίς να γίνεται υποχείριο της εξωτερικής του πολιτικής (στο όνομα λ.χ. κάποιου αντι-αραβικού φονταμενταλισμού).[/quote]
Κατά την γνώμη μου, όταν έχουμε να κάνουμε με Διπλωματία, και μάλιστα όταν βρισκόμαστε σε μια τέτοια συγκυρία και σε ένα τέτοιο γεωγραφικό και ιστορικό σταυροδρόμι, με μια Ελλάδα που έχει υπαρκτές αδυναμίες, η λογική του “πατάω σε δυό βάρκες” δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική ως προς την ιδεολογική καθαρότητα και άρα πρόοδο της χώρας, αλλά είναι και επικίνδυνη.
Ξέρετε, αν με ρωτάγατε θα σας έλεγα ότι το βασικό μας πρόβλημα, γενικά μιλώντας, είναι η απουσία ΘΕΣΗΣ.
Το να τα χουμε γενικά καλά με όλους, είναι μία λύση, αλλά κάποια στιγμή χρειάζεται να μπορείς να είσαι σε θέση να διαλέξεις στρατόπεδο.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, είμαστε στον πόλεμο Ευγένιε.
Πόλεμο ιδεών, συνειδήσεων, Ιστορίας, παραδόσεων, συνόρων.
Από κει και πέρα, και πιο συγκεκριμένα, προσπαθώ να σας εξηγήσω ότι για τους Άραβες μπορούμε να υπάρχουμε μόνο ως υποτελείς, και σας έχω επισημάνει την παρουσία της τρομοκρατίας όχι μόνο γύρω στη γειτονιά των Βαλκανίων αλλά μέσα στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τον νέο-οθωμανισμό που ευελπιστεί να παίξει έναν ηγετικό ρόλο θρησκευτικής σημασίας και στον αραβικό κόσμο, και επιμένετε να σφυρίζετε αδιάφορα.
Οκ, δικαίωμά σας.
Απλώς να υπογραμμίσω, ότι προφανώς δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τον Κολοκοτρώνη όταν έλεγε “δεν έχουμε καμίαν ελπίδα από τους ξένους”, αλλά οι καιροί απαιτούν, και από ό,τι βλέπω και εσείς συμφωνείτε, να έχουμε συμμάχους για προάσπιση ΚΟΙΝΩΝ συμφερόντων.
Και έτσι όπως τα βλέπω στη ζυγαριά… πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη και συγκριτικά με τον αραβικό κόσμο…
Είναι πολλά περισσότερα αυτά που θα μπορούσαν να μας ενώσουν με το Ισραήλ, από αυτά που πιστεύουμε πως μας χωρίζουν.
[b]Ενδιαφέρουσα ανταλλαγή σχολίων σε ένα θέμα για το οποίο ο Δημήτρης Μ. Ζιαμπάρας επανέρχεται συστηματικά.
Η πρόταση έχει λογική από πλευράς γεωστρατηγικών συμμαχιών αλλά και ελαττώματα…
Οι σύνδεσμοι με το Ισραήλ θα είχαν αξία μόνο σε περίπτωση πολέμου και ποτέ άλλοτε.
