του Γεωργίου Π. Παύλου

Αγαπητοί φίλοι, 
Σας βεβαιώνω ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναλειτουργήσει και θα ξαναλειτουργήσει υπέρ του ανθρώπου, υπέρ του ωραίου και του καλού, υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η παιδεία είναι η δύναμη για όλα αυτά. Η αληθινή παιδεία του ανθρώπου ως θεωρία, βίωμα, σοφία, πράξη.

Η παρακμή μπορεί να εναλλαχτεί και θα εναλλαχτεί σε ακμή, η σύγχυση και η απαισιοδοξία μπορούν να εναλλαχτούν σε βεβαιότητα, σε σοφία και σε απόφαση δημιουργίας σε όλα τα επίπεδα.

Ο κόσμος και ο άνθρωπος φτιάχτηκαν για να ζήσουν και θα ζήσουν. Ο φόβος μπορεί να διαλυθεί˙ και θα διαλυθεί και θα μεταποιηθεί σε δύναμη αλλαγής και άρσης κάθε αχρήστευσης του ανθρώπου, του πολιτισμού και της ιστορίας.

Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος που επί 30 ολόκληρα χρόνια διδάσκω σε πανεπιστημιακές σχολές φυσική, μαθηματικά και φιλοσοφία, σας απευθύνω από το βάθος της καρδιάς μου έκκληση. Βοηθήστε να κάνουμε πράξη τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική παιδεία, είτε εδώ στη Θράκη, είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα, ή όπου αλλού αυτό μας το ζητούν και είναι εφικτό, ως την καθόλου αρετή και τον καθόλου έρωτα του ανθρώπου για το καλό, το ωραίο, το δίκαιο, το αληθές.

Ο λαός μας από πολύ παλαιά έθεσε τις αρχές της επιστήμης, της τέχνης, της πολιτικής θεωρίας, της θεολογίας. Επάνω σε αυτά τα επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντινού Ελληνισμού, θεμελιώθηκε κάτι το σπουδαίο στον σύγχρονο κόσμο, επιστήμη, τεχνολογία, δίκαιο, τέχνη και ό,τι άλλο.

Όλοι οι άλλοι πολιτισμοί, αραβικός, ευρωπαϊκός, σλαβικός, ακόμη και οι της Άπω Ανατολής, έμμεσα ή άμεσα στηρίχθηκαν σε αυτό το μοναδικό πνευματικό επίτευγμα της αρχαίας Ελλάδας και του οικουμενικού Βυζαντινού Ελληνισμού.

Σας απευθύνω θερμή παράκληση, βοηθήστε το έργο δικτύου Μ.Κ.Ο., όπως το Ταμίειον, η Ν.Ε.Π.Α.Σ. και άλλοι, που συνεργάζονται για να κάνουν πράξη την ελληνική παιδεία στην Ελλάδα και διεθνώς. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και πολλοί φορείς που πράττουν ωραία, μεγάλα και σπουδαία έργα. Το καινοτόμο έργο αυτών των Μ.Κ.Ο. είναι ότι προσπαθούν να θεμελιώσουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μια πρωτοποριακή βιωματική εκπαίδευση σε όλες τις μορφές του πολιτισμού και ένα καινοτόμο σχεδιασμό πολιτισμού-επιστήμης τεχνολογίας.

Έτσι, γλώσσα, τραγούδι, νέες τεχνολογίες, χορός, φιλοσοφία, τέχνη, εικαστικά, μέσα από όλα αυτά προσπαθούμε να ξαναθερμάνουμε τις ανθρώπινες καρδιές, Ελλήνων ή αλλοδαπών , Χριστιανών ή Μουσουλμάνων και άλλων , στη Θράκη, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και διεθνώς, ώστε η Ελλάδα και η Ευρώπη και εν γένει ο σημερινός άνθρωπος όπου γης, να λειτουργήσουν όλα αυτά υπέρ του ανθρώπου ως συγκεκριμένο εφήμερο ον, υπέρ του καλού, υπέρ της ομορφιάς της ανθρωπιάς, υπέρ της ελευθερίας.

Λέγοντας αυτά δεν αποβλέπουμε σε ουδέν φανερό ή αφανές, υλικό ή κάποιο άλλο ατομικό όφελος. Όλοι όσοι συμπράττουμε σε αυτούς τους Μ.Κ.Ο , πονούμε ή αγωνιούμε για την παιδεία, τον πολιτισμό, την Ελλάδα, τον σύγχρονο άνθρωπο. Ακόμη, γνωρίζουμε για τη δύναμη των ελληνικών γραμμάτων, του ελληνικού λόγου, της φιλοσοφίας, της ποίησης, της θεολογίας και τη δυνατότητά τους να συντρέξουν τον σύγχρονο κόσμο\, του Ελληνισμού και την Ελλάδα , αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Ταμιείον Θράκης και άλλοι Μ.Κ.Ο. που επανειλημμένα οι φίλοι των τους έχουν στηρίξει , προσπαθούν να θέσουν και το δικό τους λιθαράκι . Όλοι οι άνθρωποι που απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Μ.Κ.Ο. είναι πετυχημένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες και άλλοι συνάνθρωποί μας, που εργάζονται ανιδιοτελώς και θυσιάζουν από την οικογένεια και τις εργασίες τους για τον ίδιο στόχο.

Όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από το Ταμιείον Θράκης δείχνουν ότι μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί ένα μικρό έως μεγάλο θαύμα εάν πολλοί ευαίσθητοι άνθρωποι συναποφασίσουν. Ας πράξουμε όλοι κάτι όμορφο και αληθινό για αυτόν τον τόπο, γι’ αυτόν το λαό, γι΄αυτόν τον πολιτισμό. Με το κύρος και της ευθύνη του πανεπιστημιακού δασκάλου, σας ζητώ να στηρίξετε κάτι όμορφο και ουσιαστικό με πολλαπλά οφέλη που κτίζεται εδώ και 15 χρόνια στη Θράκη , στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Με τιμή

 

  • No comments found

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.

Ἐτικέτες Συγγραφέων

Agamben   Alicin   Badiou   Barth   Bell   Berdyaef   Breck   Buntig   Chesterton   Clement   Dworkin   Elliot   Ellul   Evdokimov   Heidegger   Lacan   Lash   LeGoff   Lepeltier   Levinas   Losky   Malson   McGilchrist   Muse   Orwell   Pastoureau   Polony   Popper   Postman   Rawls   Rifkin   Sherrard   Skolimowski   Smith   Solzhenitsyn   Steiner   Swartz   Szazs   Tarkofsky   Unger   Weil   Zirar   Zoja   Αγγελής Δ.   Αμάραντος Σ.   Ανδρουλιδάκης Α.   Ανδρουλιδάκης Κ.   Αρανίτσης Ε.   Βακαλόπουλος Χρ.   Βαμβουνάκη Μ.   Βαρδής Μ.   Βαρθαλίτης Γ.   Βιρβιδάκης Στ.   Βραχνός Κ.   Γεωργίου Θ.   Γρηγοράτος Μ.   Δανέζης Μ.   Διαμαντής Α.   Ζάχος Κ.   Ζιώγας Απ.   Ζουράρις Κ.   Ζώης Ι.   Ιωάννου Δ.   Ιωαννίδης Γ.   Καλογερόπουλος Α.   Καραμπελιάς Γ.   Καστρινάκης Γ.   Κατρούτσος Χρ.   Κιουρτσάκης Γ   Κλεμάν Ο.   Κομνηνός Στ.   Κονδύλης Π.   Κοροβίνης Β.   Κοσμόπουλος Δ.   Κουτρούλης Σ.   Κουτσουρέλης Κ.   Κούκος Σ.   Κυριαζόπουλος Σ.   Κωνσταντούδης Β.   Κόσσυβα Σ.   Λυγερός Ν.   Μαλεβίτσης Χ.   Μανουσέλης Σ.   Μαυρίδης Ν.   Μαυρόπουλος Δ.   Μητραλέξης Σ.   Μπάρλας Γ.   Μπαλτάς Δ.   Μπαραμπούτης Κ.   Μπλάθρας Κ.   Ναξάκης Χ.   Ναστούλης Γ.   Νευροκοπλή B.   Ντόκος Γ.   Ξυδάκης Ν.   Παντούλας Θ.   Παπαγιάννης Α.   Παπαθανασίου Θ.   Παπαναγιώτου Ι.   Πρεβελάκης Γ.Σ.   Προγκίδης Λ.   Ροδίτης Α.   Σακελλαρίου Μ.   Σαλεμής Γ.   Σκλήρης Δ.   Σουφλέρης Στ.   Σταματελόπουλος Λ.   Σταυρόπουλος Β.   Σχοινάς Φ.   Τάσης Θ.   Τσιρόπουλος Κ.   Τσιτσίγκος Σ.   Φαραντάκης Π.   Φεραίος Χ.   Χαραλαμπίδης Κ.   Χατζηαντωνίου Κ.   π. Γιάγκου Β.   π. Γκανάς Ε.   π. Γοντικάκης Β.   π. Ζηζιούλας Ι.   π. Θερμός Β.   π. Μινώπετρος Π.   π. Παπαδόπουλος Χαρ.   π. Φάρος Φ.   JoelLipman.Com