Πόλεμο όμως δεν έχουμε με την Τουρκία και πρόβλεψη για κάτι τέτοιο δεν έχω ακούσει να συζητιέται… Διορθώστε με…
Άρα προς τι η ρεμούλα για συνεργασία σε πολεμικό επίπεδο με το Ισραήλ… Το μόνο που κάνει μια τέτοια λογική είναι να μας εκθέσει σε κινδύνους…
Αν το θέμα αφορούσε την επιστημονική συνεργασία θα έλεγα 100 φορές ναι αλλά γιατί όλοι εδώ αναλώνονται σε συναισθηματικά φορτισμένες και μάλλον αδιέξοδες θρησκειοπολιτικές αναλύσεις χρησιμοποιώντας τα βιβλία της πίστης ως ιστορικά ντοκουμέντα, διαμορφώνοντας έτσι κωμικές συναρτήσεις που χαλούν το στομάχι και τη διάθεση…
Θεωρώ ότι οι αναφορές στη βιβλία της Παλαιάς και της Καινής διαθήκης έχουν από ιστορικής πλευράς την ίδια αξία με τις αναφορές στην Ομήρου Ηλιάδα και Οδύσσεια αν την έχουν και αυτή μιας και εκεί, στην Ηλιαδα και Οδύσσεια επικρατεί τουλάχιστον κάποιος ορθολογισμός που απουσιάζει από τα βιβλία της πίστης.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Μ. Ζιαμπάρας μας έβαλε ακόμα μια φορά να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε δυνητικά να εκφράζει τις επιθυμίες κάποιων κύκλων που ελέγχουν τα νερά πριν πέσουν για μακροβούτι…
Ε, δεν είναι ανάγκη να γίνουμε και πειραματόζωα…[/b]
Alkimia,
Νομίζω ότι όλα όσα υποστηρίζετε πάνω στο θέμα, απορρέουν από μια βασική θέση σας, ταυτόσημη θα έλεγα με αυτήν του Σ. Χάντιγκτον (Η σύγκρουση των πολιτισμών): Το αποφασιστικό στοιχείο των καιρών μας είναι ο μέχρις εσχάτων πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ισλάμ – επομένως,
(1) το κράτος του Ισραήλ αποτελεί το πιο προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης μέσα στο Ισλάμ`
(2) όλες οι συμμαχίες πρέπει να στηριχτούν πάνω σε αυτή την πόλωση`και
(3) η Ελλάδα πρέπει να συμμαχήσει κατ’ αποκλειστικότητα με το Ισραήλ κατά του αραβικού κόσμου.
Η διαφωνία μου με αυτή τη βασική θέση σας είναι ριζική! Δεν θεωρώ ότι αυτό αποτελεί το αποφασιστικό στοιχείο των καιρών μας.
Πιστεύω άλλωστε, πως και το κράτος του Ισραήλ (όπως και οι ΗΠΑ) διαφωνεί μαζί σας – ειδάλλως θα είχε λ.χ. φροντίσει να στηρίξει την Ελλάδα στο κυπριακό…
Αρκούμαι λοιπόν να επαναλάβω:
Πολύ καλά κάνει το κράτος του Ισραήλ και φροντίζει για το συμφέρον του – συνάπτοντας συμμαχίες και με αραβικές και ισλαμικές χώρες (ναι … του «δολοφονικού Κορανίου»!), όπως η Τουρκία (σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών «ο πόλεμος του Λιβάνου αποσκοπούσε τελικά στο να εγκαθιδρύσει έναν κοινό ισραηλο-τουρκικό στρατιωτικό έλεγχο στον θαλάσσιο διάδρομο που εκτείνεται από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου μέχρι τα σύνορα Συρίας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο»), η Αλγερία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Μαρόκο και η Τυνησία.
Πολύ καλά όμως κάνει και η Ελλάδα φροντίζοντας, για τα δικά της συμφέροντα, να βαστάει φιλικές σχέσεις τόσο με τον αραβικό κόσμο όσο και με το κράτος του Ισραήλ, [b]χωρίς κάνει δικά της τα προβλήματά του με τους Παλαιστίνιους και με τους γείτονές του, και χωρίς να γίνεται υποχείριο της εξωτερικής του πολιτικής[/b] (στο όνομα λ.χ. κάποιου αντι-αραβικού φονταμενταλισμού).
Κύριε Ζιαμπάρα
Καλησπερα σας. Διάβασα το άρθρο σας. Προσωπικά το βρίσκω αρκετά καλό. Σωστά και τα όσα λέτε για την Τουρκία. Συμφωνω απόλυτα με την άποψη σας ότι η Ελλάδα πρέπει να μεταβεί σε μία πιο στενή στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, τα οφέλη θα είναι πολλά και ποικίλα. Το Κουρδιστάν είναι ένα αρκετά μακρινό σενάριο και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό που γράφετε προσωπικά θεωρώ ότι είναι λίγες σε καμία όμως περίπτωση αμελητέες. Οι παράγοντες για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την μελλοντική πορεία της Τουρκίας (εάν θα στραφεί περαιτέρω προς τον αραβικό κόσμό στο πλαίσιο του νεοοθωμανισμού ή θα κρατήσει κάποια ισορροπία και τα συνακόλουθα γεωπολιτικά σχέδια των Η.Π.Α.). Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν εχθές ανοικτά του Ισραήλ έχω να παραθέσω τα εξής:
Οι μεταφέροντες την ανθρωπιστική βοήθεια είχαν πάρει οδηγίες να μεταβούν σε ισραηλινό λιμάνι πλησίον της Γάζας και από εκεί να μεταφερθεί η βοήθεια στη Γάζα, την οποία οδηγία επέλεξαν να αγνοήσουν.