Εισάγετε έγκυρο email για την εβδομαδιαία ενημέρωση. (Ελέγχετε τα spam ή τα promotion emails σας)
Η εβδομαδιαία αντιφωνική επισκόπηση καταχωρείται συνήθως στα spam ή στα promotion emails σας.
Άρης Νούλης
Όταν μιλά ο Θεόδωρος Ζιάκας όλοι εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να σιωπούμε και να τον ακούμε. Η στοχαστι...
ny
μία διόρθωση - χρησιμοποιείτε την έννοια εξιλαστήριο θύμα εκεί όπου ταιριάζει αποδιοπομπαίος τράγος....
Φώτης Σχοινᾶς
Ἀδιαμφισβήτητα ὁ π. Νικόλαος Λουδοβίκος εἶναι ὁ κορυφαῖος θεολόγος τῆς γενιᾶς του, τῆς γενιᾶς τοῦ ΄9...
Άρης Νούλης
Κύριε Ελευθέριε, μην είσαι τόσο απαισιόδοξος. Δεν είναι μόνος στην ήδη Άνοιξη της Ορθοδοξίας ο καλός...
Στέλιος Μαφρέδας
έχει εκδοθεί ακόμη και 'Ο θάνατος του πλησίον", εκδόσεις Ίταμος, 2011 σε μετάφραση Μελή Μελετιάδη, α...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΙΓΓΟΣ
Τα τεκναινόμενα σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν τη συνέχεια και ολοκλήρωση της πολιτισμικής επ...
Άρης Νούλης
Γνωστές οι θέσεις του κ. Γιανναρά.
Γνωστό το ύφος της γραφής του.
Γνωστή και η απαξίωση του για όπ...
Ιωάννης Χατζόπουλος
Η ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία έχει τεράστιες δυνατότητες και θα πρέπει να τις αξιοποιήσει. Θα γίνει π...
Κρίτων Παπακώστας
Συγχωρείστε με, αλλά απορώ με την ανάγνωση του σχολίου μου από τον κ. Δημήτρη Πεντζίκη. Αντίθετα από...
Δημήτρης Πεντζίκης
Μου κάνει εντύπωση ο Κρίτων Παπακώστας. Τον Ζακ Κωστόπουλο μπορεί μα μην τον σκότωσε κανείς. Τα βέβα...

Nοιάζομαι δηλαδή Μοιράζομαι