Κάθε κράτος έχει δικαίωμα να αρνηθεί την είσοδο για όσους θεωρεί ότι υπάρχουν λόγοι να το πράξει.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάσει χωρικά ύδατα άλλου κράτους (γιατί μην αμφιβάλλετε αυτό θα έκαναν οι ανθρωπιστές – προβοκάτορες). Γιατί άραγε δεν επέλεξαν να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια οδικώς μέσω Τουρκίας?
Σε τελική ανάλυση το λάθος των Ισραηλινών είναι ότι δεν προσπάθησαν αρχικά να περιορίσουν το στολίσκο εκτός των Ισραηλινών χωρικών υδάτων και εάν λάμβανε χώρα παραβίαση των χωρικών τους υδάτων η στρατιωτική επιχείρηση θα ήταν δικαιολογημένη. Εάν δε κατά την διάρκεια της επιχείρησης (πάντα εντός των ισραηλινών χωρικών υδάτων) υπήρχε αντίσταση τότε η χρήση ένοπλης βίας θα ήταν επίσης δικαιολογημένη.
Εάν βέβαια είχαμε ένα σενάριο κατά το οποίο η Τουρκία θα έστελνε βοήθεια στους μουσουλμάνους της Θράκης (μην αμφιβάλλετε μπορεί να το δούμε και αυτο) και ένα τουρκικό πλοίο επιχειρούσε να προσεγγίσει μία ελληνική ακτή (και όχι κάποιο λιμάνι όπως π.χ. της Αλεξανδρούπολης, είμαι βέβαιος ότι οι αντιδράσεις όλων αυτών των δήθεν αριστεριστών θα ήταν διαφορετικές.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ άρθρο, και μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να αρχίσω καν να αντεπιχειρηματολογώ, είναι μάταιο!..
Ο σημερινός κόσμος αφυπνίζεται ταχύτατα. Ο σημερινός κόσμος γνωρίζει ότι η εξουσία που εξανάγκαζε τους λαούς να υποδουλώνονται ήταν και είναι η αυθαίρετη εξουσία των τραπεζιτών να τυπώνουν τρισεκατομμύρια (σύντομα και τετράκις εκατομμύρια), εξαγοράζοντας πολιτικούς, νομοθέτες κυβερνήσεις, κράτη, και δημιουργώντας τεράστιους στρατούς και πρόσφατα δυνάμεις καταστολής. Οι ιστορικές σου ερμηνείες είναι κενές ουσίας.
Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι παραλείπεις να επισημάνεις το σημαντικότερο πρόβλημα της εποχής: την τεράστια απόσταση μεταξύ μιας σχιζοφρενούς-δολοφονικής ηγεσίας και της πραγματικής θέλησης του εντολέα λαού.
Σήμερα οι περισσότερες ηγεσίες του κόσμου έχουν εξελιχθεί σε νομιμοποιημένους (sic) δικτάτορες κ δυνάστες.
Τα περιθώρια ειρηνικής αντίδρασης των λαών είναι προφανέστατα ελάχιστα…
Οι λαοί είναι αντιμέτωποι με τους διαπλεκόμενους εταίρους μιας παγκόσμιας εξουσιαστικής ελίτ. Οι γεωπολιτικές και οι άλλες διαστάσεις αποτελούν το έλασσον, η απελευθέρωση των λαών αποτελεί το μείζον και είναι ένα ΚΟΙΝΟ παγκόσμιο πρόβλημα!…